Elevii careieni au participat la activităţi de prevenire a abuzurilor sexuale

• publicat la: 28 martie 2014
Elevii careieni au participat la activităţi de prevenire a abuzurilor sexuale

Echipa mixtă a proiectului de prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor și a pedofiliei s-a aflat azi,28 martie 2014, în mijlocul elevilor şcolilor careiene.

Reprezentanții instituțiilor partenere în acest proiect: agentii de  poliție Mărcui Cristian,Radu Bâtea,Turău Nicolae si Adrian Bâtea, plt. Malinetescu Daniel din partea Jandarmeriei, doamna Peter Csilla din partea DGASPC, sub coordonarea inițiatoarei proiectului doamna Edita Enciu si a lui Gergo Vizsnyovszky , responsabil logistică Proiect,au organizat și desfășurat o adevărată caravană a prevenirii victimizării minorilor.

Prima activitate a avut loc la Școala Gimnazială nr.3, unde au fost mobilizați peste 450 de elevi din toate clasele ( I-VIII) și 25 cadre didactice, care au asistat la prezentări susținute de fiecare membru al echipei.În cadrul întâlnirii care a avut loc în sala de sport a școlii au fost prezentate și spoturi informative și alte materiale video care au întarit și au adus mai aproape de percepția publicului tânăr informațiile prezentate verbal. Jocul de rol și interacțiunea cu publicul a fost, de asemenea, pe gustul elevilor, care s-au implicat activ în activitățile propuse.

O activitate similară a fost organizată apoi la Școala Gimnazială Vasile Lucaciu, unde peste 120 de elevi, coordonați de doamna director Alina Mocanu au fost prezenți în sala festivă la întâlnirea cu echipa mixtă, echipă la care s-a alăturat, din partea Biroului de Asistenţă socială,Monica Radu si consilierul judetean Rodica Maxi.Elevii au aflat ce este pedofilia, cum acționează pedofilii, care sunt semnele unui minor abuzat și alte informații utile.

Elevii au fost îndemnați să nu furnizeze date despre ei și despre familia lor persoanelor necunoscute,  să nu se lase atrași în discuții online cu tentă sexual, să nu răspundă promisiunilor ori îndemnurilor care li se fac de către oameni cunoscuți doar în mediul virtual.

Activităţi similare au avut loc la  Școala Gimnazială nr.1 si la Seminarul romano-catolic „Josephus Calasantius” Carei.

Numerele de telefon la care copiii pot apela, în caz de urgență – 112 ,ori în cazul în care doresc consiliere din partea specialiștilor în protecția copilului în probleme mai delicate, cum sunt abuzurile în cadrul propriei familii ( 0261 983).

Prezentările susuținute de membrii echipei au fost însoțite de discuții interactive, precum și de filmulețe și spoturi video realizate în cadrul acestei campanii.

Activitățile preventive desfășurate în această zi au fost bine primite de cei  809 beneficiari  dintre care 760 de elevi și 49 de cadre didactice.

Lasati un comentariu