440 de misiuni ale jandarmilor in ianuarie

• publicat la: 11 februarie 2012
440 de misiuni ale jandarmilor in ianuarie

În cursul lunii ianuarie, contribuţia adusă de jandarmii sătmăreni la menţinerea climatului de siguranţă al comunităţii s-a concretizat prin executarea a peste  440 de misiuni dintre care:

298 pentru menţinerea ordinii publice  în sistem integrat

107 pentru asigurarea ordinii publice

18  intervenţii la solicitări prin apel telefonic

12  acţiuni în cooperare cu alte instituţii

10 pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere

Pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, în luna ianuarie, jandarmii au executat misiuni independent şi în sistem integrat cu Poliţia în zonele de interes operativ din judeţul şi municipiul Satu Mare.

În urma efectuării acestor misiuni au fost constatate 589 fapte de natură contravenţională şi 14 fapte de natură penală, cele mai multe fiind săvârşite în mediul urban.

Dintre faptele de natură penală pentru care jandarmii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale amintim: furturi de produse din magazine, furturi de  energie, furturi de fier vechi, port de armă albă, alte fapte prevăzute în legi speciale. În toate cazurile  cei 19 autori au fost surprinşi în flagrant.

Referitor la faptele de natură contravenţională, precizăm ca  în luna ianuarie au fost aplicate 151 avertismente scrise, 438 amenzi contravenţionale în valoare de 132.150 lei.

Dintre  faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale amintim: tulburarea ordinii şi liniştii publice, comercializarea ilicită a unor bunuri fără a avea acte de provenienţă, provocare de scandal, refuz de legitimare sau consum de băuturi alcoolice în locuri publice, scandaluri în familie, încăierări.

Totodată au fost asigurate măsuri de ordine pe timpul manifestărilor  de protest organizate la nivelul judeţului Satu Mare, dar şi la alte manifestări culturale sau sportive.

Precizăm că la protestele organizate sătmărenii au înţeles să-şi manifeste nemulţumirile în limitele legalităţii şi fără a manifesta violenţă.

comunicat

Lasati un comentariu