Asociațiile de români din Europa cer demisia lui Corlățean

• publicat la: 2 noiembrie 2014
Asociațiile de români din Europa cer demisia lui Corlățean

Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) solicită demisia ministrului de Externe, Titus Corlățean, pentru „proasta organizare” a alegerilor în străinătate și cere Biroului Electoral Central (BEC) să prelungească programul de vot la secțiile din diaspora pentru a-și putea exercita dreptul de a alege toți cei care stau la cozi.

„În ciuda faptului că am cerut Ministerului de Externe dublarea numărului secțiilor de vot în diaspora acesta nu a ținut cont și astfel în toate secțiile de votare din străinătate s-au format cozi foarte mari de 2-4 ore de stat și mulți români au renunțat să mai voteze. De aceea cerem demisia ministrului de Externe Titus Corlățean pentru proastă organizare a acestor alegeri”, spun reprezentanții FADERE într-un comunicat transmis duminică.

De asemenea, reprezentanții asociațiilor românești din Europa „solicită Biroului Electoral Central să prelungească programul de vot atât cât este necesar în secțiile de votare din diaspora acolo unde cozile sunt foarte mari în așa fel încât toți cei care doresc să își exercite dreptul de a vota să o poată face”.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu