Caravana Apei -dezbateri publice şi chestionare prin judeţ

• publicat la: 6 octombrie 2014
Caravana Apei -dezbateri publice şi chestionare prin judeţ

Având în vedere angajamentele şi termenele asumate de România la integrarea în Uniunea Europeană privind accesul populaţiei la servicii publice de calitate, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a convocat o întâlnire de lucru cu directorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare şi Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu (CJ al GNM), pentru a stabili împreună un program cu caracter de informare, conştientizare şi sensibilizare a cetăţenilor judeţului Satu Mare, în special în ceea ce priveşte asigurarea accesului la servicii de apă potabilă şi canalizare. La şedinţă a participat şi directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii  în Sectorul de Apă şi Apă Uzată din judeţul Satu Mare, Octavian Lazin.

În urma discuţiilor, s-a stabilit că în perioada următoare se va realiza „Caravana Apei”, un program de informare şi conştientizare care va fi implementat la nivelul fiecărei comunităţi locale. Programul se va materializa prin organizarea unor dezbateri publice şi aplicarea de chestionare locuitorilor judeţului pe tema furnizării serviciilor de apă şi calitatea acesteia. Opiniile cetăţenilor vor fi centralizate şi transmise autorităţilor publice locale şi instituţiilor competente (DSP, APM şi SGA). În această campanie sunt invitate să se implice toate organizaţiile non-guvernamentele, voluntarii de mediu, precum şi unităţile de învăţământ cu statut de eco-şcoală. „Caravana Apei” ar urma să înceapă la începutul lunii decembrie 2014.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram solicită autorităţilor administraţiei publice locale să acorde tot sprijinul necesar derulării în bune condiţii a campaniei.

 

comentarii

de cloacacoala la 7 octombrie 2014 - 12:02

sa mori tu daca aiestea or veni si la caraiu nost!!!!
tulai doamne daca le traba si un pahar de apa de baut’ ca mintenas vine smurdu
nerusinatii de la apaserv ne servesc de ani de zile apa murdara si noi platim apa de baut si mai si umfla facturile ca sa poata plati la bazinele din vie sau casile lor!!!!

de emil la 7 octombrie 2014 - 15:07

La dezbaterea pe tema apei era perfect dacă ar fi pus pe masă numai apa furnizată de Apaserv pentru careieni. Și s-o fi și băut. Pe toată. Urarea lui Emil și pentru Apaserv Satu Mare.

de emil la 7 octombrie 2014 - 15:09

Să se implice atunci și rmdiszno, că tot e organizație nonguvernamentală.

de Horia Mărieș la 7 octombrie 2014 - 17:51

Lozinca Apaserv: „E bună apa ca_cafeaua, nu mai cumpârați nechezol!”

de Horia Mărieș la 7 octombrie 2014 - 18:59

Parcă vorbeam de apa ca_cafeaua de la Apaserv.
Morala la Apaserv este și eade fecale, de exemplu:

„Consilierul juridic al operatorului regional de apă potabilă şi canalizare Apaserv, Daciana Filip, este acuzată de delapidare de către directorul societăţii Dan Stegerean. Acesta a depus o plângere penală, acuzând-o pe Daciana Filip că ar fi delapidat nu mai puţin de 200.000 de lei. Daciana Filip a ocupat şi funcţia de consilier judeţean în perioada 2008 – 2012. Coincidenţă, sau nu, în aceeaşi perioadă s-a angajat şi ca juristă a societăţii. Conducerea Apaserv a arătat în plângerea penală că jurista Daciana Filip ar fi ridicat din conturile societăţii, prin casierie, suma de 200.000 de lei, motivând că ar fi vorba despre taxe de timbru pentru procesele în care a reprezentat Apaserv. Potrivit conducerii Apaserv, sumele achitate pentru taxele de timbru au fost mult mai mici, calculându-se un prejudiciu de circa 200.000 de lei. Managerul Dan Stegerean susţine că totul a ieşit la iveală în luna septembrie, după ce s-a constatat că sumele ridicate de juristul Daciana Filip nu aveau acoperire cu documente justificative, respectiv după ce în luna august s-a constatat deja un potenţial prejudiciu de 40.000 de lei.

Lasati un comentariu