Împiedicat să voteze !

• publicat la: 25 May 2014
Împiedicat să voteze !

Un fapt mai puţin obişnuit, prin aceste părţi cel puţin, a avut loc în cursul după amiezii de duminică 25 mai.

Un localnic din Marna Nouă,pe nume Nicolae Rusu,s-a prezentat cu cartea de identitate la secţia de votare din incinta Căminului Cultural Marna.Acestuia  i s-a refuzat dreptul de a vota pe motiv că ar avea o cerere depusă pentru vot în străinătate.

Preşedinta secţiei de votare a refuzat să îi ofere alte explicaţii precum şi documentul care atestă acest fapt deşi persoana în cauză a încercat să îi explice că este angajat în România,a frecventat  zilnic locul de munca actual şi că nu a fost de ani buni în străinătate.

Nicolae Rusu a apelat la redacţia Buletin de Carei pentru a ne anunţa  evenimentul rupt parcă din poveştile ştiinţifico-fantastice.

,,M-am dus să votez, că fata a tot tras de mine să  mergem  la  vot. Am mers şi  nu m-o lăsat să votez că cică am  votat în străinătate şi  apar pe liste acolo. O trimis în România listele,cică şi eu  am figurat acolo : Rusu Nicolae cu CNP-ul exact al meu.. Cică aş fi depus o solicitare să votez în nu ştiu ce stat din Europa!

Eu am fost în străinătate,în anul 2007 ,dar am stat 3 luni, am  lucrat  în construcţii,cât am avut concediu, eu fiind angajat la CFR am venit apoi înapoi.Eu nu aveam cum să figurez pe listele lor. E grav că apar cu CNP-ul, că îl deţin ei, că mi l-au furat, pot să apar apoi ca terorist,la furturi, la mafie şi mai ştiu eu ce Doamne fereşte !

Am încercat să vorbesc cu doamna de acolo, cu preşedinta secţiei, mi-a zis ba că-i ea, ba că altă doamnă, apăreau 2 doamne ca preşedinte de secţie de votare, sunt 2 persoane străine, nu aparţin de sat, nu sunt din apropiere, nu le cunoaştem. ‘ a declarat Nicolae Rusu.

La  solicitările noastre privind lămurirea acestei situaţii inedite,preşedinta BEJ ,Adriana Vâlcu,i-a recomandat domnului Rusu să dea statul în judecată pentru neplăcerea creată.

Nicolae Rusu este fiul lelei Victoria din  gara  Marna, şi este un gospodar deosebit de priceput.Toate dalele sale din curte sunt făcute de el cu matriţele proprii  şi pe lângă această pasiune mai are şi una aparte: creşterea păunilor.

În legătură cu cererea  de sesizare Nicolae Rusu a afirmat că va lua măsurile de rigoare pentru a depista cum a fost posibilă utilizarea CNP-ului său de către persoana necunoscută.

 Daniela Ciută

comentarii

de circul foamei la 26 May 2014 - 14:41

stati relaxati domnilor,si daca votam noi si daca nu votam,iese tot cine trebuie…astia scoala si mortii din morminte in ziua alegerilor,si tot isi fac planul….mai nasol e ca au inceput sa se foloseasca de datele noastre fara ca noi sa stim…kgb a fost “pistol cu apa” pe langa ce ne pregateste clasa politica

Lasati un comentariu