Poliția Sibiu a depistat autorul. Poliția Satu Mare nu dorește depistarea autorului vandalizării bustului lui Avram Iancu

• publicat la: 11 octombrie 2021
Poliția Sibiu a depistat autorul. Poliția Satu Mare nu dorește depistarea autorului vandalizării bustului  lui Avram Iancu

Poliția  Municipală Satu Mare nu aplică aceleași legi ca Poliția Municipală Sibiu. Sau nu vrea!

Poliția Sibiu anunță că a fost depistată persoana care a aruncat cu vopsea pe statuia baronului sas Brikenthal. Adică s-a mobilizat și a inițiat căutarea persoanei în cauză.

La Satu Mare, într-o situație identică de mânjire cu vopsea a bustului Eroului Național Avram Iancu, Poliția Municipală nu a dorit inițierea de căutări pentru depistarea autorului și a clasat cazul.

Eroul Național Avram Iancu nu beneficiază nici în 2021 de tratament egal cu cel al baronului sas Brukenthal din partea Poliției Române!

„În urma activităților specifice desfășurate de către polițiștii de la investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, in cursul acestei zile a fost identificat bărbatul care în dimineața zilei de 9 octombrie a.c., în jurul orei 06:00, ar fi aruncat cu o substanță ce pare vopsea pe o statuie din Piața Mare a municipiului Sibiu”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei conform art. 2 punctul 4 din Legea 61/1991 (aruncarea asupra unei persoane, construcții sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substanțe inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu s-au produs vătămări ale integrității corporale sau sănătății, ori pagube materiale).

Legile aplicate la Sibiu nu se pot aplica  și la Satu Mare, județ condus exclusiv  de UDMR?

https://www.buletindecarei.ro/2021/10/politia-romana-trateaza-diferit-manjirea-cu-vopsea-a-statuii-baronului-brukenthal-fata-de-cea-a-lui-avram-iancu.html

Buletin de Carei

Lasati un comentariu