Carmangerie din Carei amendată de Direcția sanitar veterinară pentru siguranța alimentelor

• publicat la: 7 aprilie 2023
Carmangerie din Carei amendată de Direcția sanitar veterinară pentru siguranța alimentelor

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 98 acțiuni de control ]n aceast[ perioadă.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

În urma acestor controale, a fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, din care două amenzi contravenționale în valoare totală 11.200 lei.

Cu 10.000 lei a fost amendat un supermarket din localitatea Satu Mare, iar cu 1.200 lei o carmangerie din localitatea Carei, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind condițiile de  depozitare a produselor alimentare și  8 avertismente – 8 producători/comercianți, de produse alimentare  de origine animală și non animală, din piețele Agro alimentare din localitățile Satu Mare și Negrești Oaș –  pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor alimentare.

Cu această ocazie au fost supuse sechestrului/ reținerii oficiale, produse lactate în valoare de 292,7 lei, produse care au fost dirijate pentru incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului, autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Lasati un comentariu