Sfaturi pentru o dietă sănătoasă în sezonul cald

• publicat la: 17 iulie 2013
Sfaturi pentru o dietă sănătoasă în sezonul cald

Vremea caldă aduce multe vești bune în privința sănătății. Trebuie doar să facem alegerile corecte. Dacă doriți să vă mențineți sănătatea și silueta, vă dezvăluim câteva “trucuri”:

– încercați să consumați doar apă plată (eventual cu zeamă de lămâie), evitați alte lichide. Orice altă băutură în afară de apă este calorică și are o putere mai mică de hidratare.

– înlocuiți o masă din zi cu una de fructe

– consumați zilnic cât mai multe fructe și legume proaspete

– evitați alimentele prăjite sau bogate în grăsimi

– consumați ocazional alimentele bogate în zahăr

– limitați consumul de pâine la o felie la o masă

Fructe de sezon cu proprietăți miraculoase:

PEPENELE ROȘU

Pepenele roșu este bogat în apă, zaharuri de bună calitate, fibre și antioxidanți. Consumat pe timp de vară, pepenele roșu este un adevărat aliat al dietelor de slabire. Deși nu este indicat diabeticilor, totuși pepenele roșu ajută în prevenirea instalării acestei boli.

PEPENELE GALBEN

Pepenele galben este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți, dar și unele substanțe cu puternic efect stimulator asupra organismului. De aceea nu toate persoanele agreează gustul pepenelui galben “de la prima încercare”. Consumul de pepene galben ajută în prevenirea cancerului, crește imunitatea, accelerează procesele de slabire și sporește funcțiile sistemului nervos.

CAISELE

Bogate în antioxidanți, dar și în fibre, vitamine și minerale, caisele reprezintă un adevărat panaceu. Aceste fructe sporesc imunitatea organismului, detoxifică colonul prin cantitatea de fibre vegetale, accelerează procesele de slăbire fiind considerate alimente cu calorii negative, ajută la îmbunătățirea vederii prin conținutul ridicat în betacaroten și intensifiăa procesele anticanceroase ale organismului.

CĂPȘUNELE

Printre cele mai gustoase fructe de vară se număra căpșunele, cunoscute încă din antichitate pentru efectele lor afrodiziace. Deși ușor alergene, căpșunile sporesc imunitatea și aduc un aport important de antioxidanți, substanțe cunoscute ca având rol anticancerigen. Căpșunile sunt totodată bogate în vitamina C și E, fiind utilizate cu succes în cosmetică datorită efectelor de refacere a pielii, efectelor antiaging și anticelulitice.

CIREȘELE

Cireșele, fructe delicioase de vară, sunt bogate în fibre, vitamine, antioxidanți și alte substanțe care ne protejează organismul de boli. Cireșele stimulează imunitatea, previn și luptă împotriva aterosclerozei, protejându-ne de bolile cardiovasculare.

sursa newsinfo.ro

Lasati un comentariu