Ungaria și-a cerut pentru prima dată scuze la ONU pentru Holocaust

• publicat la: 27 April 2014
Ungaria și-a cerut pentru prima dată scuze la ONU pentru Holocaust

Anton Lixandroiu, cetăţean american şi român, a obţinut după ani de procese, ca Ungaria să-şi ceară scuze pentru HOLOCAUSTUL săvârşit asupra românilor din Transilvania ca urmare a Dictatului de la Viena. Interesant este că cei de la Bruxelles au spus iniţial că “nu pot lua în considerare cele 2100 de probe trimise Tribunalului Internaţional dat fiind că aceste crime s-au petrecut înainte de înfiinţarea acestui tribunal”.

După acest raspuns imbecil, Anton Lixandroiu s-a adresat ONU, cerând ca toţi criminalii judecaţi la sfârşitul celui de al 2-lea Război Mondial, inclusiv Hitler, Mussolini, Horty, să fie reabilitaţi, deoarece aceştia au făcut crime înainte de înfiinţarea Tribunalului Internaţional.

Răspunsul şi rezultatul bombă, a fost că UNGARIA ŞI-A CERUT IERTARE ÎN PLENUL ONU, PENTRU HOLOCAUSTUL DIN NORDUL ARDEALULUI ! O premieră!

În Romania ştirea trecut neobservată, iar analiştii politici au uitat foarte repede să menţioneze acest adevăr istoric. Probabil ca nu se supere UDMR-ul.

Ungaria si-a cerut pentru prima data scuze la ONU pentru Holocaust 

Ungaria și-a cerut scuze pentru prima dată la Organizația Națiunilor Unite pentru responsabilitatea pe care a avut-o în cadrul Holocaustului, a declarat ambasadorul ungar la ONU Csaba Korosi, citat de MTI.

Le datorăm scuze victimelor pentru că statul ungar a fost vinovat pentru Holocaust. În primul rând, pentru că nu a reușit să-și protejeze cetățenii săi și, în al doilea rând, pentru că a ajutat și a furnizat resurse financiare pentru comiterea unei crime în masă”, a declarat Csaba Korosi în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul ONU din New York. “Instituțiile statului ungar de la acea vreme au fost responsabile pentru Holocaust. Scuzele exprimate astăzi de statul ungar trebuie să devină parte a memoriei și identității naționale”, a mai spus oficialul.

(Toma Nicolae – www.ziarulrevolutionarul.ro)

comentarii

de corect la 28 April 2014 - 16:30

ar trebui sa ia exemplu si presedintele de la udmr carei care e si primar si sa ceara scuze dela romanii din judet pentru jignirile la adresa lor din cartea traseul legendelor satmarene tiparita de asociatia culturala maghiara din care fac parte consilieri udmr si consilierul personal al sau.

de amphibus la 29 April 2014 - 00:43

adevarul ar trebui sa doara, nu sa jigneasca.

Lasati un comentariu