Eleve cu cătuşe la o prezentare de modă. Protecţia Copilului Satu Mare face anchetă

• publicat la: 1 September 2014
Eleve cu cătuşe la o prezentare de modă. Protecţia Copilului Satu Mare face anchetă

Directia Generală de Asistenta Socială si Protectia Copilului (DGASPC) Satu Mare a declanşat o anchetă îin cazul mai multor tinere in vârstă de 16 si 17 ani, eleve, care au participat la o prezentare de modă, unde au aparut pe scena purtand lanturi, catuse si calus la gura.

Institutia s-a autosesizat in acest caz după ce in presă au apărut imagini cu fete de 16 si 17, eleve la licee din Satu Mare, care purtau lanturi, cătuse si călus la gură, la o paradă de modă care “a prezentat viziunea respectivului creator de modă”, a declarat Directorul Directiei Generale de Asistenţă Socială  si Protectia Copilului Satu Mare, Vasile Apan.

“Ne-am autosesizat in legătură  cu o prezentare de moda desfasurata la Ardud, in care au aparut minore de 16 si 17 ani. Din informatiile noastre, fetele provin din familii si aveau acordul parintilor pentru a participa la acel eveniment . Fetele au o colaborare mai veche cu agentia de modeling. Totusi, vom incepe o anchetă pentru a verifica toate aspectele legate de prezentare, să vedem dacă acordurile sunt semnate de ambii părinti, cum prevede legea”, a spus Apan.

La rândul sau, purtătorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie  Satu Mare, Camelia Cosma, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca la nivelul institutiei pe care o reprezinta nu a fost primita nicio sesizare legata de prezentarea de moda respectiva.

“Vom face, totusi, o verificare să vedem dacă există elemente constitutive privind săvârsirea unei infracţiuni”, a spus Cosma.

Conform presei locale, prezentarea de modă a designerului Zsolt Popa, intitulată “Barbie Funeral”, a avut loc in Ardud si a cuprins elemente sado-masochiste, iar manechine de 16 si 17 ani, eleve la licee din Satu Mare, au purtat lanţuri, cătuse si călus la gură.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu