Consilierul Ciută trage un semnal de alarmă privind fondul de carte

• publicat la: 30 August 2013
Consilierul Ciută trage un semnal de alarmă privind fondul de carte

O şedinţă scurtă dar consistentă a avut loc astăzi la sediul Primăriei careiene.Aleşii locali au avut pe masa de lucru 4 proiecte de hotărâri şi un punct Diverse. Consilierul Ciută atrage atenţia asupra degradării avansate în care se află fondul de carte careiean.

Într-o atmosferă sobră,consilierii au deliberat cu aplomb toate subiectele, calm, fără scântei dar  cu atât mai greu au  cântărit afirmaţiile fiecăruia. Au lipsit de la această şedinţă primarul Kovacs şi 4 consilieri.

Proiectul  de hotărâre privind aprobarea modificării organigramei şi al statutului de funcţii al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Carei precum serviciilor şi instituţiilor subordonate Consiliului Local al Municipiului Carei , în forma prezentată consilierilor conţine mici inadvertente potrivit celor semnalate de consilierul Ilie Ciută.

Astfel, în cadrul departamentului Bibliotecii Municipale Carei  una dintre angajate figurează ca încadrată cu studii medii deşi de 3 ani este depusă o cerere la Serviciul Personal din cadrul Primăriei  la care sunt anexate diploma ce confirmă faptul că este absolvent al unei instituţii superioare de învăţământ.

Faptul este confirmat de secretarul Sroth Clara care a mers pe firul  problemei şi care propune ca proiectul de hotărâre să fie votat cu modificările propuse de consilierul Ciută.

Proiectul a întrunit la final votul unanim.

Nu s-a discutat despre prejudiciul creat timp de 3 ani persoanei în cauză ca urmare a omiterii modificărilor  de către Servicul Personal.

O altă problemă semnalată de consilierul Ciută a fost cea a cabinetelor şcolare careiene, în număr de 2. Doi medici şcolari şi câţiva asistenţi au în grijă întregul efectiv al preşcolarilor şi şcolarilor ce depăşesc cifra de 4.800.

Proiectul  de hotărâre privind atribuirea în folosinţă gratuită pe termen  de 3 ani,a  spaţiilor situate în Castelul Karolyi în favoarea Muzeului Judeţean Satu Mare -Muzeul Municipal Carei a întrunit de asemenea acordul tuturor aleşilor locali prezenţi.

Legat de spaţiile din incinta Castelului,consilierul Ciută a supus atenţiei asistenţei propunerea de revenire a Bibliotecii în castel,unde îşi are locul de fapt o bibliotecă.

Doresc să vă supun atenţiei propunerea mea de mutare a bibliotecii din spaţiile improprii unde se află acum,în locul  spaţiilor de la Castel ocupate de Casa de Cultură care peste 6 luni se va muta în locaţia de lângă Teatru.Am fost în cursul zilei de ieri să vizitez Biblioteca Municipală. Fac un apel la viceprimarul care este prezent şi este deschis la astfel de probleme.Zestrea de carte a oraşului zace  de 3 ani în condiţii insalubre,printre şoareci morţi  şi igrasie,în încăperi neîncălzite,etc.Multe cărţi sunt roase şi în stare avansată de degradare,sunt colecţii întregi de ziare periclitate. Să incercăm până nu vine perioada rece să facem ceva pentru fondul de carte al oraşului,până mai putem salva câte ceva din el! Probabil că majoritatea dintre domniile voastre aţi trecut pe acolo şi aţi văzut  situaţia existentă. Biblioteca ar trebui să fie mândria oricărui oraş şi avem datoria să îndreptăm tinerii către bibliotecă de aceea trebuie  întreţinută şi aranjată şi protejată. Am auzit că se vrea mutarea ei în clădirea noului centru social ce e în renovare, dar o bibliotecă nu îşi  are locul printre asistaţi social,persoane abuzate si alte asemenea activităţi.O bibliotecă se adesează tinerilor si persoanelor iubitoare de cultură,dornice de a-şi îmbogăţi  bagajul de cunoştinţe  iar in parc, la castel , e cea mai potrivită locaţie. Fiind la parter, va putea fi frecventată şi de persoane cu dizabilităţi iar părinţii isi vor putea trimite cu incredere copii într-un astfel de loc liniştit şi protejat.

