Pe cine deserveşte Poliţia Locală din municipiul Carei ?

• publicat la: 20 iunie 2014
Pe cine deserveşte Poliţia Locală  din municipiul Carei ?

 

….bănuim  doar, dar pe cetăţenii din Carei în niciun caz !

Cazul hainelor vechi de la Piaţa Agroalimentară nu este unul singular în oraş doar că circul de acolo continuă în plină stradă,în văzul lumii , reprezentând o  sfidare la adresa tuturor contribuabililor oneşti din Carei care respectă Legile în vigoare, inclusiv pe cele ale bunului simţ.Nici pe vremea comuniştilor nu am asistat la un asemenea spectacol grotesc!

Deşi am scris şi am ilustrat cu imagini faptul că protejaţii factorilor de decizie din primăria Carei îşi agaţă marfa uzată  pe un gard al unei societăţi  private şi îş etalează marfa pe spaţiul verde  de lângă trotuare,Poliţia Locală nu ia nici o măsură. Mai mult,şi-a retras până şi agenţii ce erau în permanenţă în preajma comercianţilor de haine vechi taxaţi de administratia pieţei cu 1,70 lei/mp deşi nu are Hotărâre de Consiliul Local pentru taxare pe domeniul public pentru astfel de activităţi comerciale.

In acest timp,protejaţii sfidează locuitorii oraşului aducând deservicii de imagine intregului oraş fapt ce  nu deranjează conducerea UDMRistă a municipiului.

Să fie idealul celor doi primari,ambii  membrii marcanti ai UDMR Carei , etalarea hainelor uzate pe gardul din faţa Liceului Teoretic Carei şi  a covoarelor pe  spaţiul verde ?

Vă place cum arată peisajul domnule primar Kovacs Eugen? Aceasta este strada care aţi dorit să poarte numele ilustrului istoric medievist careiean,Francisc Pall,în cinstea căruia una din sălile UBB Cluj îi poartă numele?

Sunteţi de acord ca Poliţia Locală să  nu ia măsuri când cineva încalcă legea aprobata de dumneavoastră? Sau pentru comecianţii de haine vechi aveţi alte legi? Ei au alt statut în oraşul Carei?

Insistenţa cu care promovaţi acest gen de comerţ   dă de gândit  dar  mai ales lipsa de dialog cu cetăţenii şi consilierii,alţii  decât cei ai domniei voastre.

Dacă la desenarea pereţilor imobilelor din Carei cu sloganuri antiKovacs la momentul tăierilor de copaci din oraş,întreaga Poliţie a fost convocată şi pusă în dispozitiv pentru prinderea făptaşilor,nu acelaşi lucru  s-a întâmplat  la umplerea oraşului cu afişe caricaturi la adresa consilierului lider al opoziţiei din Consiliul Local Carei,împotriva căruia nu aveţi alte metode de intimidare.

Să nu fie o întâmplare faptul că în 2006,concursul pentru postul de şef de Politie Comunitară a fost anulat după ce candidatul Mircea Bumb a luat  prima notă?

Tocmai „atunci”  a fost descoperit faptul că pentru organizarea concursului nu a fost solicitat avizul de la ANFP  condus şi atunci ca şi acum de un reprezentant al UDMR, şi deci concursul a fost anulat.Deşi nu deţinea la acea dată diplomă de studii superioare,interimatul a fost atribuit lui Ecsedi Ioan care după reorganizarea şi transformarea Politiei Comunitare în Politie Locală, în urma HCL26 din 2011 a devenit poliţist local şef cu acte in regula,între timp terminându-şi şi studiile superioare.

Păcat doar că nu se află în slujba cetăţeanului contribuabil ci a celor care încă mai au datorii la bugetul de stat şi in consecinţă au poprire pe salar.

Covoarele de pe spaţiul verde şi hainele agăţate pe garduri  în faţa liceului de elită careian sunt o ruşine pentru municipiul Carei şi această imagine va rămâne  mereu o pată pe obrazul celor care insistă  ca în anul 2014 să promoveze asemenea activităţi neautorizate!

