Careienii contestă acţiunile primarului

• publicat la: 8 August 2013
Careienii contestă acţiunile primarului

Pentru a doua oară  în acest an Careiul a fost invadat de sloganuri ce reflectă  atitudinea localnicilor faţă de   proiectele cu care primarul Kovacs doreşte să redeseneze faţa oraşului.

Dimineaţa, pe toate clădirile din jurul primăriei Carei erau  înscrise cu litere de-o şchioapă ”doleanţele”  careienilor ce locuiesc de generaţii în oraş şi care contestă  viziunea conducerii oraşului asupra modernizării acestuia prin reducerea spaţiilor verzi şi înlocuirea lor cu parcări.

Tăierea celor opt copăcei din faţa  primăriei pentru a lăsa loc construirii a 17 parcări a declanşat acţiunile de protest  reprezentate prin înscrisuri colorate pe pereţii clădirilor învecinate.


Proiectul semnat la 30.09.2011,  Reabilitare strada 1 Decembrie 1918 –axa de dezvoltare” depusă prin POR 2007-2012 Axa 1,având o valoare totală a contractului finanţat de  7.601.000 lei, prevede realizarea în zona amintită a unui număr de 17 parcări fapt ce nu se putea realiza decât prin tăierea celor  8 copaci.

Pentru a evita  un nou val de nemultumiri urmat probabil de sesizări la agenţiile de mediu, viceprimarul Keizer Ludovic a convocat la sfârşitul lunii iulie o  întâlnire cu liderii partidelor politice din oraş, conform celor precizate de ing.Dorel Oprea, director al Departamentului Tehnic din Primăria Carei.

Potrivit spuselor dumnealui, la întâlnire au fost prezenti  consilierii Ilie Ciută, preşedinte PNL, Ionuţ Oneţ, preşedinte PSD, Beko Tamas reprezentant al UDMR şi Muller Ioan, preşedinte  FDG, alături de Ana Maria Cosma, arhitect peisagist angajat cu contract de colaborare de Primăria Carei.

Din punctul de vedere al arhitectului peisagist, AnaMaria Cosma, toţi cei opt copaci prezentau între 2 şi 5 boli, fiecare  şi deci nu era oportună păstrarea lor.  Nu am primit nicio confirmare a celor afirmate după tăierea lor când se putea face o constatare mai eficientă.

In calitate de city manager, Beko Tamas a adus la cunoştinţa celor prezenti că diminuarea numărului de parcări din portiunea respectivă va atrage penalizări de  25%, existând însă si posibilitatea de a fi refuzată finanţarea pentru neconformitate cu proiectul.

Ilie Ciută  a afirmat că “ din punctul meu de vedere nu pot fi de acord cu tăierea copacilor deoarece eu sunt cel care a făcut sesizări la Agentia de protectie a Mediului pentru tăierile din cele două părculeţe dar  având în vedere stadiul avansat al lucrărilor proiectului de reabilitare a străzii 1 Decembrie 1918 se pare că lipsa numărului de parcări prevazute în proiect va  pune în pericol finanţarea întregului proiect, pe toată lungimea lui.

Fiecare dintre liderii formatiunilor politice prezente a fost de acord cu cele menţionate.

  Consilierul Ciută a dorit să precizeze că nu este de acord cu  tăierile  de copaci ce se prevăd a se continua în parcul din jurul castelului la fel cum nu a fost de acord nici cu distrugerea terenurilor de tenis din parc doar pentru a se construi altele noi şi a lăsa loc activităţilor unei asociaţii de creştere a cailor în plin centrul oraşului şi al parcului.

 Buletin de Carei

comentarii

de cititor la 8 August 2013 - 14:06

Buletin de Carei nu primeste aceleasi comunicate ca si nagykarolypusztalegelo? Sau primarul este numai al maghiarilor din Carei, nu si al romanilor? Pai la fituica ude mereu-lui s-a dat un comunicat de primar. La careienii romani nu trebuie dat iesplicatii?

de revoltat la 8 August 2013 - 15:18

acum se vede cat ii duce capu pe udemeristii care tin cu dintii de scaunele din primarie ca sa nu ajunga in locu lui gigi!!!!
hai repede sa taiem copacii sa nu pierdem finantarea pentru proiect da cine spuma voastra a facut proiectele fara sa intrebe si populatia din Carei????
cand si unde a fost dezbaterea publica asa cum cere legea domnilor primari????
vreti sa fiti primari pentru comisioanele din lucrari dar uitati ca aveti si obligatii domnilor!!!!!
unde erati cand noi sadeam trandafirii si tuia din centru si de la policlinica ca sa avem la batranete umbra si flori frumoase????
taiati si spanzurati de parca ati fi la casa voastra si voi nu aveati nici dupa ce bea apa daca nu erati in primarie aranjati!
cat va mai rabda obrazu sa dati ochii cu cei care platim dari pt ora ssi nu pentru ca voi sa va luati masini din ei si sa ne distrugeti orasu!