Propunerea avansată de consilierul Ciută va fi adusă în discuţie la momentul reîntoarcerrii primarului Kovacs , când se va lua o decizie în acest sens,potrivit celor afirmate de vicele Keizer Ludovic .

Tot la punctul Diverse, consilierul Ciută a atras atenţia asupra faptului că nici până la această dată Asociaţia Equus nu îşi plăteşte impozitul pe clădiri deşi a sesizat această problemă de nenumărate ori, suspectând executivul şi asociaţia de rele intenţii.

A fost abordată şi problema sensului giratoriu ce a înlocuit semaforul şi unde încadrarea greşită pe direcţia de mers atrage mici incidente în sens. A fost solicitat sprijinul Poliţiei  pentru ca o perioadă de timp un agent să fie prezent în intersecţie pentru a atrage atenţia participanţilor la trafic care nu  observă din timp preselecţia  pentru sensul de mers  măcar până la acomodarea careienilor cu giratoriul tip turbo.

 redacţia

comentarii

de sorin la 30 August 2013 - 22:11

in sfarsit cineva care se intereseaza de carte si de soarta ei!
cati din cei cu care ati inceput munca de consilier in 2000 va mai sunt alaturi domnule CIUTA ?
respect pentru atitudinea constant in favoarea orasului CAREI!!!!

de Ocean la 31 August 2013 - 06:53

Da ce bine ca avem pe cine intereseaza si zestrea de carte a Careiului. Da tot pe acea persoana, intereseaza si problemele cetatenilor.Aceasta persoana find Ciuta Ilie. Sa nu gresiti dragi UD MR-isti. Dar pe alesul neamului “Jenoke” oare ce il m-ai intereseaza. dupa cite am inteles D-mn Primar este plecat intrun concediu bine meritat. Sa dus sarmanul om , sa se odihneasca putin. pai treaba a facuto cum a vrut, nu cum a trebuit sa o faca acum se relaxeaza sarmanul de el, ca doar a muncit enorm.

de Mihai uslist-ul la 31 August 2013 - 09:01

Ufff ,ufff, am incercat si eu sa aplic pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri, de la ora 6 am stat pe calculator si bineinteles ca n-am reusit,desi am muncit la acte,adeverinte,plan de afaceri etc. Totusi am auzit ca au fost firme din Carei care au prins cele “3 minute de AUR”,as fi curios ale cui sunt firmele respective si daca au legatura cu politicul!

de Sava la 31 August 2013 - 09:04

Felicitarile mele domnului Ciuta pentru tot ceea ce face si pentru atitudinea sa.Ar putea lua exemplu multi de la dansul!
Un om integru care face cinste orasului.

de Bunko la 31 August 2013 - 09:45

D’mnu Ciută Ilie !

stii matale ce este o tableta?
stii matalutza la ce foloseste?
cui foloseste maculatura din biblioteci?

sa sponsorizati birfa si crosetarea ? Ai ?

de Milu la 31 August 2013 - 10:37

Da pe primari nu i-ati intrebat daca stiu cum se deschide un calculator?
Cand a intrat keiser in biblioteca dupa o carte in timpul liceului sau intai trebuie sa intrebam unde si cand a facut liceul?
cine a retrocedat cladirea la fdg si in baza caror acte bunko consilierudemerist/?
romanii ca Maries nu primesc inapoi terenurile parintilor si buniciulor lor din Carei dsar primesc toti maghiarii care au venit peaici cu horty,nu?
nu cumva angajata cu salarul gresit e romanca /?
la unguri nu se fac asemenea greseli si pun pariu ca in primarie romanii au cele mai mici salarii mai ales pana cand kiss istvan e sef de personal

de Ciolanist la 31 August 2013 - 11:11

Ciolanu d,mnule ciolanu..
Pe TOTI va ieantereseaza numai CIOLANU
Numai ciolanu…..in rest potopul….

de patron la 31 August 2013 - 12:05

mare frustrarea la tulipanyii careieni care nu sunt in stare sa traiasca numai din banii statului cu afaceri platite de primarie si alte fonduri venite dinafara…toti cer minimis si alte scutiri ca mihaly disperatu si viseaza numa ciolane.
fratilor mai puneti mana si mai si lucrati si nu va tot tastati necazurile si frustrarile si poate faceti o cheta si platit si datoriile sefului UDMR CAREi ca de 5 ani are retinere pe salaru de primar!

de pupin la 31 August 2013 - 14:11

s-au trezit pupinciutistii!!!!!!!!