Propunerea amenajării în condiţii decente a unui Târg de vechituri şi antichităţi,la fost piaţă de animale ce are toate condiţiile asigurate(vezi aici) venită din partea  consilierului ing.Dan Bontea  a fost total ignorată de consilierii UDMR .Gurile rele spun că locatia propusă s-ar afla prea aproape de locuinţa celui ce a venit cu propunerea  de închidere a arterei de circulaţie pentru dezvoltarea comerţului cu  haine vechi şi mărfuri second.

consilier Păuşan Bujor

„Prin ce se întâmplă acum la piaţă consider că ne înjosim copii cei mai buni ai orşului.Adică liceul Teoretic scoate olimpici pe bandă rulantă şi noi le punem în faţa acest peisaj!Am vorbit şi cu doamna Avram de la piaţă să mutăm acest comerţ  pestrada oborului unde există toate condiţiile.Ne facem de râs, zic eu”.

consilier Alina Mocanu

„Eu consider că ar trebui găsit un loc amenajat special pentru acest tip de activitate şi comerţ”

consilier Hago Aron

„eu nu am fost demult la piaţă.nu ştiu cum arată dar o să mă duc să văd”.

consilier Fazakas Zoltan

„am trecut pe la piaţă şi nu ar fi bine să fie acolo hainele,în stradă.să fie un loc amenajat pentru ele,aşa cum a propus doamna Venig,să fie duminica în piaţă un fel de ocskapiac,dar nu pe tarabele cu alimente ci undeva în spatele pieţei,aşa cum a fost mai demult”.

consilier Csizmadia Zsolt

nu e normal ce se întâmplă acolo ! o harababură de nota 10 ! eu trec zilnic pe acolo pentru că locuiesc în zonă  şi acolo este ţigănie curată.nu am avut până acum în oraş asemenea situaţii şi trebuie cumva rezolvată acolo problema că nu e normal să fie aşa ceva şi nu mai vorbim de ce activităţi dubioase mai sunt peacolo”.

Daniela Ciută

comentarii

de hercule poirot la 20 iunie 2014 - 13:40

iuii ce ar mai iesi daca ati sapa mai adanc in gunoaiele din primarie!
nu degeaba se face campanie termala impotriva domnului ciuta..noroc ca are cojile tari si nu ii pasa de cateii care pun botu la banii oamenilor cinstiti care isi platesc darile in oras/
pe cand o ancheta cu membrii familiei primare imbogatiti peste noapte cu terenuri si case te miri pe unde?

de citizen la 20 iunie 2014 - 14:46

ce rusine sa iesi cu budygaii si rochitele pe strada ca la talciocu talibanilor asiatici…..astia sunt alesii pe care i=am votat???
pentru asa ceva am votat consilierii????
ocskasor fata liceului teoretic din municipiul carei!!!
asta de realizare!

de antimama la 20 iunie 2014 - 18:03

a ajuns si mircea basescu la dna si cand te gandesti ca la referendum udmr carei il sustinea pe basescu si verificau votantii sa nu iasa la vot iar luni dimineata lajos verifica angajatii daca au stampila pe buletin…mai tineti minte ce urat facea si cum injura in primarie ??
nu e nimic nou numai ca acum cel pentru care au lucrat e cam agatat in cui si repede se orienteaza acum spre ponta pe care la fel il vor trada daca simt ca se scufunda corabia!
tipic pentru traseisti politici si oportunisti ca si lolek si bolek sunt!

de marton la 21 iunie 2014 - 08:24

famiglia udmr si-a intins tentaculele in tot orasul si isi bate joc de toti cei buni platinici prin actiunile lor!
de angajarile pe criterii etnice de la spital de ce nu se vorbeste????
langa doctorul gheorghitas a fost adus un oier din marghita numai pentru ca vorbeste ungureste??? de asa ceva avem nevoie la spital? unde este profesionalismul conducerii???!!!!
ia sa luati la purecat toate neamurile consilierilor din famiglia udmr si sa vedeti ce surpize veti descoperi daca urmariti unde lucreaza….

