Băsescu: Am respins propunerile pentru Ministerele Culturii şi Bugetului

• publicat la: 7 August 2014
Băsescu: Am respins propunerile pentru Ministerele Culturii şi Bugetului

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a respins propunerea ca Rozalia Biro să ocupe portofoliul Culturii şi propunerea ca Claudiu Manda să ocupe portofoliul Bugetului.

“În ceea ce priveşte propunerea legată de doamna Rozalia Biro pentru Ministerul Culturii am respins propunerea primului ministru cu menţiunea că e o propunere necorespunzătoare funcţiei”, a spus preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă.

Şeful statului a mai spus: “Oricând în timpul mandatului meu, primul-ministru o va propune pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, adică ministere care sunt legate de experienţa în administraţie, vă asigur că nu voi ezita s-o numesc pe doamna Rozalia Biro într-o astfel de funcţie. Dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române consider că este un lucru esenţial. Cunoaşterea deplină a limbii române”.

Traian Băsescu a precizat că i s-ar putea spune că “mulţi dintre noi, vorbitorii de limba română facem greşeli”.

“Aşa este, dar la Ministerul Culturii mi se pare că trebuie un ministru foarte bun cunoscător şi al limbii române”, a explicat şeful statului.

Lasati un comentariu