Bihorenii au câștigat trofeul primei ediții a festivalului “Rozmarin în colțu mesii”

• publicat la: 19 mai 2014
Bihorenii au câștigat trofeul primei ediții a festivalului “Rozmarin în colțu mesii”

Duminică, 18 mai, în organizarea Consiliului Județean Satu Mare, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Primăria comunei Medieșu Aurit sa desfășurat la Căminul Cultural din localitate,  prima ediție a concursului “Rozmarin în colțu mesii”.

La această manifestare au participat printre concurenții veniți din județele din nord-vestul țării: Cluj, Satu Mare Maramureș, Sălaj și Bihor, politicieni  care s-au întrecut în a-și  face campanie electorală.

Ideea acestui  festival concurs  aparține directorului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Felician Pop, numele fiind preluat din celebra melodie a lui Nicolae Sabău, “Rozmarin în colțu mesii”.

Ca semn de respect, primarul comunei Medieșu Aurit, Silviu Zetea i-a acordat lui Nicolae Sabău, titlul de cetățean de onoare a comunei.

Printre sutele de persoane prezente în sală, s-a aflat și o delegație din satul ucrainean, Velyateno formată din primarul comunei, Mihailo Petecel, directoarea școlii, Jana Mikitiuk și un grup de profesori de la școala din localitate.

Directoarea școlii din Velyateno, Jana Mikitiuk, a declarat că “suntem foarte bucuroși că suntem la un asemenea festival, noi venim destul de des în România, avem o colaborare foarte bună cu prietenii noștri din România. Vrem ca aceste colaborări să dureze la nesfârșit și să putem fi prezenți la cât mai multe manifestări.”

Aceste colaborări sunt posibile datorită secretarului general al Uniunii Ucrainenilor din România, Liuba Horvat.

La prima ediție a festivalului, trofeul a fost câștigat de județul Bihor.

sursa jurnaluldesatumare.ro

Lasati un comentariu