de pistike la 31 August 2013 - 14:17

mareeeee superareee pe tulipani ca nu au oameni ca ciuta si au capatat de la fedegisti un sef plin de datorii cu firme falimentate si cu salaru taiatttttt

de g30rg3 la 31 August 2013 - 14:17

domnul ciuta trage un semnal de alarma!
votati domnul ciuta!
votati penele!
domnul ciuta vrea binele careiului!
de asta a intrat in politica!
el spre deosebire de alti politicieni vrea binele tarii!
mafia ungureasca e cauza saraciei careienilor, de asta peste tot in tara e bunastare, ca doar conduc rumani d-ai nostri, in timp ce in municipiile conduse de unguri e saracie lucie! cum sa nu!

de g30rg3 la 31 August 2013 - 14:18

mai bine fedegist sau udemerist decat fesenist si jefuitor de tara!

de pistike la 31 August 2013 - 14:20

si atunci tot salaru taiat are primaru de la UDMR CAREi si tot firme falimentate are si tot in gazda sta ca nu are casa nici la anii astia si tot are la negru casa in debrecen si tot la negru lucra cu oameni la sectia de scaunye…sic!
mai mare rusinea ca sefu UDMR CAREI sa fie cui datorii neplatite de miliarde de 5 ani si sa trebuiasca fiscu sa taie la el din salar ca sa recupereze banii.
frumos va sta cu asa sef udemerist!

de pistike la 31 August 2013 - 14:22

udemerist si fedegist care au furat cladirile din transilvania cu acte false si retrocedarile la romani nu da drumu kovacs care are datorii cu caru.
astia sunteti voi care nu stiti decat sa furati ca a lucra nu stit numa cu jaf si masacre stiti sa luati prorietati!

de profesor la 31 August 2013 - 14:26

cine a dat cladirea de la agro la unguri si acum orasul plateste pe luna peste o suta de milioane de lei pentru seminar maghiar?
daca sunt asa destepti de ce nu isi fac singuri cladiri si de ce iau din banii orasului?
dupa 2000 si-au adus aminte sa ceara cladirea inapoi?
pana atunci nu au iesit actele de la …facut???/
copii au fost scoso afara de la clubul elevilor ca apoi sa o lase goala si copii se chinuie pe unde pot?
ce fel de credinciosi sunt astia?

de gigi la 31 August 2013 - 14:26

nuca tare ciuta asta…..mare belea pentru udemeristi cu asa om….

de Horia Mărieș la 31 August 2013 - 15:30

Bravo @Bunko la 31 August !

Citez: “cui foloseste maculatura din biblioteci?” Nici nu mă așteptam de la un Bunko = analfabéta la o întrebare cât de cât intelgentă. Rămâi așa, rămâi analfabéta, findcă “matalutza” oricum o să-ți ajungă în viață o tabletă, dar doar atunci când cineva o să te pocnească drept în moalele capului cu ea. Nu citi neică, cititul dăunează mult unui Bunko. Fel dagad a feje és fel roban.

de chimista la 31 August 2013 - 16:07

si ce de microbi are cartile…
iuiuuui iuiuiuuui…feriti va copiii!
de biblioteca !

de calareata la 31 August 2013 - 16:35

feriti va copiii de ciuma tulipanilor…..ca suge tot si de unde apuca……si parjoleste tot in urma…si lasa desert dupa ce iau cortu si pleaca…..

de kira la 31 August 2013 - 16:41

cum isi permit primarii sa isi bata joc de angajati si sa faca diferente pe criterii etnice?????
cine va plati pentru cei trei ani in care omul a luat mai putini bani????
bine ca pentru beko si familia cu masina se poate da salar de peste suta de milioane lunar.
unii din primaria udemerista mananca cu doua linguri si altii sa crape de foame daca nu au carnet de udemerist,nu????
unii isi fac o casa pe an si altii nu primesc nici salaru la care au dreptu!
sunteti fericiti cand nenorociti pe altii domnilor primari????

de emil la 31 August 2013 - 20:15

Bunker 31 aug

Ia-ti tableta! Aia cu cianura! Si apoi sa traiesti ca atunci cand nu aparusera bibliotecile!

de coriolan la 1 September 2013 - 08:36

@ Bunko la 31 August 2013 – 09:45.Te-am citit, nu te-am citat!……Imi place sinceritatea ta! Chiar esti bunko!….