de africa la 8 August 2013 - 16:01

sper ca va fi prins cine a facut, e o porcarie, o mare porcarie, akasztofa egyebb baromsagok, hanyingert kelto az egesz. ja meg egy az egesz olyan gyomorforgato udemre igy meg ugy, masokat hibaztasatok amiert nem lett olyan polgarmester mint amit itt nehanyan szertnenek.

de panonia la 8 August 2013 - 16:13

cum sa primeasca comunicat un ziar romanesc daca primarul este UDMR dar baga mana numai dupa bani romanesti.
la ce IQ au tovarasii lui nu e de mirare ca nu se descurca decat cu limba lor cabalina.
si acum tot penelistii vor fi acuzati domnule primar pentru opiniile coetnicilor dvs????
nici ei nu va mai suporta prostiile si grandomaniile si tot nu intelegeti ca nu sunteti la sufletul careienilor carora numai banii stiti sa le luati si in rest nu va pasa de ei!!!!

de guad la 8 August 2013 - 16:27

asta nu e exprimare , e vandalism.

de pusta la 8 August 2013 - 16:30

la fel fac si parlamentarii din secuime care sunt dintre cei mai bogati iar votantii lor dintre cei mai saraci din tara.
si la Carei seful tulipanilor are sacu plin de bani si la votanti le da de lucru la banda la fonix in cel mai bun caz sau la smuls buruieni la el in ograda.
am zis eu ca nu trece mult si vor vedea ungurii pe cine au ales sa ii conduca.doua lepre au fost preferate intelectualilor careieni.

de guad la 8 August 2013 - 16:41

cum poti sa te exprimi asa? probabil si tu esti un intelectul fara job

de guru la 8 August 2013 - 16:53

un intelectual e intelectual indiferent de job.nu jobul ii confera aura de intelectual cuiva dar probabil ca nu le ai cu ,,,limba romana si nu prinzi subtilitatile dar poate ai sanse sa prinzi,,,vandalii! succes..uri sa ai!

de ecologist la 8 August 2013 - 16:56

unde sunt ecologistii premiati la liceul teoretic cu zecile????
ce actiuni intreprind ei in oras si cum apara spatiile verzi de la desfiintare sau cum protejeaza speciile de copaci taiate????

de guad la 8 August 2013 - 17:05

sa lasati pe copii in pace

de ghita la 8 August 2013 - 19:07

ma fraierilor da nu v-ati prins de ce da numa la tulipani comunicate jeno??
dapoi romanii is civilizatri si nu se ocupa cu potlogarii deastea/ ca ciuta spune ce are de spus in fata la om si bag sama ca are treaba cu ai lui care nu mai suporta cum distruge tat ce o lasat grofii pacii si amu pune biciu pa ei si trebe sa invete pe ei si atunci sigur ca la ei da numa comunicat/doamne ca greu mai pricepeti!

de marecareian la 8 August 2013 - 20:40

unde sunt haverii premarilor cu comenturili????
primaru taie tot le taie si lor chefu….no nu fiti suparati ca vine iara anu nou si va salta darile sa poata plati ce tot strica da baiu i ca si noi om platii

de Antonucci la 8 August 2013 - 21:21

va mirati ca primarul nu a dat comunicatul si buletinului de Carei? daca aceasta publicatie este fatis impotriva primarului…pe langa aceasta d-na ciuta se afla in spatele acestor inscriptii atat de “intelectuale”…si se va descoperi aceasta in momentul in care vor fi gasiti si “scriitorii” lor…

de cititorcareian la 8 August 2013 - 21:40

saracu jeno nu reuseste sa scape nici de datorii si nici de careienii furiosi ca le distruge orasul unu venit de nu se stie unde si care asa cum spuneau unii pe aici nici nu are morminte de bunici peaici.
poate ar fi cazul sa le caute si ale lui si ale nevestei daca tot nu are nici casa nici masa.
datoriile le vor platii membrii de partid sau uniune cum zic ei.

de nicu la 8 August 2013 - 21:42

lasati ca a dat comunicat la fituica la finutu.acolo se duc banii careienilor

de Protest la 8 August 2013 - 21:52

@guad

Da, este un gest regretabil si aproape gratuit, fiindca peretii respectivi vor fi vopsiti maine la ordinul primarului, si mai ales fiindca se apropie Zilele Careiene.