de hoate imputite la 21 iunie 2014 - 20:52

sa nu uitam un amanunt actualul sef de politie locala cand era gardian a fost trimis sa lucreze numai de noapte in satul ghenci fostul lui cmd de grupa zicea ca acolo nul vede nimeni si nu are ce face cu ecsedi in carei poi atunci va dati seama cei poate capu actualului comandant .daca esti tare in vana sefule comandant raspundemi la cateva intrebari.1)aratane activitatea dumitale pana ce ai ajuns mare sef.2)dupa ce ai fost numit sef pe criteri politice in cate cazuri ai ajutat subordonati la diferite actiuni .3)de ce ai impus subordonatilor un anumit numar de amenzi pe luna si dai calificative in functie de nr amenzilor (in multe cazuri baieti dau amenzi de frica dumitale si sa aiba un calificativ bun )cum de cunosc foarte bine stiu ca nu ai sa raspunzi deocamdata ma opresc aici dar daca doriti revin cu amanunte despre marele comandor ecsedi ionica

de Ai dreptate la 22 iunie 2014 - 17:24

Stati linistiti ca nici in Carei nu-l vede nimeni ce face si cum face pe asa zisul sef de Politie Locala.Janika ,aplica amenzi dupa cum vor muschii lui.Iar daca va pica in mana cateva PV. veti constata cu stupoare ca martorul frecvent din multe procese intocmite, este mereu acelasi -HORVATH – .probabil acel martor este un fel de supraveghetor si este mereu prezent sau sa fie pur si simplu un martor inventat ???.Angajatii P.Locale se plang de tratamentul neomenesc si dictator aplicat de Janika, dar nu au voie sa sufle o vorba,ca altfel vor zbura.
Cred ca s-ar impune un Concurs pentru ocuparea postului de Sef .Pol.Locala – ca de la un interimar de vreo 1o ani nu mai ai la ce sa te astepti.Sau ar trebui schimbata denumitea de Politie locala,nu de alta da pe undeva sunt bagati in aceeasi oala cu Politia Municipala – ceea ce nu este cazul.

de amigo la 22 iunie 2014 - 18:17

Daca vreti sa cumparati tigari in Carei cereti informatii de la Politia Locala condusa de domnul Ecsedi, iar daca doriti sa depuneti o reclamatie, gasiti agentii Politiei locale la barul Ludy colt Cimitirului cu str. Tireamului. Se antreneza la mese…sau isi organizeaza planul de actiune…Conducerea orasului, daca e interesata poate sa verifice discret in fiecare dupa amiaza.

de fulga la 23 iunie 2014 - 07:30

politia locala este politia primarilor cu care terorizeaza orasul!
astea sunt structurile neocomuniste in slujba primarilor!
jeno plateste datoriile catre statul roman care iti da salar si care platesate si politia unde pui sef pe iancsika cu scoala de balet de la satmar./crezi ca nu stim ca politia locala face cunmparaturi la supermarketurile din satumare cu protejatele tale din primarie?
si ca duce la familie cosu de cumparaturi si pe copii nostri amendeaza in parc????

de coturnix bike la 25 iunie 2014 - 12:39

– sa fie clar odata pentru totdeuna pentru toata lumea, nu este politia locala ei sunt „”GARDIENI PUBLICI”” nu au numic in comun cu denumirea de „”politist”” nu au urmat o scoala de agenti de politie, nu au un curs de formare ca politist, pur si simplu vechii gardieni atat nimic mai mult, sa-si vada de parcurile lor, de cartierele lor,sa se plimbe prin piata, nicidecum sa inceapa sa dea amenzi la circulatie, in centrul Careiului pe langa monument si in tot centru pe langa banci ii plin cu coji de seminte, cu chistoace de tigari, unde sunt „”BRAVII POLITISTI LOCALI””?

de maramuresanu la 25 iunie 2014 - 23:05

Titlul articolului se potriveste cu tema dezbatuta,adica politia DESERVESTE si
nu SERVESTE locuitorii din Carei!Expunerea acelor haine pe garduri arata a tziganie curata!!

de marius la 2 mai 2015 - 22:18

au luat paznicii – gardienii publici – cei care pazeau florile, boschetii si bancile din parcuri; le-au dat pistoale si le-au schimbat numele in politisti locali – niste pandari cu 2 clase care au cu pistoale :)))))

de Horia Mărieș la 3 mai 2015 - 00:20

„Pe cine deserveşte Poliţia Locală din municipiul Carei ?”

Pe Nichita.

Sau am încurcat cumva numele primașului și al orașului? Dacă da, scuze.

http://www.mediafax.ro/social/o-angajata-a-primariei-iasi-cu-care-nichita-a-avut-o-relatie-l-ar-fi-denuntat-pe-edil-la-dna-14190972

Lasati un comentariu