de heni la 1 September 2013 - 21:28

cum se poate ca servicul personal sa nu ia in considerare diploma de studii a unui angajat?
sper ca primarul sa il puna sa plateasca daunele create ca in mod sigur seful de la persoanl nu este platit ca soferul din primarie!
pentru ginerele primarului se pot face derogari si plati de salari generoase si ii mai dam si spor de proiect dar pentru un angajat simplu nu!
daca era fata primarului cum se proceda oare?

de cititor la 2 September 2013 - 07:20

E drept ca tehnologia evolueaza dar asta nu inseamna sa renuntam la fondul de carte.In State,bibliotecile au si varianta electronica si daca Primaria vrea sa se renunte la carti poate incepe prin a construi o biblioteca electronica pe langa cea existenta.
Informatia e necesara pentru oricine si daca vrem sa avem tineri specialisti trebuie sa le si asiguram conditiile necesare inca din scoala primara.
Cartile vechi ar trebui restaurate si apoi introduse in circuit si in varianta electronica.Ar putea fi citite si de acasa pe baza unui abonament.

de haicareiu la 2 September 2013 - 08:21

de ce le e frica la tulipani de domnu ciuta?
daca se dau asa dastepti si curati de ce nu merg cu el in emisiuni dezbateri nici la radio si nici la tv???
daca aud ca el participa la emisiune fug ca potarnicile!
de ce nu doriti dezbateri civilizate dragi tulipanicareieni????
de ce va tot ascundeti dupa publicatii platite de primarie????
iesiti afara si luati o gura de aer( nu de la fonixcontinental) si aratati daca puteti ca domnu ciuta ne pacaleste…..ce tot dati inainte cu politica de la bucuresti..aici la carei sa va vedem ce faceti voi si cum stiti sa dati locuri de munca si alte alea

de Tabletta la 2 September 2013 - 09:48

Adio Kent si cafelutze,
Ca ne ntoarcem iar la Cai si la Carute,
……………………………….
Au impartit CAP ul in doua,
Porumbul LOR
Si P..LA Noua !

Din caruta cu Pr…. de la Caracal,
O gramada sint la Carei !

de abacul la 2 September 2013 - 10:54

si consilierii de alta culoare decat UDMR sunt cenzurati de primar si …nu ai mai scris de asa ceva joltica suparaciosu…..
daca nu ar fi cei de la Caracal si altii care dau de lucru la careieni si care isi platesc impozitele de unde mama supararii ati f.ra voi banii????
cei veniti din oltenia sunt sponsori oficiali la zilele careiului si la zilele partium din satumare ca membau numai incaseaza facturile grase de la primarie si cand e de sponsorizat pentru careieni se fac ca ploua.
cu alte cuvinte …
“Din caruta cu Pr…. de la Caracal,
O gramada sint la Carei !” si le arata la tulipani ca tot ei dau sponsorizari pentru evenimente ca tulipanii nu sunt capabili sa faca asemenea gesturi si nici sa traiasca din altceva decat bugetul statului roman!
no sa ne auzim cu bine !!!!!

de mucalit la 2 September 2013 - 11:03

Da da…abacul..
Si carbunele sau pana…
E cheia la succesuri….
Si la marile victorii
Cu marete realizari…

de tigareta la 2 September 2013 - 11:15

firmele udemeriste abonate la banii orasului cum e tarr sau marconst cand vor sponsoriza zilele orasului sau zilele partium???/
macar de orgoliu si nu lasam o firma romaneasca sa contribuie la salata ecoungureasca impanata cu lalele daca tot va tineti neam de grofi.
cam tocita deja pielea cea subtire tinuta cu munca iobagilor….
nu mai ajunge nici cat luati comision de la lucrari nici cat faceti economie pe angajari la negru de muncitori…mai mult si mai mult trebe la trepadusi certati cu munca…..si pe deasupra si un sef de tulipani cu salaru taiat….sa mori de ras ce minti luminate pe la udemeristii careieni

de Copilas la 2 September 2013 - 12:40

Si vom avea si smartphone la gradinita?

de attila la 2 September 2013 - 13:01

probabil la gradinita reformata pe care o face primaria in locul scolii 4 va ajunge un smartphone pana cand creste dominique….pentru gradinita reformata unde popa si orsy au batut la multe usi au fost gasite fonduri pentru geamuri termopan dar pentru scoala lucaciu care are puse cereri de multi ani inca nu se poate ca sunt prea multi romani acolo si varna nu semneaza.