“@guad”, ziaristul zis “Sajtokozlemeny” si primarul sunt de parere ca este un act de vandalism, “egy pocskondijazas”.

Asa ziceau si securistii despre inscriptiile graffiti contra lui Ceausescu care au impanzit zidurile Universitatii si nu numai, in noaptea de 21/22 decembrie 1989. Este cam acelasi lucru, numai ca la o cu totul alta scara.

In 1989, cei ce scriau pe ziduri erau disperatii care nu-l mai puteau suporta pe vajnicul conducator/dictator.

In 2013, disperatul singular din Carei care scrie mascari la adresa primarului Kovacs, are sigur ceva cui serios impotriva acestuia.
Altfel n-ar fi riscat sa recurga la un astfel de gest, fiind si in pericol sa fie surprins de camerele de supraveghere. Sau omul respectiv este atat de sictirit pe primar, incat face abstractie de orice, chiar si de camerele de supraveghere, numai ca sa-si verse naduful pe care l-a tot strans in el.

Din toata tarasenia asta trebuie sa traga concluzii clare doar Kovacs. Este cat se poate de clar ca lumea din Carei, cu exceptia unor pupincuristi de profesie, este extrem de revoltata impotriva lui, nu-i mai suporta magariile, oricat se jura el ca iubeste la nebunie atat copacii pe care-i taie, cat si locuitorii orasului, pe care de fapt ii ignora total, nu tine de nici un fel cont de parerea lor.

Ulciorul nu merge de multe ori la apa. Atentie Kovacs, este a doua oara in acest an cand oamenii din propriul tau oras te spurca cu graffiti. S-ar putea ca a treia oara sa nu te mai spurce cu graffiti ci cu totul altceva, ca de exemplu cu oua clocite sau cu fecale, si aceea a treia oara s-ar putea sa-ti fie fatala. Vigyaz nagyon jol magadra, oreg barat!

de verde la 8 August 2013 - 21:57

parca uniunea maghiara are in steag si culoarea verde.sa nu stie si jeno de ea sau el e deasupra lor si nu il intereseaza pe el decat buzunarul lui!
candidatii de consilier de la partidul ecologist unde se ascund cand jeno mai taie cate un copac?
dar botanistii si ucenicii lor?

de guad la 8 August 2013 - 22:22

uitate eu sunt multumit cu ceea ce face primarul!!!!!!!!!!!! opinia mea .
lasa ma cu disperati si cu comparatii nereusite, nu cred ca populatia e revoltata impotriva primarului,nu cred, totul e umflat, bolhabol elefant, din punctul meu de vedere si parcul arata mai bine, in spate era o jungla , in prezent e ok, parerea mea , se poate si a altora care nu cred in lucruri umflate.
sok huho semmiert.

de Stela la 8 August 2013 - 22:28

trandafirii i-a executat,copacii ii tot taie,terenurile de tenis le distruge si urmeaza cel de handbal,lucrarile in cartiere sunt facute execrabil si urmareste doar comisionu,la fel la teatru si celelalte incepute,primaria noua a inghitit milioane de euro si sta sa cada,parcul e plin de balega de cal,lucreazxa cu angajati fara carte de munca la scaune si cate mai cate…..chiar nu v-ati saturat de asa un gospodar pus pe cheltuit banii nostri?

de muncitor la 8 August 2013 - 22:35

draga guadule si eu as fi multumit daca as avea salar de 5mii si cincisute pe luna fara spor de proiecte cum aveti voi la primarie.
va dati mari balene dar fara banii de la statul roman ati fi muritori de foame!
e usor sa dai indicatii pe banii altora cand tu ai aratat ca nu poti sa gestionezi banii tai si ramai falit asa ca ieugenu.si cand dai de greu arunci copii la inaintare.halal barbat!

de avram iancu la 9 August 2013 - 06:04

Spiritul lui kutya a fost.

de avram iancu la 9 August 2013 - 06:09

Ala care murdaresti peretii sa fii pedepsit, nu asa se face, dute in fata primarului si spunei dar cred ca si tu esti un ungur dintre aia , fara sange in instalatie, doar ardealul il vreti, dar iesi in fata mea si cere ardealul ia sa vezi ti-l dau? Dute in ungaria si fa peretii cu vopsea jigodie….mars afara.

