Fără tablă şi caiete: Prima clasă digitală din România

• publicat la: 17 septembrie 2013
Fără tablă şi caiete: Prima clasă digitală din România

Ministrul Educatiei Nationale (MEN), Remus Pricopie si presedintele Samsung Electronics Romania, Young Lak Jung, au inaugurat marti, 17 septembrie, prima clasa digitală din Bucuresti, de la Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu”.

La inaugurare a participat si ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Reconditionarea completa si utilarea clasei a fost realizata de Samsung, in baza Protocolului semnat in vara acestui an de catre MEN si compania sud-coreeana.

La eveniment au fost prezenti si primarul sectorului 3, Robert Negoita, si inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Constantin Traistaru.

„Ceea ce se intampla astazi, aici, are legatura cu prezentul acestei generatii, care este familiarizata cu dispozitivele digitale, iar acest proiect le ofera elevilor oportunitatea de a studia asa cum isi doresc. Asistam la o schimbare fundamentala a filosofiei claselor, in care elevii interactioneaza si primesc feed-back in timp real”, a declarat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.

Scoala Superioara Comerciala „Nicolae Kretzulescu” este prima dintr-o serie de trei care beneficiaza de dotarile specifice Smart Classroom, in baza parteneriatului dintre minister si Samsung.

Partneriatul are ca obiectiv amenajarea unor sali de clasa de tip Smart in liceele din Bucuresti, Timisoara si Iasi, cu echipamente IT de ultima generatie, se mai arata in comunicat.

In cadrul liceului „Nicolae Kretzulescu”, unul dintre laboratoarele de informatica a fost reconditionat complet si dotat cu mobilier si echipamente performante: 31 de tablete Galaxy Note 10.1, 31 de tastaturi, 21 de laptopuri, un Smart TV si un Ebord 65. Elevii vor avea oportunitatea de a testa echipamentele pentru cursul optional „Junior Achievement”.

Smart Classroom este un concept care apartine companiei Samsung Electronics România si presupune crearea unei clase utilata complet cu material si accesorii digitale de inalta performanta, ca baza pentru invatare.

comentarii

de bula la 18 septembrie 2013 - 07:50

..da , au descoperit si ei
tableta !
hello bulelor !

de ChicosRostogan la 18 septembrie 2013 - 08:14

Da noi…
Impartim la ghezdane..
Pentru kilele de maculatura…
Sa se gheboseze elevul

de aGPS la 18 septembrie 2013 - 09:01

…pai se arata orasele cu bat ul pe harta !
tabla „”intelighenta”” e tinuta sub cheie..pina na fi buna de nimic..
lucrari de laborator !!!!???? ces alea ?
Hai la biliard sau la „”gheep””!

de noComent la 18 septembrie 2013 - 09:48

Aiceea Romania, nu Coreea de Sud !
Vom organiza proteste impotriva
folosirii tabletelor !Noi patriotii nationale
tinem la traditii si printipuri
carevasazica: tabla ,creta colorata,caiete,fier vechi vopsit
dalta si ciocan in locul SDV ,AMC si printere 3D….
calculatoarele, tabletele la Kuka…
„”31 de tablete Galaxy Note 10.1, 31 de tastaturi, 21 de laptopuri, un Smart TV si un Ebord 65″”
noi vom cumpara desktop uri daca se poate vechi….ca alea care le avem nu functioneaza….

de nylas la 18 septembrie 2013 - 10:22

si ce facem cu tulipanyiiiii de la consiliu si cu cei doi premariiii?
jenoke si lajoska ce face la ei cu tableta??? poate crede ca trebuie sa inghite pentru durere de capul……cum au mai protestat ei impotriva la consilieru Ciuta care a cerut materiale de sedinta trimise pe mail…..ioiii ce suparare fost ca ei nu au cine sa umble cu tabletyele…si primaria tipareste materiale de sedintele ca sa duca la pensionarii si maistriiii de la fedegeu si nici asa nu stie la ei citeste ce scrie acolo si fac ca pestyiii la sedinta…vazut la ei la teveu cum stau ca …la poarta noua….de la primarie…patrihotii tulipaninationalisti tin la printzipii si traditii si vor numai hartie scrisa de mana daca se poate si tinuta de un traducator pe langa daca tot nu …vad leterele….

de HSDPA la 18 septembrie 2013 - 10:29

vreti nu vreti
tabletele sint
printre noi…
si smartphonurile..
asta la vista

de VoIP la 19 septembrie 2013 - 10:07

Dotare elev pentru activitati la scoala:
1buc smartphone
1buc stick memorie

incap intr un singur buzunar!

de ciuleandra la 19 septembrie 2013 - 10:20

si pentru primari????
ca aia au mai multe buzunare deschise…..

de SteveJobs la 22 septembrie 2013 - 08:21

Vivat Coreea de sud !
Sint buni baietii!

de micul-titulescu la 22 septembrie 2013 - 08:32

“Ceea ce se intampla astazi, aici, are legatura cu prezentul acestei generatii, care este familiarizata cu dispozitivele digitale, iar acest proiect le ofera elevilor oportunitatea de a studia asa cum isi doresc. Asistam la o schimbare fundamentala a filosofiei claselor, in care elevii interactioneaza si primesc feed-back in timp real”, a declarat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.

Bravo d-le Ministru ! Tot Inainte !

Lasati un comentariu