Poliţia ne informează

• publicat la: 31 martie 2014
Poliţia ne informează

Vineri, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat şi prins un tânăr în vârstă de 29 de ani, din localitatea Căuaş care a sustras mai multe bunuri. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în perioada 17-20.03.2014 a pătruns în beciul situat pe strada Ambudului , care aparţine părţii vătămate Andras M., de unde a sustras o bicicletă, o maşină de cusut şi un difuzor,  cauzând un prejudiciu de 1000 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

   Poliţiştii din Dorolţ au fost sesizaţi de către Tudor L. , despre faptul că  i-au fost sustrase animale din anexa gospodăriei.

 Efectuând verificări s-a stabilit că autorul este Gheorghe K, de 60 de ani , a sustras 2 porci de aproximativ 120 kg fiecare , cauzând părţii vătămate un prejudiciu de aproximativ 2000 lei. Şi în acest caz prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

Poliţiştii le-au întocmit dosare penale celor 2 ,fiind cercetaţi în stare de libertate,  primul este cercetat pentru furt calificat, iar cel de-al doilea pentru furt.    

 2 mandate de executare a pedepsei puse în aplicare de către poliţişti

          Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în colaborare cu cei ai Postului de Poliţie Oraşu Nou au depistat şi reţinut vineri,  un bărbat de 39 de ani, din localitatea Oraşu Nou, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă.

            Sâmbătă poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat şi prins pe Pal P., de 34 de ani, pe numele acestuia fiind emis un mandate de executare a pedepsei cu închisoarea . Bărbatul a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat .

            Cei 2 au fost încarceraţi în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare şi urmează a fi transferaţi în penitenciar unde îşi vor ispăşi pedeapsa.                       

     Accident uşor de circulaţie produs la Comlăuşa

          Ieri , în jurul orei 18.47  în localitatea Comlăuşa s-a produs un accident de circulaţie. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii rutieri negreşteni, care au stabilit împrejurările producerii accidentului ca fiind următoarele:  Ioan D. , de 24 de ani, din localitatea Batarci, judeţul Satu Mare, conducând autoturismul marca Ford pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus de circulaţie unde a intrat în coliziune cu autoturismul marca Renault condus regulamentar de Marcel L.

         În urma evenimentului a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului auto vinovat. Ambii conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.

       Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporal din culpă.

                                 O femeie a agresat un bărbat la Micula     

 Vineri seara poliţiştii din Micula au fost sesizaţi de către lucrătorii din cadrul Serviciului de Ambulanţă , despre faptul că la Secţia Unitate Primire Urgenţe a fost adus un bărbat care prezintă leziuni.

        Oamenii legii au efectuat investigaţii şi au stabilit următoarele: pe fondul unei stări conflictuale Iuliana B, de 40 de ani, l-a agresat pe Vasile Z., de 39 de ani, aplicându-i mai multe lovituri cu o piatră în zona capului şi a feţei. În urma investigaţiilor medicale efectuate s-a stabilit că acesta a suferit o fractură craniană.

     La momentul producerii incidentului atât bărbatul cât şi femeia se aflau în stare vădită de ebrietate.

    Femeia este cercetată penal pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe, cercetările continuă în cauză.                                   

                                    Acţiuni desfăşurate la acest sfârşit de săptămână

             Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban au desfăşurat o acţiune pe linia normelor de convieţuire socială , respectiv identificarea şi sancţionarea persoanelor care apelează la mila publicului conform Legii 61/1991r, în zona magazinului Auchan  , Piaţa Libertăţii, şi zona Gării ,  ocazie cu care au fost aplicate contravenţii  de peste  2200 lei.           

        Vineri între orele 08.30-11.30 poliţiştii din Carei au organizat o acţiune pentru prevenirea evenimentelor în preajma unităţilor de învăţământ şi a absenteismului şcolar , ocazie cu care au fost verificate 18 localuri în care  au fost depistaţi 10 elevi care lipseau nemotivat de la cursurile şcolare . De asemenea au fost aplicate sancţiuni conform Legii 61/1991 r  în valoare de 1400 lei. 

        În cadrul acţiunilor organizate pe raza judeţului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier   şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie  4 conducători auto au rămas fără permisele de conducere, acestea fiindu-le reţinute  pentru încălcarea normelor rutiere privind   depăşirea  , nerespectarea regimului legal de viteză şi nerespectarea semnalelor poliţistului .

      Poliţiştii rutieri au aplicat 610  dintre care 195  pentru nerespectarea regimului legal de viteză . Valoarea contravenţiilor se ridică peste 45000 lei.

Lasati un comentariu