de kossuth la 9 August 2013 - 06:25

eu am luptat pentru dreptate si v-am invatat sa respectati semenii vostri si sa scrieti corect,sa nu va faceti de rusine ca sa rada lumea de voi.
eu am tinut mereu la numele meu si nu m-am ascuns dupa altele.
mai bine am plecat in exil decat sa renunt la el.
ce au ajuns si postacii din ziua de azi;niste agramati.

de ianculestiu la 9 August 2013 - 06:46

le place la ungurasi de iancu nost!!!!
nu va lasati pacaliti de minciunile primarului ca la asta numa banii ii trebuiesc ca maine pleaca si va lasa cu datoriile si dus a fost …la casuta din debreceny!!!da mai intai baga inscrisurile pe numele copiilor si ginericului daca dupa el umbla fiscu.

de moaca la 9 August 2013 - 06:55

ce moaca are … ce moaca are….
(fiul satului)

de Protest la 9 August 2013 - 06:57

@guad

Dar de scris, cand o sa reusesti sa inveti?
Daca nu reusesti, scrie mai bine la nagykaroly, decat sa faci pe analfabeta pe aici.

de ianculestiu la 9 August 2013 - 07:05

aha,am lovit unde trebe bag sama.,

de Nagykárolyi la 9 August 2013 - 08:21

bine v ati adunat toti idiotii aici, felicitari ! Nu va intra in cap ca aceste proiecte si taierile de copaci nu depinde de primar ? Sunt facute de specialisti in domeniu…chiar nu intelegeti ?

de TAMPITUL la 9 August 2013 - 08:40

Pt. Nagykárolyi
1. Nu asi fi intervenit daca nu aparea comentariul Dvs. Raspunzatori de aceasta situatie aberanta sunt: Angajatii primariei din anii 2008, probabil de la serviciul tehnic, care, dupa ce au studiat documentatiile aferente proiectelor SI-AU DAT AVIZUL pentru cel care se deruleaza acum, fara sa observe contradictiile pe care le contine. Mai sunt vinovati consilierii locali care la data respectiva, pe baza avizului comisiei tehnice, AU APROBAT proiectul.
2. O alta aberatie: “copacii in cauza sufereau de 2-6 boli”. Problema este ca mai puteau supravietui bine merci, cu aceste boli, inca cca. 30 de ani. Mai in gluma mai in serios, si eu personal sufar de vreo 3 boli si nu se pune problema sa mi se taie capul.
3. Cu min. 3-5 ani inainte de a taia un copac se planteaza, in apropierea sa, un puiet care sa-i ia locul, functie de specie, etc.
4. Pe scurt: vinovati sunt cei platiti de noi, contribuabilii, sa vegheze la respectarea REGULILOR DE BUN SIMT, nemaivorbind de lege, in municipiul nostru.

de ardelean mircea la 9 August 2013 - 15:32

foarte frumos parcare va fii

de ardelean mircea la 9 August 2013 - 15:35

traiasca jeno pentru ca modernizeaza orasul si nu vrem sa platim 25 la suta penalizare pentru nimeni vom face de 25 octombrie o zi de plantat pomi in tot orasul invitam pe toate lumea din oras vom pune la dizpozitie pomi ornamental si vom infiinta o asociatie pentru un carei verde

de geza farkas la 9 August 2013 - 15:51

speritati rau la voi ca pierdeti banii de proiecte si nu mai este din ce pune la depozitele voastre din ungaria!
pierdeti si banii de campanie ce face csabika de la spatii verzi cu cumparaturi de pomi ornamentali cu 4 miloane bucata si seamana iarba de vaci in centru dar pune la factura iarba de calitate super!
bine ca pana nu taiati copacii nu puteti face asociatie de pomi ca noi credeti ca nu stim ca voi faceti bani din pomii cumparati la trei ori pretul si aia e baiu mare la voi.
daca nu se taie copacii nu ieste ce cumpara si atunci nu ieste nici de unde fura la csabika pentru jeno!

de muri la 9 August 2013 - 15:55

tulipanii din ce ar trai daca nu ar fi statul roman de unde sa ia bani?
de ce consilierii udemereului sunt pirliti si stau dupa ciubukuri si cotizatie de sedinta si nu spun ce au facut pana acum cu viata lor?
de ce a adus primarul la consilieri pe contabilul lui de la firma de mobila cand in locul ala trebuia sa fie csaikos?
de ce a plecat de la ei profesorul visnyai?

