1 iunie la Carei

• publicat la: 31 mai 2014
1 iunie la Carei

 Ziua Internaţională a Copilului a fost marcată  în municipiul Carei in data de 30 mai de la ora 16,00,in grădina din jurul Castelului,prin diverse activităţi ,care de care mai atractive.

Adrian Ştefănuţi, referent la Directia de Cultură Carei , a urat ,,La mulţi ani!’   tuturor copiilor iar apoi a prezentat programul variat.

,,Sanitarii pricepuţi” de la Liceul Teoretic au făcut o demonstraţie de prim ajutor care a suscitat interesul celor din jur.

Copii entuziaşti s-au oferit voluntari atât pentru  postura de pacient, cât şi de ,,sanitar priceput”.

 

Concursurile de sărit cu sacul şi tras cu frânghia au fost cele mai gustate activităţi de către copii adunaţi în parc. Cei mai abili  dintre ei au ajuns  primii la linia de sosire,toti participantii  fiind  premiaţi cu diplome şi ciocolată . Locul I la fete a fost câştigat de Lucaci Alexia, Locul 2  a revenit  copilei Biro Briana iar pe locul  3 a ajuns  Peleghi Bianca.

La proba de băieţi a săriturii cu sacul, caştigătorul a fost Herman Erik, elev la Scoala Gimnazială nr.3 Carei, în clasa a II-a A.

 

Iubitorii de animale au avut posibilitatea sa  adopte câini de la târgul de adopţii a Asociaţiei Puffi Carei, care au venit cu 4  frumoşi câini.

 

Copii au  gasit si ateliere de origami  unde împreună cu îndrumătorul atelierului  au creat lebede, diferite animale interesante şi colorate.

Un alt atelier a fost cel de confecţionat   suporturi de creioane şi pixuri. Îndrumătoarea atelierului, Adrian Nicol, de la Polipol Mobila ne-a spus că aceste suporturi se confecţionează din rolă de carton şi din resturi de stofă de la fabrică, care sunt apoi decorate  cu figurine roşii. De asemenea, ne-a arătat geanta pe care o confecţionează elevii de la Simion Bărnuţiu care fac practică la Polipol.

 Suciu Andra,o tânără  aflată la acest atelier ,ne-a spus ,,şi eu am confecţionat cu ocazia ,,Scoala Altfel” asemenea decoraţiuni pentru  Hallloween. Îmi plăcea tare mult să mă joc cu plastilina, să creez diferite figurine din plastilină, ce frumos era! De asemenea îmi plăcea desenul tare mult, acum facem tare puţine ore de desen din păcate, de lucru manual…Imi plăcea tare mult să desenez, şi atunci când lucram împreună cu ceilalţi colegi, atunci era mai frumoasă activitatea asta, şi-mi pare rău că aşa ceva nu se mai încurajează la şcoli, din păcate.”

O mulţime de copii alături de părinţii lor  au luat cu asalt atelierul de  pictură pe faţă unde au fost desenaţi pe faţă de un clown şi de alte 2 fete dibace.

Am stat de vorbă şi cu două fetiţe splendid pictate pe faţă, care sunt şi câştigătoarele concursului de tras funia, micuţele Nicola Andreea şi Adela care a spus ,,îmi place tare mult ce este azi în parc, mi-a plăcut mult concursul de tras cu funia, pe care l-am câştigat,  şi mi-a mai plăcut mult jocul ,,raţa şi gasca” şi ,,Simon spune”… m-am distrat aşa de tare ….”.

 Programul artistic a fost sustinut de Castelanii mici, pregătiţi de  prof. Mariana Vulcan,care  au  incântat  asistenta cu  frumoase cântece vesele,răsplătiţi  fiind cu aplauze susţinute.

 

O surpriză frumoasă a fost şi parada modei a fetiţelor îndrumate de Raluca Păvăluc. Magic Dance junior a adus in fata publicului  un  antrenant  dans country, micii dansatori fiind premiaţi cu ropote de aplauze.

Tinerii de la Club Dance au oferit o lecţie de dans de inalta tinuta artistica.

 În încheierea programului artistic, au cântat frumoşii copii pregătiţi de prof. Szucs Joszef de la Centrul Cultural Carei.

Atracţia zilei de vineri  a fost  un frumos câine, mare şi prietenos, pe nume Blacky. Copii au fost timoraţi la început  de dimensiunile sale dar apoi  s-au imprietenit cu el şi  au făcut poze cu el. Acest câine de rasă Terra Nova are 9 luni, a venit cu George, băiatul care are grijă de el .

AnaMaria Roman

 

comentarii

de mamicile la 1 iunie 2014 - 09:18

multumim doamnei vulcan pentru cum se ocupa de copii!

de emilia la 2 iunie 2014 - 11:15

ziua de 1 iunie de ce trebuie impărţită pentru români si maghiari separat?
dacă primarul vrea separatisme de ce nu împarte oraşul în cartiere româneşti şi ungureşti şi să afişeze program cu cine când are voie să facă activităţi.
aşa ceva nu am mai pomenit numai de când a venit kovacs la primărie.
să se dea comunicat că banii de la români se strâng în cont separat şi de la unguri în lat cont ca să avem şi noi activităţi româneşti şi bani pentru tipărire de cărţi româneşti care sunt interzise la primărie de tipărit!
să vă fie ruşine domnilor primari pentru şovinism!

Lasati un comentariu