Amenzi date de OPC pentru deficienţe la supermarket-uri

• publicat la: 24 februarie 2014
Amenzi date de  OPC pentru deficienţe la supermarket-uri

  In urma controalelor  desfasurate  in supermarketurile din Satu Mare de catre  OJPC,   in data de 20-21.02.2014, s-a verificat modul de comercializare si etichetare a produselor  alimentare  la  carne si preparate din  carne .

 Au fost controlate 1025 kg produse  de preparate din carne  in valoare de la  24.509 lei la  6 supermarket-uri  din jud Satu Mare  unde s-au  constatat abateri de la prevederile legale.Au fost  oprite temporar de la comercializare  13,8 kg produse verificate in valoare de  256,5 lei      si oprite definitiv 2,3 kg  in valoare de 62 lei.

Produsele din import Ungaria  ( bacon .carnati ,  in cantitate de 7 kg in valoare de  90 lei  si masline verzi  )   nu aveau traducerea completa in limba română  pe   etichete  .  

Produsele  Salam Sârbesc ,Fox Keizer afumat  in cantitate  de   0.5 kg  in valoare de 6.56 lei   nu erau etichetate,fiind trecut numai pretul   sau  pe etichete nu era trecut procentul  de carne  de curcan  la produsul  Felii salam curcan   in cantitate  4buc la 250 de gr = 1kg .

Produsele Muschi File   in cantitate de 0.3 kg  si  ,, Felii sunca crud afumat in cantitate de  0.5 kg erau expuse la comercializare in ambalaje  nevidate   .

Produsele  Pastrama de pui  ,Salam  Karoli, fiecare cu  câte o cantitate de 1 kg  in valoare de  62 lei   aveau data durabilitatii minimale  depăşită cu 2 zile fiind oprite definitiv de la comercializare  .  

Pestele   file  HADOC EDENIA , 7 pungi in valoare de 101 lei,nu avea pretul de raft corelat cu cel de la casa de marcat.

Pentru deficientele constatate au fost aplicate  sanctiuni contraventionale cu avertisment la 2 operatori economici si 4  amenzi in valoare de 35.000 lei la  4 operatori economici .

Lasati un comentariu