de caraianu la 10 August 2013 - 12:07

disperat trebuie sa fie omu daca publica la comentarii comunicatu dat la ziarele de casa.
sa se fi aflat la institutii de casele facute din bani publici sau de terenurile cimparate pe numele copiilor cand el are retinere din salar pentru datoriile neplatite?
dar nu e suficient de disperat incat sa renunte la luarea cu arcanu a copiilor pentru a face grupe de maghiara la scoala 4 si nici la angajarea de personal numai da ca cunoaste limba maghiara.doar au si astea limitele lor,sa fim seriosi….baselu e doar cu tulipanii,nu?

de sara la 10 August 2013 - 14:21

ft bine ca se face grupa de gradi acolo, ft bine, toti au dreptul de a invata in limba materna.

de ildiko la 10 August 2013 - 14:25

asa spus la noi si varna cu jeno ca da la noi cati bani vrem numa sa aducem acolo copii

de sara la 10 August 2013 - 15:33

esti tare haios, nu hajas,

de unu din Carei la 10 August 2013 - 19:54

am plecat de ult din Carei inca de pe vremea primului mandat a lui kovacs dar constat ca nu s-a schimbat deloc.
omu asta nu poate trai fara minciuni si smecherii financiare.de un egoism feroce calca pe cadavre daca trebuie ca sa puna mana pe bani.singurul lucru care il intereseaza si la care tine cu dintii sunt banii adica cei luati de la altii.poate incearca sa mai plateasca si din datoriile mici ce-i drept catre noi daca tot a dat cu mana-n branza acum!

de emil la 13 August 2013 - 00:46

nagypusztalegelo 9 aug 08:21

Înainte de a caracteriza pe cineva drept “idiot” e de preferat să-ţi îmbunătăţeşti acordul subiectului cu predicatul în româneşte. Când sunt mai multe, atunci “depind”. Mari specialişti în urbanism trebuie să fie aceia care distrug tot ce e copac şi îl înlocuiesc cu dale, betoane sau asfalt! Urbanism şi diplomă în mediu şi ecologie. Probabil chestia asta cu tăierea copacilor e o “chemare a străbunilor”, cea a pustei de pe vremea când strămoşii “specialiştilor” de azi umblau călare, mânându-şi turmele de porci şi aveau nevoie de spaţii largi, fără păduri, care erau incomode pentru migratori, de păşuni întinse. Şi acum, specialiştii din pustă “cosmetizează” spaţiul urban, ca să arate ca pusta lor. Fiindcă am înţeles că toate proiectele astea sunt realizate de specialişti din Ungaria. Sau mă înşel?

de laura la 21 August 2013 - 17:48

daca populatia orasului e jumi juma de ce face direntente primarul intre locuitori?
daca dumnealui are retinere pentru limba romana si inlatura persoanele care nu vorbesc doar ungureste de ce nu candideaza in ungaria la ceva primarie?
sa distrugi un oras doar pentru ca nu tu ai facut cate ceva e mai mult decat paranoia.
ce vina au copacii ca nu au fost plantati de adorian sau kovacs?

de Annonymous la 22 August 2013 - 02:53

Se face orasul frumos,un proiect care va face din orasul nostru un oras modern.
Nu-mi spuneti mie ca,chiar aia 2-3 copaci va deranjeaza pe voi..
Sunt chestii politice,oameni pusi sa scrie pe pereti,foarte trist.
Distruegere de oras cica,chiar copacii aia va deranjeaza asa mult ? Mai lasati prostile.
Bucurati-va ca o sa avem un oras frumos,nu mai faceti haz de necaz pentru nimicuri.

de bunko la 22 August 2013 - 07:52

daaaa si marmota uite asa impacheta ciocolata……sigur ca se distruge orasul la fel ca si parcul ca de unde sa iasa banii pentru casele primarului si a vicelui???? una la debrecen si una la szalka si una la praid si una la baita si una la…..de ce sunt dusi copacii la gater la urziceni si de ce pleaca botanistii vostri din oras cand se taie????
au ocupat orasul firmele udemereului din marghita si tarr ca altfel nu iese de o casa si o padure la serifii…frumos lucrat pana acum…pacat de oras…..

de emil la 22 August 2013 - 12:26

pannonius 02:53

Eu nu am dreptul sa fiu deranjat de nimic! Nici de incalcarea statutului de limba oficiala a limbii romane si inlocuirea ei in diverse situatii cu limba romana, nici de mizeriile care apar despre romani in carti la care Venig (Pici) Gabi din Carei e partener de proiect, nici de taierea copacilor, nici de faptul ca un VW Golf negru, cu nr. de inmatriculare SM 77 ERV, din Carei, poarta pe hayon un abzibild cu harta a Ungariei Mari, evident in culorile unguresti si cu coroana sf. stefan/Vajk. Nu, eu nu am voie sa fiu deranjat decat de ce imi permite nonius care numara ca roberta anastase, doar ca asta din peste 100 face 2-3, aia din 80 facea 169! Numai aia cu filet pe stanga si cu harta Ungariei Mari pe masini, aia au dreptul sa se planga mereu ca sunt discriminati!

