Liderul PPMT Bihor: „Există un pact secret între UDMR şi PSD…”

• publicat la: 3 octombrie 2014
Liderul PPMT Bihor: „Există un pact secret între UDMR şi PSD…”

Csomortanyi Istvan, liderul bihorean al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, este de părere că maghiarii care-l vor susţine pe Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale din acest an îl vor susţine pe Victor Ponta, deoarece ar exista deja o înţelegere secretă între UDMR şi PSD pentru turul doi.

“Suntem mai mult ca siguri că şi de data aceasta există o înţelegere, un pact secret, între UDMR şi PSD legat de candidatura lui Victor Ponta şi sunt foarte multe semnale că în al doilea tur al alegerilor va fi susţinut şi de UDMR. Un lucru foarte sigur şi cert care adevereşte acest lucru este invitarea lui Ponta la vârful Nyerges, la comemorarea de la vârful Nyerges, la 165 de ani de la bătălia de acolo, un loc simbol pentru maghiarimea şi secuimea din Transilvania, al vitejiei şi al jertfei aduse pentru libertate, unde domnul Ponta a fost invitatul special, invitatul secret, de fapt, al UDMR-ului. Nici presa nu era înştiinţată de acest lucru, bineînţeles se temeau de secui”, a declarat Csomortanyi Istvan. Acesta a mai precizat că în momentul de faţă colaborarea dintre UDMR şi PSD are loc într-un guvern ce este împotriva drepturilor maghiarimii din România. “Se aude şi vocea SRI-ului care consideră comunitatea maghiarilor din Transilvania un factor de risc şi face tot ce e posibil împotriva autonomiei ţinutului secuies”, a mai declarat Csomortanyi Istvan, preşedintele PPMT Bihor. Totodată, el este de părere că nominalizarea Rozaliei Biro la Ministerul Culturii a reprezentat o ruşine pentru comunitatea maghiară, fiind foarte clar că UDMR-ul se află într-un moment de panică.

sursa adevarul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 4 octombrie 2014 - 14:35

Dacă unii preoți ortodoxi și pastorul Tökés au fost turnători ai Secu, lucru bine cunoscut de altfel, cine se mai îndoiește oare de faptul că și ștefangheorghiștul bobinaror de kotló a fost? Cred cá nimeni.

http://adevarul.ro/locale/suceava/video-preot-celebru-romania-loveste-crucea-confruntat-enorias-l-a-turnat-securitate-comunism-1_542fb68b0d133766a8a85ddc/index.html

de emil la 4 octombrie 2014 - 18:53

Pentru libertatea cui au luptat ăia la vârful Merges? În nici un caz pentru libertatea românească, ci împotriva ei. De aceea Pocahontas n-avea ce să caute acolo, ca să nu mai spun că o astfel de comemorare nu avea ce căuta pe teritoriul României. S-a dus Pocahontas la Mihalț sau la Fântânele? Răspunsul e NU. Bine că s-a dus să-i comemoreze pe ăia care au luptat contra libertății românești! Felicitări, Tonta!

Cât despre comunitatea ungurească din Transilvania, ea reprezintă un factor de risc și trebuie supravegheată informativ atâta timp cât se află sub influența ungariștilor mai mult sau mai puțin radicali, dar care și unii și alții acționează în vederea destructurării statului român. Adică, pentru a înțelege și legelista, nu toți ungurii din România sunt un factor de risc, ci doar aceia dintre unguri care sprijină sau doar simpatizează cu ungariștii. Cum ungariștii sunt în general etnici unguri, e clar că ei sunt fac parte din comunitatea respectivă. Din această cauză, în rândurile comunității ungurești există riscuri la adresa securității naționale a României. Iar pentru aceasta, nu România trebuie blamată, ci acea parte a comunității ungurești injectată cu ungarită trianonică. Iar pentru ungariști, reiterez urarea lui Emil.

Lasati un comentariu