Aportul jandarmilor la siguranţa noastră

• publicat la: 15 octombrie 2012
Aportul jandarmilor la siguranţa noastră

În cursul lunii septembrie, jandarmii sătmăreni au contribuit la climatul de siguranţă al comunităţii prin executarea unui număr de peste 480 misiuni, dintre care:

-275 pentru menţinerea ordinii publice  în sistem integrat cu poliţia;

-127 pentru asigurarea ordinii publice;

– 45 intervenţii la solicitări prin apel telefonic;

– 41  acţiuni în cooperare cu alte instituţii,

care au dus la constatarea a 721 fapte de natură contravenţională şi 20 fapte de natură penală, cu 21 de autori surprinşi în flagrant.

Dintre faptele de natură penală instrumentate de jandarmi, şi  care au dus la întocmirea actelor de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiuni, amintim: furturi de produse  agricole, din magazine, sau de fier vechi, port de armă albă,  comerţ cu mărfuri contrafăcute şi altele.

Referitor la faptele de natură contravenţională- tulburarea ordinii şi liniştii publice, comercializarea ilicită a unor bunuri fără a avea acte de provenienţă, provocare de scandal, refuz de legitimare sau consum de băuturi alcoolice în locuri publice, scandaluri în familie, încăierări-precizăm că  în luna septembrie au fost aplicate 172 avertismente scrise şi 549 amenzi contravenţionale, în valoare de 155.450 lei.

S-au efectuat misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul  sărbătorilor laice din oraşul Livada şi comunele: Medieşu Aurit, Remetea Oaş, Bogdand,  dar şi la alte manifestări precum Festivalul Folcloric al Naţionalităţilor desfăşurat la Bogdand, la Balul romilor de la: Săuca, Căuaş, Dorolţ.

Echipajele de jandarmerie au acţionat cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Pentru un plus de siguranţă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare sfătuieşte cetăţenii, să  solicite ajutor în caz de urgenţă, celei mai apropiate patrule de ordine publică sau să sune la apelul 112.

comunicatIJJ

comentarii

de un oarecare la 17 octombrie 2012 - 22:07

…am asistat azi la o situatie destul de stranie, in Carei, o politista de la la Politia locala impartea amenzi cu multa generozitate pentru niste incalcari minora, dar asta e!. In principiu gestul ei este de laudat dar facand abstractie ca este politista si ea a incalcat acelesi reguli ca si cei sanctionati, adica a stationat la aproximativ 3 m de marcajul „trecerea pentru pietoni” si in aceste conditii cum poti sa faci pe lupul moralist, cand de fapt cu o masina”civila” a savarsit aceleasi nereguli.

Lasati un comentariu