Concurs de recitări cu ocazia Zilei Limbii Materne

• publicat la: 23 februarie 2016
Concurs de recitări cu ocazia Zilei Limbii Materne

Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei în colaborare cu Centrul Cultural Carei organizează Joi, 25 februarie 2016, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a patra ediție a concursului de recitări în limbile română, maghiară și germană.

O şcoală/liceu poate înscrie maximum 5 elevi într-o categorie.  Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi. Premiile constau în diplome și cărți.

Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.

Recitările se vor desfăşura pe trei secțiuni:

  1. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)
  2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)
  3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)

Evenimentul se va desfăşura Joi, 25 februarie 2016 de la ora 14.00 în Sala Deák Endre a CENTRULUI CULTURAL CAREI (lângă Teatrul Municipal).

Lasati un comentariu