Vrei să faci practică la Ministerul de Finanţe? Care sunt condiţiile

• publicat la: 15 April 2014
Vrei să faci practică la Ministerul de Finanţe? Care sunt condiţiile

Ministerul de Finante isi deschide portile, in perioada 15 iulie – 15 septembrie, pentru tinerii cu studii economice care vor sa faca practica timp de doua luni in cadrul institutiei.

Ministerul Finantelor Publice va participa, anul acesta, la a doua editie a Programului oficial de Internship organizat de Guvern, insa numai 11 studenti sau absolventi de facultate vor avea ocazia sa invete de la profesionistii din domeniul public, se arata pe site-ul institutiei.

“Timp de doua luni, in cadrul Ministerului Finantelor Publice – aparatul central – 11 studenti sau tineri absolventi ai programelor universitare de licenta vor avea ocazia sa participe la activitatile desfasurate in minister”, se precizeaza in document.

Ministrul de Finante, Ioana Petrescu, sustine ca doreste ca tinerii sa fie implicati in activitatea uneia dintre cele mai importante institutii guvernamentale, avand ocazia sa contribuie la implementarea unor noi proicte utile economiei.

“Este nevoie de mai multa deschidere a administratiei publice, a Ministerului Finantelor Publice. Dorim sa implicam tineri performanti in activitatile uneia dintre cele mai importante institutii guvernamentale. Asftel, au ocazia sa contribuie la implementarea unor politici publice utile economiei. Mizam pe un dublu castig: tinerii vor dobandi experienta si cunostinte practice, institutia va beneficia un suflu nou”, sustine Petrescu.

Pentru a putea participa la programul de internship, candidatii trebuie sa aiba cetatenia romana, cel mult 24 de ani la inceputui practicii, sa fie studenti sau tineri absolventi ai programelor universitare de licenta, sa cunoasca bine cel putin o limba straina de circulatie internationala si sa aiba cunostinte de baza in domeniul IT.

Candidaturile vor fi depuse exclusiv online, iar termenul limita este 31 mai.

Totusi, candidatii trebuie sa indeplineasca si alte conditii specifice, in functie de directia pentru care aplica. Toate detaliile pot fi gasite pe site-ul Ministerului de Finante.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu