Spectacol de muzică şi poezie

• publicat la: 29 martie 2014
Spectacol de muzică şi poezie

Vineri,28 martie 2014, de la ora 18.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a avut loc un emoționant recital de  muzică ușoară și poezie de dragoste „Dragoste… de primăvară” susținut de  Cercurile de muzică ușoară și teatru (limba română), din cadrul Centrului Cultural Carei.

  Adrian Ștefănuți a deschis evenimentul și a prezentat pe  scurt semnificația recitalului din această seară, după care a trecut în revistă   protagoniștii și a anunțat principalele momente ale spectacolului.

          Timp de mai bine de o oră, talentații cursanți au impresionat publicul numeros aflat în Sala Cavalerilor cu melodii cunoscute precum „Aş vrea să rămân copil”, „Doar pentru tine”, „Ecou”, „It’s my life”,„Egyszer”, „Én nem születtem varázslónak”, „If  you think you know how to love me”, „A villamos kettöt csenget” ;sşi „Always on  my mind”.   Frumoasele piese au fost  completate de poezii ale unor poeți cunoscuți precum Lucian Blaga, Louise Labé, Nichita Stănescu,Mihai Eminescu, Boris Pasternak și Heinrich Heine.

          Melodiile au fost interpretate de Grupele de elevi de la  Castelanii: Holhos Sara, Leneschi Hannah, Nyegrai Nikolett, Csizmar Bernadett,Nemeti Tamara, Gabor Tania, Deac Adina, Pop  Niculina, Latiș Larisa, Borbély Patricia, Uifalusi Nicolae, Nagy Anita și Vitéz Júlia, acompaniați la pian și chitara  de coordonatorul lor, profesorul Szűcs József.

          Din partea cercului de teatru au recitat trei componenți ai trupei de teatru M.E.E.M.  Adina Doiciar,Dan Coșarcă și Nagy Evelin, alături de doi componenți ai trupei de teatru „Trupa fără nume” de la Liceul Teoretic Carei: Roxana Mihaly, deținătoarea premiului I la concursul de recitări „Recitațio” desfășurat la Satu Mare săptămâna trecută și deținătorul premiului I la concursul de recitări „Eminescu” organizat în luna februarie, tânărul Darius Duțescu.

          Claudian Șiman, de asemenea component al trupei M.E.E.M. a  impresionat publicul cu un dans sensibil, foarte bine realizat.Adrian Ștefănuți, coordonatorul cercului de teatru din  cadrul Centrului Cultural Carei a susținut un scurt monolog comic, o adaptare după „Ea” scris de Anton Cehov și a recitat alături de elevii săi mai multe poezii.

          În cadrul programului au existat câteva momente artistice,dedicate muzicianului și profesorului Karácsonyi  Péter, fondatorul fenomenului „Castelanii” acum 50 de ani.Regretatul profesor ar fi împlinit 74 de ani în 25 martie.

          La finalul evenimentului publicul i-a răsplătit cu îndelungi aplauze pe tinerii artiști în semn de apreciere pentru prestația lor plină de energie și emoție.

 redactia

Lasati un comentariu