Alege viaţa ! Respectă regulile de circulaţie !

• publicat la: 26 noiembrie 2012
Alege viaţa ! Respectă regulile de circulaţie !

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române vor fi intensificate activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Astfel, în perioada 26-28 noiembrie a.c, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R. vor coordona o acţiune la nivel naţional pentru reducerea riscului rutier.

Acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere vor fi intensificate în această perioadă şi la Satu Mare, în activităţi fiind angrenaţi toţi poliţiştii formaţiunilor de Poliţie Rutieră, precum şi poliţişti de ordine publică, inclusiv cei din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală.  Vor fi folosite toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

Pe lângă activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere, poliţiştii vor acţiona în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie relevă faptul că, în perioada 1 ianuarie – 22 noiembrie 2012, în judeţul nostru s-au produs 252 asemenea evenimente, în urma cărora 29 de persoane şi-au pierdut viaţa. Principalele cauze sunt reprezentate de nerespectarea regimului legal de viteză (43 de accidente) sub cele două forme de manifestare, respectiv neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi viteza excesivă, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor (36 de accidente), respectiv pietonilor (24 accidente).

 

 

Lasati un comentariu