Provenienţă ilicită a cerealelor

• publicat la: 12 noiembrie 2013
Provenienţă ilicită a cerealelor

Poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad au confiscat 3.500 de kg porumb şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei, în urma neregulilor constatate luni, 11 noiembrie a.c., în domeniul operaţiunilor cu produse cerealiere. Totodată au fost luate măsuri de indisponibilizare a două autoutilitare folosite la transportul ilegal al acestor produse.

 Poliţiştii rurali i-au identificat luni dimineaţa în trafic pe Albert F., din Zalău şi Gheorghe G. din Şimleul Silvaniei, care transportau cantitatea de 1.500 kg, respectiv 2.000 kg de porumb boabe, fără a deţine documente care să ateste provenienţa licită a cerealelor. Fiecare dintre conducătorii auto a fost sancţionat de poliţişti cu câte o amendă de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 12/1996, iar cerealele şi autoturismele folosite la transportul acestora au fost ridicate în vederea confiscării.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă, de la data de 1 septembrie a.c. au fost demarate, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei, fiind efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, vizate fiind inclusiv zonele în care se exportă cereale.

Acţiuni pentru depistarea suspecţilor în cazul furturilor de recolte de pe câmp

            Având în vedere faptul că în această perioadă mai multe persoane au reclamat la Poliţie că le-au fost sustrase recoltele de pe câmp, poliţiştii rurali au intensificat acţiunile menite a preveni comiterea acestor infracţiuni şi a-i depista pe suspecţi.

            Astfel, luni, 11 noiembrie a.c., în cadrul acestor acţiuni derulate de poliţiştii Posturilor de Poliţie Doba şi Vetiş, din cadrul Secţiei 3 Satu Mare Poliţie Rurală, au fost surprinşi în flagrant doi localnici de 16 şi 21 de ani, în timp ce sustrăgeau porumb ştiuleţi de pe un teren ce nu le aparţinea. Cantitatea de 340 de kg de porumb a fost restituită proprietarului păgubit, iar pe numele lui Ianos K., de 21 de ani şi a minorului au fost întocmite dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. 

Lasati un comentariu