de emil la 22 August 2013 - 12:35

legelista/pannonius/roberta anastase 02:53

Numai peste drum de primarie, la Zarda, au fost mai mult de 3 copaci! Din cei din fata magazinului Otelul au mai ramas doar 7 in picioare. Din parc s-au taiat cel putin 200. Spre Oradea, de la fostul semafor, cati s-au taiat si pe dreapta si pe stanga? Numai tuia de pe aleea de langa fantana erau cel putin 6. Si, in acest timp, monumentul ostasului roman este inconjurat de tuia atat de inalti incat il ascund vederii, arbori care nu aveau ce cauta acolo, iar daca tot i-a pus cineva, nu trebuiau lasati sa creasca mai mult de 1,5 metri, ca sa nu acopere monumentul. Acolo e frumos cu copaci, ca acopera un monument romanesc, desi copacii nu figurau in ansamblul monumental, dar in rest, inclusiv la Petrovics (Petofi) Sandor si la Kaffka Margit, jos copacii ca asa e frumos orasul.

de Primar la 23 August 2013 - 11:26

Oare de ce nu ma lasa in necazurile mele si ma tot inghionteste Valerica asta?
Eram prietini de pahar, la catrama, la sireturi si la tot ce vreti – si acum a intors-o?
Mare figura mai este si asta! Oare o fi adevarat, o fi neadevarat tot ce scrie el in denuntul penal?
Habar n-am, eu am uitat deja de mult de toate astea. Poate stie Keiser, mana mea dreapta.

de emil la 23 August 2013 - 13:44

erata la 22 aug 12:35

Din parc s-au taiat cel putin 20! (nu 200)

de emil la 23 August 2013 - 13:54

nonius
Când am voie să fac haz de necaz? Îmi faci un program, un orar, între ce ore şi în care zile ale săptămânii?

Iar ţi-a ieşit pe nas limba maternă ungurească, iar limba română, pe care nu o stăpâneşti, ţi-a tras iar ţeapa/clapa! (Adică te-a păcălit!) Expresia “a face haz de necaz” se potriveşte în textul tău ca sărbătoarea ungurimii cu România, ca harta Ungariei Mari în România sau, mai direct româneşte, ca nuca-n perete! A face haz de necaz înseamnă a găsi puterea, tăria de a glumi/zâmbi chiar în situaţii grave, chiar pe seama acestor situaţii. Acuma, dacă ce-i ce-şi exprimă dezacordul cu acţiunile lui folegelista de Asuaj fac haz de necaz, atunci recunoşti că situaţia e gravă. Dacă situaţia e gravă, nu ai cum să o caracterizezi drept nimicuri

de emil la 23 August 2013 - 14:00

A face haz de necaz = a-și ascunde necazul, făcând glume sau simulând voia bună.
Deci….. legelista, iar ai muşcat-o!

de emil la 23 August 2013 - 14:01

nonius

Unde naiba vezi tu glume aici, cu excepţia ta, care eşti o glumă a naturii!

de emil la 23 August 2013 - 17:51

erata 13:54
Acuma, dacă cei ce-şi exprimă…..

de emil la 25 August 2013 - 01:00

legelista 22:36

daca nu poti fara postari rasiste si ungariste, du-te la jobbik si la rongyos (magar) garda.

de Primar la 25 August 2013 - 04:38

@emil

Nu este bine acolo unde-mi trimiteți ciracul simpatizant, pe zsolti. Acolo se face militărie, se umblă în bocanci, este obositor, se transpiră și îți put picioarele. Sugerez să-l trimiteti într-un loc ceva mai dulce, în brațele lui Szárnyas sau ale lui Vak Csigi din Cigányvég. Acolo mă duc și eu de obicei, însoțit de toți votanții mei. Ca să aibă drum bun și cale bătută, trebuie însoțit cu urările cu care l-am obișnuit deja atât eu, cât mai ales vicele: “A gyász jöjön a fejedre”, “Nyirjanak simára a lábad közöt”, “Hogy a dögvész kötsön beléd”, “Napozzál négy gyertya közöt kiteritve!”, Nyuvaszon meg a Devla!”, “Sose szexely egy egészségest”!, “Üljön a szádra Büdös Maris és csak olyankor kapj levegőt, amikor szellent!”, “Hogy a korház fogjon meg!”, ” A rák egye le a gyomrodat”, “Vigyen el a singálo!”, stb. Mi-am deșertat tot repertoriul academic învățat la cursurile săptămânale ținute de consilierul meu privată, un clasic aflat încă în viață.

