Controale la produsele alimentare

• publicat la: 27 noiembrie 2013
Controale la produsele alimentare

In perioada 04.11-08.11.2013 pe raza judetului Satu Mare  s-a desfasurat o actiune de control in reteaua comerciala  la (hiper/supermarket-uri, marile retele de magazine etc), privind comercializarea produselor alimentare la noua operatori economici.

Urmare a verificarilor,au fost depistate o serie de deficiente,dintre care :

-Lipsa informare  in lista ingredientelor a cantitatii ingredientelor care apar in denumirea sub care se vinde produsul,

-Un operator economic  (care avea la comercializare: lapte si produse lactate importate din Ungaria,nu avea  traducerea in limba romana a elementelor de identificare/caracterizare si lista ingredientelor); un alt operator economic care avea la comercializare preparate din carne  etichetele  nu contineau data fabricatiei/nr. lotului), fapt pentru care acestia au fost sanctionati contraventional, iar produsele cu deficiente s-au oprit temporar de la comercializare, pana la remedierea deficientelor.

-Nerespectarea  conditiilor de depozitare si comercializare stabilite prin acte normative sau impuse de producatori prin etichetare;

Astfel un operator economic   comercializa preparate din carne  iar altul carne congelata   la o temperatura  sub cea prescrisa de producator), fapt pentru care acestia au fost sanctionati contraventional, iar produsele cu deficiente s-au retras definitiv de la comercializare.

Neconcordanta dintre preturile afisate la raft si cele din gestiunea stocurilor, care se marcheaza pe bonurile de casa  s-a constatat la un operator economic acesta fiind  fiind sanctionat contraventional. 

Pentru deficientele constatate  fost aplicate sanctiuni contraventionale  cu avertisment si amenzi in valoare de  35000 lei, fiind  oprite temporar de la comercializare 2.7 kg produse, in valoare de 77 lei ( preparate din carne de porc)  si oprite definitiv de la comercializare 9.6 kg produse, in valoare de 153,8 lei  (carne si preparate din carne de porc ).

 

 

Lasati un comentariu