de Garfield la 2 September 2013 - 18:35

De ce nu publicati si comentariile gare nu va sunt pe plac?

de reka la 2 September 2013 - 20:03

te referi la tulipani?
ai dreptate.
si sicilienii pot lua lectii de la ei.

de emil la 2 September 2013 - 22:16

tabletta

Caruta cu cai este in parcul orasului, in zona A. “A” probabil de la Anus. Intreab-o pe anus cum e cu caii, ca o sa-ti spuna de fostele case ale servitorilor.

de emil la 2 September 2013 - 22:27

garlegelo (field) 18:35

Poate redacția nu vrea sa publice comentariile (un)gare nu le plac. Când îți faci tu site, sigur nu o sa lași sa apară comentariile care spun adevarul despre nagymagarorszag. Ca urmare, de ce te miri când alții fac exact ceea ce ai face tu? Desi, nu e chiar la fel, pentru ca adevarul despre magaria mare nu are nimic comun cu insultele la adresa romanilor care au aparut in diverse comentarii. Si, pana una alta, pe banii ei, redactia poate decide ce sa apara si ce nu. Tu, pe banii tai, cum ai face?

de A1 A2 A3...A15 la 3 September 2013 - 05:16

Din pacate multi dintre noi nu suntem in regula cu circulatia prin sensurile giratorii pentru ca multi nu prea am iesit cu masininile din Carei.Doamne fereste sa mai avem si autostrazi

de emil la 3 September 2013 - 22:28

A1….
Sa stii ca besh de aia nu voia sa avem autostrazi cand era ministrul transporturilor! Cum se mai ingrijea el de siguranta noastra! Voia sa ne fereasca de accidente!
Eu zic ca tocmai de aceea ar trebui autostrazi, ca pe autostrada, in principiu, mergi cu viteza constanta, consumul de carburant scade, nu vine nimeni pe contrasens, nu iti sare in fata vreun animal (cu picioare sau cu roti) mergi numai inainte, iar daca vrei sa intorci nu poti sa o faci in mijlocul drumului incurcand pe altii si alte avantaje pentru soferii neobisnuiti cu circulatia in orase mai mari.
Pe de alta parte, da, la giratoriile turbo din Carei se intampla mereu chestii interesante, mai ales la neacordarea prioritatii. Pana cand se vor intampla si accidente. Dar, accidente se pot intampla oricand si oriunde. Mai alaltaieri, la iesirea din parcarea de la Kaufland inspre Calea Mihai Viteazu, un conducator auto voia musai sa o ia la dreapta printr-un biciclist care se inscrisese pe banda de viraj la stanga. Nici nu mai conta ca soferul, in tentativa sa intarziata, a trecut peste linia continua care separa sensurile de viraj. Mai interesant e ca tot soferul facea pe suparatul cand biciclistul l-a avertizat verbal(fiindca nu avea claxon)sa nu treaca peste el.

de emil la 3 September 2013 - 22:31

Evident, in situatia anterioara, vinovat era biciclistul, pentru ca nu avea claxon si nu era de dimensiunile unui TIR, ca soferul sa-l poata observa in lumina soarelui amiezii.

de andrei la 4 September 2013 - 07:05

Istoria care dovedeste ca ungaria mare nu e existat si nici statul maghiar timp de sute de ani?
Te referi cumva la istoria care consemneaza ca in 1919 ati fost ajutati de armata romana sa scapati de bela kun?
patriotii primitivi din armata romana au hranit populatia budapestei infometata de regimul kun si au respectat femeile si copii nu cum ati facut voi la ip si moisei si trasnea.
la cine in casa este ura?
si daca nu va simtiti bine aici de ce va chinuiti si de ce nu mergeti acolo unde va aflati bine?
banii romanesti sunt buni de salar si de trait asa ca putine decenta nu ar strica ca de dragoste nu poate fi vorba ca nu oricine este capabil de asemenea sentimente.

de european la 4 September 2013 - 08:17

In mod normal se arboreaza steagurile tarii in care te afli dar cei care sunt de alta etnie isi pot pune acasa langa steagul tarii in care traiesc si steagul pe care il prefera.Eu asa am vazut ca se procedeaza in anumite state din Europa.
Si mai stiu ca de 1 decembrie,Teatrul din Budapesta nu a aaceeptat cererea ambasadei Romaniei de a-si sarbatori acolo Ziua Nationala.

