6 plante de apartament care purifică aerul

• publicat la: 26 februarie 2014
6 plante de apartament care purifică aerul

Un studiu arată care sunt cele mai eficiente plante de interior, din punctul de vedere al purificării aerului.

Aceste plante fac adevărate minuni cu aerul din locuinţă, filtrându-l de compuşi organici volatili periculoşi, cum sunt resturile microscopice de la materiale de construcţii şi mobilier, dar şi de la pesticide şi vopseluri.

Socotită „planta miracol” – pentru rolul său în ameliorarea unor afecţiuni perecum artrita, diabetul, dermatita, psoriazisul sau bolile cardiovasculare – Aloe Vera este excelentă şi în purificarea aerului. Planta absoarbe extrem de eficient formaldehidele şi benzenul din aer.

Ficusul de cauciuc (Ficus Elastica) este o plantă care rezistă chiar şi în condiţii de lumină slabă şi frig şi este excelentă în îndepărtarea formaldehidei şi a altor poluanţi. Este o plantă care iubeşte lumina soarelui, dar nu şi temperaturile extrem de ridicate. Deşi îi merge de minune atunci când este udată des, rezistă foarte bine atunci când omiteţi să faceţi acest lucru.

Dragonierul (Dracaena marginata) este bună pentru reducerea nivelului de xilen, tricloretilenă şi formaldehide. Dacă alegeţi o astfel de plantă, nu o poziţionaţi aproape de fereastră, ci la circa 1,5 metri de aceasta. Udarea se face rar, la circa 5 zile.

Planta păianjen sau voalul miresii  este perfectă reducere nivelurilor de formaldehide, benzen, monoxid de carbon şi xilen. Plante nu este deloc pretenţioasă: are nevoie de o temperatură de aproximativ 20 de grade Celsius şi de udări regulate. Planta trebuie udată numai atunci când pământul s-a uscat după precedenta udare.

Originara din Africa de Sud, Asia si America tropicala, Chlorophytum sau voalul miresei este una din cele mai populare plante de camera. Nu numai ca este aspectuoasa, avand frunzele dungate cu nuante de crem sau galben, ci si foarte putin pretentioasa.

Este printre putinele plante de camera care suporta expozitia nordica tot timpul anului. Tolereaza limite largi de temperatura. In perioada de vegetatie se simte bine la 18-20°C, iar iarna necesita minim 4-5 °C. Iarna se tine intr-un loc uscat si luminos, unde temperatura sa nu depaseasca 10°C, cu udari foarte reduse.
Algaonema modestum este o plantă chinezească, veşnic verde, care înlătură o gamă largă de poluanţi din aer.

Ficusul plângător (cunoscut şi ca ficus curgător sau ficus împletit) este recomandat pentru filtrarea aerului de formaldehide, benzen, tricloretilenă. Planta are nevoie de lumină, dar nu de expunere directă sub razele soarelui. Dacă planta va sta la umbră, frunzele ei nu vor mai fi la fel de numeroase.

sursa rostiri.yahoo.com

Lasati un comentariu