Palatul Copiilor joacă alba-neagra cu muzica uşoară careiană

• publicat la: 21 iulie 2014
Palatul Copiilor  joacă alba-neagra cu muzica uşoară careiană

 

In anul în care aniversăm 50 de ani de la înfiintarea formatiei legendă Castelanii Carei,Palatul Copiilor Satu Mare,de care aparţine Clubul Elevilor Carei,a decis să desfiinţeze cercul  de muzică uşoară de la Carei,din motive total necunoscute şi nedeclarate oficial.Si toate acestea în conditiile în care cercul condus de prof.Mariana Vulcan are 160 de tinere voci  careiene.

Dacă acum 2 luni ( mai exact in data de 13 mai 2014) comunicatul solicitat inspectorilor de specialitate din cadrul ISJ mentiona clar că la Clubul elevilor Carei din subordinea Palatului Copiilor Satu Mare  va exista şi cercul de muzică uşoară in anul şcolar 2014-2015,in comunicatul din data de 18 iulie 2014,nu mai apare muzica uşoară ca activitate în cadrul institutiei careiene menţionate.

„Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, vă transmit situația referitoare la cercurile și personalul didactic de la Clubul elevilor Carei pentru anul școlar 2014-2015:

Atelier interactiv pentru preșcolari și școlari mici – Curceanu Cătălina – titular

Instrumente muzicale tradiționale – Iederan Dumitru – titular

Tenis de masă – Podoba Mircea –titular

Informatică – Mocanu Ovidiu –titular

Ansamblu folcloric – IeremieAurel – titular

Karting – Mille Ioan – titular

Radioclub/Radiogoniometrie –Gaspar Arpad – titular

Pictură – Lazin Csaba – titular

Fri, July 18, 2014 1:26 pm

Elevii pregătiţi de profesoara Mariana Vulcan au revenit de la toate concursurile la care au participat cu premii de excelenţă,diplome şi trofee.Prezenţă discretă,profesoara Mariana Vulcan se prezintă prin intermediul rezultatelor ucenicilor săi,care fac mai mult decât o mie de cuvinte.

Nu este pentru prima dată când  activitatea prestată de domnia sa este greşit percepută la Satu Mare.Tentativa de desfiinţare a muzicii uşoare a existat şi acum 3 ani iar părinţii copiilor pregătiţi de dânsa au  luat atunci drumul capitalei de judeţ  pentru a susţine continuarea activităţii  muzicale.După  cum am aflat,o vor face şi acum pentru a mai putea beneficia măcar pentru câţiva ani de-acum încolo de talentul de şlefuitor de voci cu care este înzestrată profesoara Vulcan.

redacţia

comentarii

de parinte la 22 iulie 2014 - 21:04

pe vremea cand era de neconceput traficul cu diplome de studii la facultati si era obligatorie prezenta,doamna profesoara Vulcan detinea diploma de absolvire de la renumita Academie de Muzica Gh.Dima din Cluj.
Oare ce studii au cei din conducerea Paltului Copiilor de isi permit sa isi bata joc de copii nostri???
Le este frica de concurenta cumva?
Cu ce premii se lauda ei la cercul de muzica usoara ca doamna Vulcan nu are loc pentru ele in 2 dulapuri.numai ignoranti si prostii distrug de nervi ca nu ajung la performantele celor buni !

de Horia Mărieș la 23 iulie 2014 - 03:18

Mie unuia toată treaba asta cu desființarea cercului de muzică ușoară la care vin sute de copiii mi se pare pur și simplu revoltătoare, o porcărie întreagă. E drept, eu sunt un tip ciudat, cu păreri cam crețe și cam abrubte. Dar, există doua feluri de oameni. Unul spune mereu ce gândește. Celalalt are prieteni. Se pare că eu n-am mulți prieteni.

Este cazul și este loc acum, și nu mâine, de o inițiativă cetățenească. Este cazul să se protesteze vehement și foarte sonor la județ. Ar fi frumos ca la protest să ia parte și alții, nu numai părinții copiilor care vor fi lipsiți de o minimă cultură muzicală, care vor fi lipsiți de posibilitatea de a petrece câteva ore în mod util și plăcut. Este cazul să se lupte pentru păstrarea tradiției „Castelanilor” la Carei.

Și în fond, cine de la fantomaricul și birocraticul și politizatul inspectorat din Satu Mare a semnat ultimul comunicat?
Să-i crape obrazul de rușine!

N-am nimic impotriva unor cercuri cum ar de exemplu radio, sunt extrem de utile și acestea. Dar nu cred că „ocupă” 150 de copii.
N-o cunosc pe doamna profesoară Vulcan, dar am ținut să protestez și eu, în felul meu, împotriva jignirii ce i-a fost adusă.

Iar dacă, în extremis, protestul nu va avea loc, sau nu va avea succes, sfătuiesc părinții celor 150 de copii să pună mână de la mână câte 10 lei pe lună ca să mențină în viată, chiar și neoficial, cercul de muzică ușoară. Eu cred că merită. Și cred că voi da și eu acei 10 lei pe lună. Doar să-mi spuneți.

de Horia Mărieș la 23 iulie 2014 - 03:42

La asta se renunță? Tovarășilor de la Inspectorat, apăi voi nu sunteți nromali!

http://www.nordvest-tv.ro/arhiva/dialoguri-12-07-2014/

de Horia Mărieș la 23 iulie 2014 - 03:59

Nu-i cunosc nici pe copii. Nu sunt nici specialist în muzică ușoară. Dar urmărind filmulețul de mai sus, mie unuia mi se pare că de exemplu Adina Deac, Patricia Borbely și Larisa Latiș sunt talente de necontestat. Iar Nagy Anita are o voce excepțională.

Lasati un comentariu