de zsolti la 4 September 2013 - 09:00

DE CE POPORUL ROMÂN A AVUT ŞI ARE CEA MAI VICLEANĂ, NERUŞINATĂ ŞI TICĂLOASĂ CLASĂ POLITICĂ?

de un roman la 4 September 2013 - 13:45

Zsoltika-Herodot tu probabil esti unul dintre clasicii in viata ai istoriei europei si stapanesti foarte bine aceasta materie…Probabil acei mari istorici europeni se numesc Zsolti,Laci si Aladar…sau daca nu is ei furnizorii istoriei care iti convine tie atunci cu siguranta ei sunt cei care au furnizat lui John,Francois sau Helmuth date despre izvoarele seci ale istoriei tale…care apoi printr-un lobby puternic ca la asta va pricepeti prezentati eronat ce si cum vreti…pentru ca vi se permite asta…
Eu ti-as putea sugera sa aprofundezi anumite studii facute de universitati de prestigiu din Germania,SUA,Canada care vorbesc de dovezi incontestabile de ADN si nu numai ale existentei natiei noastre,sau poate ai auzit de cuptoarele dacice din judetul Satu Mare ca sa nu merg mai departe ca sigur e prea greu pentru tine.
Apoi ,,draghe” Zsoltika vezi-ti tu de ungurii tai si scrie prin alte parti si in alte limbi ce te doare ca aici nu cred ca e loc pentru tine,e destul ca inca va rabdam in tara noastra,sau poate vrei tu sa fii un mare conciliant intre popoare sau ai misiunea sa imparti dreptatea si adevarul intre popoare…vezi-ti de asiaticii tai cu limba aia impulicata si alambicata si eject de pe aici…

de Esca la 4 September 2013 - 16:09

Felicitari consilierului Ciuta pentru interventiile bine documentate!
Bila neagra pentru serviciul personal din primarie!

de emil la 4 September 2013 - 22:15

legelista zsolti

Nu spui si numele istoricilor europeni pe care i-ai studiat tu?

de emil la 4 September 2013 - 22:24

zsolti patriot contemporan care a depasit patriotismul primitiv

Care e patriotismul tau evoluat, contemporan si de viitor? Ala cu piros feher zold sau cu galben pe fond albastru (secuiesc)? Daca e asa, muta-te la legelo ca acolo poti sa vorbesti in limba ta numai cu din aia care au studiat istorici europeni. Sigur, Vinosu Ernestin = Boros Erno face exceptie, ca el, la Stefan Gheorghiu, a studiat istoria ceausista si a ramas patriot primitiv (de limba magara).

de Berni la 5 September 2013 - 09:33

lasa jolti ca si noi am facut parte din clasa politica romaneasca pana acum si am fost mereu la guvernare si numai asa am reusit sa luam toate cladirile importante din ardeal si sa taiam toate padurile si vindem afara pe valuta buna ..trebuie sa multumim ca romanii au fost mai toleranti si nu au dat pe noi pe mana la justitie ca la ungaria noastra demult eram inchisi pentru asa fapte!
eu spun ca bine este pentru noi aceasta clasa politica din Romania care lasa sa luam si ce nu am avut cum este cladirile de la fostul agro din carei si case multe si terenuri agricole.

de Horia Mărieș la 8 September 2013 - 05:01

Săracii (politicieni) careieni bogați.

Este publică (în Monitorul Oficial nr. 186/03.04.2013) situația sumelor provenite din finanțări private ale partidelor politice în anul 2012. De exemplu, lista donațiilor neconfidențiale încasate de la persoane fizice pe anul 2012.

Din lista UDMR, rezultă că pentru postul de primar al municipiului Carei, Kovács Eugen a făcut în data de 14.05.2012 (înaintea alegerilor locale) UDMR-ului o donație privată neconfidențială în valoare de 6.000 lei. Nu știm dacă a făcut și donații confidențiale sau nu, nu știm cât este cuantumul cotizației lunare pe care o plătește la partid. Asta în condițiile în care are proprire de 30% pe amărâtul lui de salariu de primar.

Pentru postul de consilier județean, distinsa avocată careiană Mărginean Maria Eva a donat UDMR-ului în data de 14.05.2012 suma de 5.000 de lei. Cam scump, dar merită, findcă și-a asigurat liniștea pentru perioadã ( să sperăm că va fi și ultima) de încă 4 ani.