de roscatul la 25 August 2013 - 07:38

joltica draga mirosi a cal de la o posta si stii ca nu place la mine sa vii asa

de Prima la 25 August 2013 - 10:29

Zsoltica drága, iar mă faci de fecale? De câte ori să-i mai spun unui intelectual de forță ca tine că atunci când citezi ceva, este obligatoriu să menționezi și sursa fiindcă altfel poți fi acuzat de plagiat? De exemplu: fragment din Satira III (Scrisoarea a III-a) de Mihai Eminescu. Altfel pot să am din nou necazuri cu procurorii, nu-i destul că mă hărțuiesc acum fiindcă plătesc lunar 7000 de lei din banii Priamărie Carei ca să mi se facă reclamă de băiat bun, cinstit, harnic și bun goodar in GN-V? Cel puțin așa m-a încondeiat recent pârâciosul ăla de Valer Marian. Cine zice, ăla e. Chiar vrei să nu mai fim primiți de loc prin Cigányvég, vrei să creadă lumea despre noi că am umblat la iskola și că ne-am născut “poeți”? Doame feri, neam de neamul nostru n-a fost în stare să învețe carte, vrei să ne stricăm firma hăpt acum la al treilea mandat? Bagă-ți bine mințile în capățână barátom și fii mult mai prudent altă dată. Pierdem masiv din voturi dacă te dai intelectual și mai ales okos.

de roscatul la 25 August 2013 - 10:48

am spus la tine aniko sa speli intai mirosu de cal si apoi sa vorbeste ca ride lume la tine de ce pui pe facebukul tau si apoi vii si aici cu ele.
da cu versurile ai nimerit ca nimeni nu spunea mai bine despre udmreu nostru cu pirosfeherzold.,am crezut ca pacalim la ei si luam si noi o bucata din tara ca tot nu am putut sa aducem cu noi pamant din asia cand am venit da nu prea merge cu astia!

de emil la 25 August 2013 - 10:53

roscatul

Ba au adus din Asia pământul de pe copitele cailor. Pe care cai i-au băgat la Anus.

de Primar la 25 August 2013 - 15:26

Na látod Anna, acum te-ai si desconspirat, și-a dat seama toată lumea că tu ești zsolti, adică unul dintre postacii pe care-i plătesc bine ca să mă slujească cu credință. Roșcatul s-a prins imediat că miroși a armăsar!Acum ce ne facem? Da’ și tu proastă! Parcă trebuia neapărat să fii absolventă de Babes-Bolyai-University-Kolozsvar ca să-ți treacă prin cap că trebuie să te mai și speli din când în când ca să nu miroși de la o poștă a urină de cal? Că doar nu ești urmașă de grăjdar, sau chiar ești, dar ai tăcut chitic pâna acum? Parcă nu se vede Imediat pe pagina ta de f-book că te plătesc bine fiindcă lucrezi la Polgarmesteri-Hivatal-Nagykaroly? Acum te-ai apucat să postezi pe feiszbuk și versuri de Eminescu, în loc să postezi și tu, ca tot omul care mă iubește și care îmi este fidea, versuri de Wass Albert cel care-i mereu de-al nostru? Că doar așa m-ai obișnuit pâna acum și ne-a mers bine. M-ai dezamăgit profund, o să te scot din organogramă, o să te pun să plătești impozite pentru grajduri, o să-ți închid cuibușorul de nebunii aflat la mansarda grajdului. Pedeapsa majoră va fi că în loc de Lovarda, îi voi pune pe cei de la firma prietenă să facă un Teatru de Vară din banii obținuți pe fonduri europene, că doar așa este și normal.

