Pericolul din lapte: analgezice, antibiotice, hormon

• publicat la: 2 septembrie 2013
Pericolul din lapte: analgezice, antibiotice, hormon

Laptele este preferat de foarte multi oameni datorită beneficiilor pe care el le aduce sănătăţii. Totusi, el poate fi contaminat cu substante periculoase uneori.

Conform unui articol aparut in revista „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, laptele te poate expune unor substante chimice periculoase la care nu te-ai gandi, scrie care2.com.

O echipa de cercetatori spanioli si marocani de la Universitatea din Jaen, Spania, a efectuat un studiu in urma caruia a facut o descoperire surprinzatoare.

In lapte se pot gasi pana la 20 de tipuri de analgezice, antibiotice si hormoni de crestere.De fapt, aceste substante pot fi prezente doar intr-un singur pahar de lapte, sustin specialistii.
Ei au facut descoperirea din intâmplare, dorind, de fapt, să testeze o noua tehnologie de detectare a contaminantilor.

Expertii au analizat 20 de mostre de lapte din Spania si Maroc si au constatat ca substantele chimice intra in acest produs in urma hranirii animalelor sau la fermele in care ele sunt crescute.

Printre substantele periculoase se numara triclosan, 17-beta-estradiol si florfenicol.

Cel mai contaminat s-a dovedit a fi laptele de vacă. Cel mai periculos este laptele ieftin din supermarket. O veste buna este ca aceste substante se gasesc in cantitate foarte mica in lapte.

Cel mai bun pentru consum este cel nepasteurizat, cumparat direct de la o ferma. In plus, laptele organic este si el o alegere foarte buna.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu