Comemorarea lui Avram Iancu la Carei

• publicat la: 13 septembrie 2013
Comemorarea lui Avram Iancu la Carei

Directia de Cultură şi Sport Carei, Asociaţia ”Colonia Motilor” Ianculeşti , Centrul Cultural Municipal,Asociaţia Refugiatilor Carei, Asociaţia Unirea 2009 si redacţia Buletin de Carei organizează in data de 15 septembrie 2013,de la ora 12,00, manifestări  dedicate comemorării a 141 de ani de la moartea  eroului naţional Avram Iancu.

In deschidere,Serviciul religios va fi oficiat de un sobor de preoti,pe platoul din faţa bustului lui Avram Iancu.

Vor urma depuneri de coroane si momente de evocări  istorice. Asociatia Unirea 2009 Carei va înmâna apoi diplome celor mai merituoşi elevi din anul scolar 2012-2013.

Un scurt program artistic va incheia manifestările zilei de 15 septembrie,cu participarea  Ansamblului  Motilor de câmpie din Ianculesti, ansamblului  Ceatăra din Carei,a interpreţilor  Petrică Mureşan si Dănuţ Mateş  precum si a interpretului de muzică folk George Negrea.

Sunt asteptaţi să participe toţi cei  care doresc  să cinstească memoria lui Avram Iancu.

 redacţia

comentarii

de Mihai uslist-ul la 14 septembrie 2013 - 15:35

Astazi se implinesc 73 de ani de la crima contra umanitatii din Ip,cind 157 de copii (unul nenascut,scos cu baioneta din pintecele mamei),femei,batrini si barbati au fost masacrati de armata hortista,pentru singurul motiv ca erau romani.Ajutati de preotul reformat si etnicii maghiari din comuna,hortistii s-au dedat la acte inimaginabile de barbarie de care ar fi fost oripilati si stamosii lor mongolii.Sangele acestor victime nevinovate,va pata pentru totdeauna obrazul si mainile bisericii reformate si a tuturor vorbitorilor de limba maghiara!.Dumnezeu sa odihneasca sufletele acestor martiri inocenti!!!!

de imi la 14 septembrie 2013 - 16:00

buna provocarea misike chiar daca e si adevarata da nu tine la tine ca pana amu tot pe jeno ai laudat si acum ai dat copypaste cu ce ai gasit pe net….Elég huncut vagy fiam.

de emil la 14 septembrie 2013 - 19:43

Mihai, nu de toti etnicii unguri din comuna, ci numai de unii dintre ei! E drept nu chiar putini!

de uNu AlTu la 14 septembrie 2013 - 20:09

sa nu uitam ca nu european sa uram vecinii ca ne reclama domn primar poate exista si o reclamatie facuta pentru Adrian Bucurestean in legatura cu banii ce nu au ajuns la biserica etnica

Lasati un comentariu