Accidente şi infracţiuni la început de an

• publicat la: 2 ianuarie 2014
Accidente şi infracţiuni la început de an

În cursul zilei de 31.12.2013, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au întocmit dosare penale numiților: L. Otto de 41 ani, N. Remus de 35 ani, S. Natalia de 55 ani, T. Arnold de 20 ani și S. Ioan de 22 ani, toți cu domiciliul în Satu Mare, care deţineau și ofereau spre vânzare mai multe articole pirotehnice pentru artificii. Au fost ridicate în vederea confiscării un număr de 3060 bucăți petarde, 352 pocnitori, 68 bucăți rachete de artificii de diferite mărimi și 21 baterii de artificii. Susnumiții sunt cercetați în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de deţinerea sau orice alte operaţiuni cu articole pirotehnice, prevăzută şi pedepsită de Legea 126/1995. Cercetările continuă în vederea identificării provenienței materialelor pirotehnice precum și a persoanelor implicate.

La data de 31.12.2013, orele 16:16 pe DN 19 A în localitatea Ardud, conducătorul auto G. Romeo de 28 ani din localitatea Șandra, județul Satu Mare, în timp ce conducea autoturismul marca Audi, pe fondul vitezei excesive, a pătruns pe contrasens și a intrat in coliziune cu microbuzul condus regulamentar de F. Marcel de 37 ani. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a numitului D. Iuliu și rănirea ușoară a numitei D. Ileana, pasageri în autoturismul marca Audi. Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. Cercetările în cauză continuă.

 La data de 31.12.2013, orele 23:25 pe DJ 109 în localitatea Turț, B. Vasile de 22 ani, din localitate, conducând autoturismul marca Volkswagen, i-a accidentat pe numiții T. Grigore de 54 ani și T. Vasile de 59 ani, ambii cu domiciliul în comuna Turț, care se deplasau neregulamentar pe carosabil, fără a purta îmbrăcăminte ce conține elemente fluorescent reflectorizante. În urma evenimentului a rezultat decesul lui T. Grigore și rănirea ușoară a numitului T. Vasile. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii. Cercetările în cauză continuă.

 La data de 01.01.2014, ora 05,30, Poliția orașului Tășnad a fost sesizată prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, despre faptul că pe strada Înfrățirii din orașul Tășnad, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Lucrătorii Formaţiunii Rutiere Tăşnad l-au identificat pe C. Cătălin de 23 ani din Tășnad, care în timp ce conducea autoturismul marca BMW, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, rezultând avarierea autoturismului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,61 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orăşenesc Tăşnad, unde i s-a recoltat o probă de sânge, ceea de a doua probă fiind refuzată. Conducătorul auto este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală admisă, respectiv refuz de recoltare probe biologice.

 În data de 01.01.2014, orele 10,30, s-a prezentat la Sediul Poliției Municipiului Satu Mare numitul R. Ioan de 37 ani, din Satu Mare, care a sesizat faptul că în noaptea de 31.12.2013/01.01.2014, în jurul orelor 01,00, a parcat    autoturismul proprietate personală în fața blocului unde domiciliază, iar L. Zsolt de 36 ani din Satu Mare, a aprins mai multe petarde, dintre care una a lovit autoturismul, distrugându-i parbrizul, ștergătoarele și bordul autoturismului. Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ de 2.500 lei. R. Ioan este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere.          

În data de 01.01.2014, la orele 19:30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tășnad au fost sesizați prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, de către R. Irina de 41 ani, din comuna Păuliș, sat Băratca, judeţul Arad, despre faptul că, la orele  16:00, aflându-se la domiciliul mamei sale din localitatea Racova, comuna Supur, a fost agresată fizic de către concubinul său M. Augustin, domiciliat în Racova. La faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tăşnad, împreună cu subofiţeri din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Beltiug, care au constatat că victima a fost lovită de către M. Augustin, de 51 ani cu pumnii şi palmele, respectiv amenințată cu acte de violență. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe şi ameninţare.

 La data de 01.01.2014, orele 18:55, lucrătorii patrulei de ordine și siguranță publică din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tăşnad au fost sesizaţi prin Serviciul Apeluri de Urgență 112 de către B. Attila, de 26 ani, din comuna Pir, județul Satu Mare, despre faptul că, în jurul orei 18:30 aflându-se la domiciliu, a fost strigat la poartă de către consăteanul G. Gabriel, de 21 ani, iar în momentul în care s-a apropiat, a fost lovit de către acesta cu pumnul în faţă fără motiv. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

 În data de 01.01.2014, la orele 16:00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tășnad a fost sesizată prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, de către J. Gabriela de 42 ani, din comuna Săcăşeni, judeţul Satu Mare, despre faptul că la orele 16:00, aflându-se la domiciliu, a fost ameninţată cu acte de violenţă de către fostul soţ T. Iosif de 53 ani, domiciliat în aceeași localitate, care a pătruns fără drept în şura din curtea locuinţei susnumitei şi a refuzat să o părăsească la cererea acesteia. La faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tăşnad, împreună cu subofiţeri din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Beltiug, care au constatat că cele sesizate se confirmă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ameninţare şi violare de domiciliu.

 

Lasati un comentariu