Postul de consilier local din partea UDMR-ului i-a costat pe amatori suma rotundă de 1.000 lei. Atât au donat de exemplu în anul 2012 distinșii domni Keiser Ludovic, Poosz Szabolcs Istvan, Tempfli Vasile Adalbert, Müller Ioan. Restul se pare că au mers pe blat, s-au fofilat, n-au donat. Singurul care a luat plasă, sau o fi având salariul mai mare și s-a simțit obligat, a fost distinsul domn Bekö Tamás, care pentru postul de consilier local al primăriei municipiului Carei a donat UDMR-ului, în data de 01.06.2012 suma de 3.920,26 lei. Nu-mi fac însă probleme cu dânsul, cred că și-a scos deja – de mult și cu vârf și îndesat – pârleala.

Totuși aceste sume sunt ridicole față de donațiile (declarate) ale liderilor UDMR în anul 2012, ca de exemplu: Verestoy Attila – 243.300 lei, Antal István-Lóránt – 133.800 lei, Frunda György – 103.500 lei, Borbély László – 47.000 lei, Sárközi Zoltán – 43.000 lei, Márton Árpád Francisc – 42.000, Márkó Béla -38.000 lei, (si ultimul pe listã, cu voia Dvs.) Kelemen Hunor – 20.000 lei.
Deh, obrazul subțire cu cheltuială se ține!

Cârcotașii gen @zsolti o să mă apostrofeze și o să-mi spună că și membri și liderii celorlate partide politice fac donații în perioada campaniei electorale. Recunosc, da, așa este, dar listele respective vor trebui să fie postate de dânsul. Îi vom fi pe deplin recunoscători pentru informarea făcută.

Bibliografie:
http://www.legex.ro/Cuantum-Nr.–din-03.04.2013-126167.aspx

de lista la 8 September 2013 - 08:06

am vazut ca marconst si pericei au donat uriasa suma de 2 mii de lei dar incaseaza de la primaria carei multe miliarde de lei pentru lucrarile proaste din oras.
cseke si butka si erdely mai baga si ei ceva milioane dar si moara de la piscolt si czier de la tasnad si alte buticuri din carei.
fotbalistu a sponsorizat udmr carei si el se da mare svab da candideaza pe liste udmr dupa ce a dat cu pixu ca trece la udmr..pe la cate partide a trecut nu mai mira pe nimeni ca inca nu stie ce vrea si cine e….

de careian la 8 September 2013 - 08:10

pe cand si adresele caselor celor doi primari una in debrecen si una la mateszalka recent renovata de baietii din carei ca adoreanu nu doarme si stie pentru cine lucra??!!!
acolo sunt banii vostri careieni!

de Ocean la 8 September 2013 - 08:57

Ce va tot agitati, acesti doi( D ) intelegeti voi ce vreti. Nu au avut, si nu au nici acum, intentia de a ajuta pe cineva. Bine inteles in afara de familia lor, si slugile fidele. D-mn Primar a trebuit sa fie cea ce este azi, pentru ca altfel era vai si amar de viata lui. Datori cit cuprinde, firme falimentare, executori ii suflau zilnic in ceafa. Ce m-ai doriti ca totul sa fie limpede.

de eminescureal la 8 September 2013 - 11:03

e bine ca iti place de eminescu atat de mult incat iti doresti sa preiei si numele lui dar scrisul te tradeaza joltica!
multumiti romanilor ca atri avut de la cine invata sa scrieti si sa cititi ca altfel ramaneati si acum cu carnea cruda de sub saua cailor pe care ati venit din asia ca sa cotropiti teritroiile bastinasilor.la fel faceti si acum,sugeti de la statul roman ca ungaria nu va baga in seama si tebuie sa stati pe unde apucati daca nici nu ati fost in stare sa castigati la mohacs si ati fost mereu sub fusta cuiva ca sa aveti un tron
http://istorie-adevarata.blogspot.ro/2009/05/un-roman-pe-tronul-ungariei-stefan-cel.html
http://roncea.ro/tag/atrocitati-maghiare/

de parinte la 9 September 2013 - 07:02

Cartea ar trebui sa fie cel mai protejat obiect din fiecare oras sau sat sau comuna.Numai cine nu a intrat intr-o biblioteca ca cititor nu poate sa aprecieze cu adevarat valoare inestimabila a cartilor ce alcatuiesc o zestre de fapt.

Lasati un comentariu