Accidente rutiere

• publicat la: 29 noiembrie 2013
Accidente rutiere

O biciclistă a fost rănită în urma unui eveniment rutier produs joi, 28 noiembrie a.c., pe DJ 109 I, în afara localităţii Oraşu Nou.

            Poliţiştii Serviciului Rutier au efectuat cercetările în acest caz, stabilind că Daniel F., de 19 ani, aflat la volanul unei autoutilitare, nu a păstrat distanţa regulamentară în mers, şi, în timpul unei depăşiri, a accidentat-o pe Emilia L., care circula cu bicicleta. Femeia de 62 de ani a suferit leziuni uşoare în urma impactului.

            Şoferul a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

         Poliţiştii rutieri au continuat joi, 28 noiembrie a.c., acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere, şoferii şi ceilalţi participanţi la trafic fiind astfel responsabilizaţi să respecte regulile de circulaţie. Acţiunile poliţiştilor rutieri vor fi intensificate în această perioadă, când, scăderea temperaturilor şi apariţia precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare, pot influenţa negativ desfăşurarea traficului rutier.       

  În pofida recomandărilor poliţiştilor adresate conducătorilor auto de a manifesta o atitudine extrem de prudentă în trafic, mai ales în condiţii meteorologice nefavorabile, sunt des întâlnite situaţiile în care şoferii încalcă flagrant normele de circulaţie. Este şi cazul unui bărbat de 49 de ani, care deşi consumase alcool şi nu avea nici permis de conducere, a urcat la volan şi a intrat cu maşina într-un gard, la Cehal. Apoi a abandonat autoturismul şi a părăsit locul evenimentului rutier, fără a avea încuviinţarea Poliţiei.

            Cornel O., din Tăşnad, a fost însă găsit de poliţiştii Postului de Poliţie Cehal şi a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice şi stabilirea alcoolemiei. Şoferul este acum anchetat pentru comiterea a trei infracţiuni: conducere fără permis, cu alcoolemie peste limita legală şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

            Şi Gheorghe L., de 47 de ani, a condus autoturismul în Tăşnad, deşi avea permisul de conducere suspendat. A fost însă oprit în trafic de poliţiştii din localitate şi este cercetat acum, în cadrul unui dosar penal, pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept.

            În municipiul Satu Mare, poliţiştii Biroului Rutier, au urmărit respectarea normelor rutiere de către pietoni, poliţişti şi căruţaşi, în 4 ore fiind aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, la Crucişor, poliţiştii        Secţiei 1 Valea Vinului au organizat acţiuni rutiere în colaborare cu specialişti R.A.R., fiind aplicate amenzi de peste 1.100 lei şi reţinute 2 certificate de înmatriculare.

Un accident a avut loc miercuri dimineaţa, după ora 10.00, în Căpleni. Un localnic de 58 de ani, care consumase alcool, a circulat imprudent cu bicicleta, iar la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă, rănindu-se uşor. Coloman S. a fost testat cu aparatul etilotest, care a evidenţiat o concentraţie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate şi probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Lasati un comentariu