Concursul ”Limba românã este patria mea”

• publicat la: 25 august 2013
Concursul ”Limba românã este patria mea”

31 August devine Ziua Limbii Române în România, la fel ca şi în Republica Moldova

Înaltul Reprezentant al Guvernului României pentru Republica Moldova lanseazã pentru românii de pretutindeni, cu ocazia celebrãrii la 31 august a Zilei Limbii Române, concursul literar de poezie și eseuri intitulat ”Limba românã este patria mea”.

Potrivit unui comunicat al executivului, lucrãrile sunt așteptate pânã la 31 august la adresa limbaromanapatriamea@gmail.com.

Cele mai bune creații vor fi publicate în primul volum ”Limba românã este patria mea”, iar laureații concursului vor putea sã participe, în calitate de invitați de onoare, la Zilele municipiului București.

Totodatã, Guvernul va organiza, în perioada 30 august – 1 septembrie, la Cinematograful Patria din Capitalã, o proiecție de filme din și despre Republica Moldova.

Legea privind instituirea zilei de 31 august ca zi a Limbii Române a fost adoptată anul acesta, in luna februarie, de către Camera Deputaţilor din Parlamentul României. 312 parlamentari au votat în favoarea adoptării acestei legi, 2 împotriva şi 5 s-au abţinut de la vot.

În actul normativ se mai arată că Societatea Română de Radiodifuziune şi Televiziunea Română pot include în programele lor emisiuni culturale sau imagini de la manifestările dedicate acestei sărbători.

Ziua limbii române” este sărbătorită în 31 august şi în Republica Moldova.

sursa napocanews.ro

Lasati un comentariu