de Elkorhadt fa la 26 August 2013 - 21:53

In ziarul online nagykaroly, in articolul publicat in data de 26 august 2013 și intitulat “Vigyázat! Balesetveszlyes a fa” distinsul domn (pensionar) Czier Péter, de profesie agronom, atrage atenția asupra faptului că acei copaci care sunt putrezi si care pot fi cauza unor incidente, trebuie tăiați. De acord.
Domnia sa susține că expertizarea copacilor buni de a fi tăiați, adică a celor putrezi, trebuie să fie făcută de prietenul și colegul de clasă al dânsului, distinsul biolog dr. Karácsonyi Károly. Absolut de acord.
Numai că.
Distinsul domn Karácsonyi Károly nu este angajatul Primăriei Municipiului Carei, nu este plătit, nici măcar ca și colaborator extern pentru o astfel de treabă, nu este obligat să facă această treabă, iar dacă o face, o face pe bază de voluntariat, ca o “muncă patriotică”. Vremea muncilor patriotice a trecut de mult, nu mai suntem in vremurile hei rup-ului de la Bumbești-Livezeni de exemplu, nu mai suntem în acele vremuri nici măcar la Carei.
Treaba respectivă trebuie să o facă angajații Primăriei Carei, cei care sunt plătiți din banii contribuabililor careieni, recte domnul Adorján Csaba, a vállalat vezetője. Iar dacă dânsul nu se pricepe, dacă nu este în stare să-și asume responsabilități sau dacă se teme, dacă îi este frică (“valósággal félünk hozzányúlni egy fához, mert ha kivágjuk az elkorhadt növényt, rögtön ki vagyunk pellengérezve”) atunci să facă bine să-și lase locul (slujba) unuia mai priceput, sau să fie dat afară de către pe primar.
Tot distinsul domn agronom pensionar Czier Péter mai amintește și faptul că ” Elmondanám még azt is, hogy még támadják is egyesek a polgármesterünket, hogy miért történt annyi fakivágás.”
Din câte am aflat noi, protestatarii, cei care s-au opus tăierii abuzive a copacilor în Carei, n-au susținut niciodată că cei putrezi nu trebuie tăiați, că expertirea copacilor buni de a fi tăiați trebuie să fie făcută de către specialiști, ci au protestat mai ales fiindcă nu sunt consultați niciodată de către Primăria Carei atunci când au loc astfel de acțiuni, că în foarte multe cazuri, documentate prin fotografii si video s-au tăiat aiurea, inclusiv copaci sănătoși. Deci, hai să nu-l tot periem tot timpul pebprimar, că nu merită, ca să nu mai vorbim de faptul că tot mai multe voci reclamă faptul că acești copaci ajung în final în gaterele primarului pentru a fi transformați în scaune.

Dacă este nevoie să fie tăiați copacii putrezi, declarați ca atare de specialiști, este în regulă, să fie tăiați, dar masa lemnoasă rezultată să fie distribuită la cei nevoiași, pentru ca aceștia să aibă cu să se încălzească la iarnă!

de anita la 26 August 2013 - 22:16

consilierul plătit de primar din banii primăriei si care scrie la ziarul udemereului trebuie să justifice banii luati si să scrie pentru primar si cei care adună pentru el banii de campanie ca să iasă voturile la număr.
csabika nu poate fi dat afară că stie prea multe si face prea multi bani negri si sănătosi la fel ca si copacii tăiati din parc in anii trecuti si făcuti furnir că pentru scaune sunt buni cei care se taie cu bucăţica din părculete sau cartiere.
specialistii angajati in primărie sunt de la pominova – firma lui csabika trecută pe băiatul specialist in ..ape termale careiene.igy igaz!1
pe cine din primărie interesează de nevoiaşi….

de Ocean la 27 August 2013 - 11:00

Csabika habar nu are cite prune are in straita,vai de capul lui. Este o vorba in popor” prea mare palaria pentru capul saracului”. El nu stie nimic, taticul face acolo totul. Pominova nu este , nu a fost, s-au zis corect nu va fi condusa de Csabika. Nici o data. De ce pentru ca nu il duce capusorul.

de jmeker la 27 August 2013 - 11:04

la primaria carei sunt angajate familii intregi care formeaza de fapt marea famiglie udemeristocovacistokeiserista.
cei doi primari au pus k u r u pe banii orasului si pe fondurile europene pe care le impart cu firmele de casa cum e cea din marghita si livada.
in cinci judete nu gasesc de lucru cei de la DNA cum ar gasi pe la primarie doar ca kioru e preten cu popa tokos si cu kovesi si cu… si incearca sa lege la ochi justitiabili.
e adevarat ca beko duce acasa peste suta de milioane pe luna si la fel inca vreo cinci haveri??

de robi la 27 August 2013 - 11:09

da de unde stii tu oceane cat il duce capu pe csabika? umblati impreuna la pescuit pe balta de la ianculesti cumva sau nu mai ajunge si acolo de la apele termale relaxante ?
taticul director la firma de spatii verzi asigura comenzile pentru firma lui de gradinarit cumva ?
pai atunci de ce sa se streseze junioru ?

Lasati un comentariu