Toma Coconea, românul care şi-a depăşit limitele, se intoarce acasă

• publicat la: 22 iulie 2013
Toma Coconea, românul care şi-a depăşit limitele, se intoarce acasă

Toma Coconea, singurul reprezentant al României in competitia Red Bull X Alps, se intoarce acasă, după ce, la sfârsitul saptamanii trecute, acesta a terminat cursa de peste 1.000 de kilometri prin Alpi pe locul 10.

Sub genericul „Toma Coconea revine acasa”, primăria din Petrosani si prietenii sportivului ii pregătesc acestuia o surpriza. Coconea va reveni acasa, in cursul zilei de luni. Primul loc unde sportivul se va opri va fi Sala de Marmura a Primariei Municipiului Petrosani, acolo unde toti petrosenenii care vor sa il felicite vor avea ocazia sa o faca, scrie Gazeta de Dimineata.

„Acum stau pe plaja la Monaco si stau sa va citesc mesajele voastre emotionante si superbe vreau sa va marturisesc puterea din cursa care am avut o nu a fost doar a mea, a fost si a voastra. M-ati impins de la spate si mi ati dat putere si vreau sa va multumesc din suflet si datorita voua am ajuns la final. Va iubesc!”, a scris Toma Coconea, vineri, pe o retea de socializare.

Toma Coconea a ajuns la finalul celei mai grele competitii de aventura din lume, Red Bull X-Alps, pe pozitia a zecea, el fiind si ultimul atlet ajuns inainte de inchiderea competitiei. Pentru ceilalti 17 sportivi ramasi in cursa, aventura s-a incheiat astazi la ora 13.00.

Toma a terminat concursul dupa 13 zile, a luat startul in Piata Mozart din Salzburg si pe parcursul competitiei a trebuit sa treaca prin 10 puncte de control obligatorii – Gaisberg (Austria, 1288 m), Dachstein (Austria, 2995 m), Wildkogel (Austria, 2224 m), Zugspitze (Germania, 2962 m), Ortler, Sulden (Italia, 1906 m), Interlaken (Elvetia, 568 m), Matterhorn (Elvetia, 4478 m), Mont Blanc (Franta, 4810 m), Saint Hilaire (Franta, 995 m) si Monaco, locul in care aventura a luat sfarsit.

„Au fost aproape doua saptamani in care abilitatile noastre de atleti au fost puse din greu la incercare. Fiecare dintre noi am fost pusi in situatii dificile, in care deciziile de moment si-au spus cuvantul, insa si vremea a contat foarte mult. Pentru mine, decizia de la Matterhorn a fost cruciala. Acolo s-a decis daca mai termin pe podium sau nu. Din pacate, vremea nu a tinut cu mine si am fost nevoit sa ma pliez pe conditiile meteo din ziua in care am ajuns pe varf.

Daca vremea imi permitea si puteam zbura, totul ar fi fost altfel. Sa va dati seama, in aceasta zona, vreme favorabila de zbor este aproximativ 5 zile pe an. Eu am nimerit in afara acestor zile… In plus, in Valea lui Sion, pe unde am trecut, era o zona unde zborul era interzis si am fost foarte aproape sa intru in acel spatiu aerian cu restrictii. Din fericire am trecut la cativa metri si nu am mai fost si penalizat, penalizare care m-ar fi costat cu siguranta incheierea in timp a competitiei”, a spus Toma, imediat dupa ce a incheiat competitia.

Pe parcursul intregului itinerariu, Toma a fost insotit de co-echipierii sai, Daniel Pisica (suporterul principal) si Adrian Miclea (suporterul secundar).

Competitia a fost castigata pentru a treia oara consecutiv de Christian Maurer, urmat de cei doi reprezentanti ai Frantei, Clement Latour si Antoine Girard.

Dani Otil  si Mihaela Radulescu, cei mai mari sustinatori ai lui Coconea

Dani Otil si Mihaela Radulescu l-au asteptat pe Coconea la finalul cursei in Monaco. „Aterizarea lui Toma a fost fara greseala! In 2011, doar 2 sportivi au ajuns la finish-ul de la Monaco – Maurer si TOMA COCONEA! In 2013 doar 10 au incheiat cursa, printre care si romanul nostru, cu cea mai frumoasa si numeroasa galerie reala si virtuala dintre toti competitorii si din toate editiile acestei minunate curse!”, a scris Mihaela pe Facebook.

Mihaela Radulescu are de gand sa lanseze o campanie prin care sa sprijine financiar antrenamentele si competitiile sportivului pe viitor.

„O prima idee de campanie, pe care am discutat-o cu Miclea Adrian, Toma Coconeasi Daniel Pisica… a fost unanim aprobata! Se va numi ” 1 Fan Toma= 1 Euro pentru Toma” – si o voi demara de indata ce-mi vor pune la dispozitie un numar de cont in care puteti contribui la bugetul de antrenamente si competitii al lui Toma Coconea.

Suntem destui aici, cat sa acoperim minimele nevoi financiare ale acestui mare sportiv si speram ca vor aparea si Marii sponsori, care sa fie mandri sa-si asocieze brandul cu numele acestui Erou Roman”, si-a incurajat Mihaela admitratorii pe Facebook.

Red Bull X-Alps in cifre pentru Toma Coconea:

13 zile i-a luat lui Toma Coconea sa ajunga la finis

2458 km a parcurs in total, de la Salzburg la Monaco

1678 km a zburat cu parapanta, un record de zbor pentru Toma Coconea in cadrul Red Bull X-Alps

780 km a alergat / mers pe jos

55 ore petrecute in aer

108 ore in care a alergat

123 ore s-a odihnit

7 km/h viteza medie cu care a alergat

31 km/h viteza medie cu care a zburat

8 perechi de pantofi sport schimbate

3 GPS-uri folosite pe parcursul competitei

4000 m recordul de inaltime atins in zbor

65 litri de apa consumati

4 ore de somn de noapte

50 de harti de pe care isi faceau strategia pentru a doua zi

1 parapanta

sursa ziare.com

Lasati un comentariu