Cimitirul Eroilor din Carei şi-a recăpătat statutul

• publicat la: 22 octombrie 2014
Cimitirul Eroilor din Carei şi-a recăpătat statutul

După imaginile de coşmar oferite cititorilor nostri în  data de 6 septembrie, ne face deosebită plăcere să vă anuntăm că demersurile noastre nu au fost in zadar.

La  ceas aniversar, la 70 de ani de la asaltul  victorios din zorii zilei de 25 octombrie 1944, vom putea să ne comemorăm eroii  aşa cum se cuvine de către orice comunitate dintr-o lume civilizată.

Articolele  informative din Buletin de Carei  despre starea rusinoasă si jalnică in care se afla de ani de zile acest cimitir, au găsit ecou in sufletele unor patrioti care au  reusit să  impună administratiei locale respectarea legilor in vigoare.

Mai de voie, mai de nevoie, Cimitirul Eroilor din Carei are acum o cu totul altă faţă, una potrivită unui cimitir de eroi. Cu un minim efort  se putea intretine periodic acest loc sfânt, fără a se ajunge la necesitatea unor adevărate defrisări pentru a elibera crucile din increngăturile arbuştilor îmbătrâniti.

Imaginea de acum a cimitirului eroilor  readuce  liniştea odihnei veşnice  peste mormintele ostaşilor!

Mai rămân crucile de reabilitat şi plăcile comemorative.

 

Presărati pe-a lor morminte, ale laurilor foi
Spre a fi mai dulce somnul, fericitilor eroi…

Şi pe sacrele morminte, puneţi lacrime şi flori,
Spre a fi mai dulce somnul, miilor de luptători.
Ridicaţi pe piramida nemuririi, faima lor,
Scriţi  în cărţile de aur, cântecul nemuritor.

comentarii

de emil la 22 octombrie 2014 - 22:28

Era și timpul! Dar cu rmdiszno trebuie să duci o luptă coloslă, că e prostul care are școală. Ca la sanțius, dar … orișicât, nu e prost neșcolarizat, cu care lupți puțin și ai scăpat.

de Horia Mărieș la 23 octombrie 2014 - 05:23

Confirm și pot să o fac cu probe incontestabile, toate cele scrise în comentariul de mai sus.

„O luptă-i viaţa; deci te luptă. Cu dragoste de ea, cu dor.”

de Tiberiu Vanca la 23 octombrie 2014 - 10:38

Felicitări Buletin de Carei!
Sunt mândru că mă enumăr printre colaboratorii oficiosului ce cu puţinele-i puteri păzeşte limba şi pământul românesc la capătul de ţară, locul unde este greu să fii român.
La ceas aniversar „Binecuvântează Doamne, memoria celor care s-au jertfit în anul sfânt ’44 al unui secol ce a pus la grele încercări nu numai România, cât întregul mapamond!”
Românilor careieni le doresc sănătate şi nutresc credinţa că vor continua să populeze sfânta baricadă de apărare a spirtului şi năzuinței de a fi români.

de Dan Tanasa la 23 octombrie 2014 - 11:53

Felicitări redacției Buletin de Carei!

Lasati un comentariu