Pericolul din farmacii: Medicament pentru hepatită, contrafăcut

• publicat la: 7 noiembrie 2013
Pericolul din farmacii: Medicament pentru hepatită, contrafăcut

Directorul Agentiei Nationale a Medicamentelor, Marius Savu, a anuntat, joi, că medicamente  contrafăcute au fost descoperite in farmaciile din România.

Ar fi vorba de interferon, un medicament destinat pacientilor cu hepatită cronică si cancer, care ar fi continut apă distilată in loc de substanta activă, a explicat Savu la Realitatea Tv.

“Suspectăm câteva zeci doze care au ajuns in farmacii, dar este o investigare a politiei, care sper să ne lamureasca si pe noi in legatura cu provenienta si cu cantitatea care a ajuns pe piata”, a precizat Marius Savu.

Acesta a subliniat ca ancheta a fost deschisa la sfarsitul saptamanii trecute si ca nu poate fi retras complet din farmacii, intrucat bolnavii au nevoie de acest produs.

“Pacientii trebuie sa verifice seringa preumpluta in momentul in care deschid cutia sa fie siguri ca seringa este din sticla. Diferentierea se vede foarte clar cand vezi seringa. Un pacient care a mai facut injectii cu interferon va sti ca nu este in regula. Seringa oficiala este de sticla pe cand cea contrafacuta este din plastic.

De asemenea, pistonul pe care apasă este rosu la cel original si negru sau alb la produsul contrafăcut. Am identificat câteva zeci de cutii pe care le-am identificat cu politia in mai multe zone din tara. Nu este un risc mortal. Nu contine substanta activa, ci contine pur si simplu apa distilata”, a mai declarat Mircea Savu.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu