Diaspora cere demisia preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate: Ne jigneşte

• publicat la: 6 iulie 2015
Diaspora cere demisia preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate: Ne jigneşte

Federatia asociatiilor de români din Europa (FADERE), cere demisia domnului Vasile Giurea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru „jignirea iresponsabila a românilor din diaspora”.

„Daca domnia sa nu va avea decenta să isi dea demisia, cerem Autoritatilor Guvernamentale să il demită”, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vasile Giurea a declarat, saptamana trecuta, că in perioada concediilor, numărul urgentelor din spitale creste din cauza românilor din diaspora care vin sa se trateze in România, in ciuda faptului că ei nu ar contribui la bugetul de stat.

Declaratiile presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate jignesc românii din diaspora, sugerand ca ei sunt doar niste paraziti pentru tara, sustine Federatia asociatiilor de români din Europa.

„Reamintim administratiei de la Bucuresti că românii din diaspora trimit foarte multi bani in tara. Conform Bancii Nationale, numai in ultimii 10 ani s-au trimis in România 54 de miliarde de euro, fără să se tina cont de banii cash cu care românii din strainatate vin acasa, care de cele mai multe ori sunt mai multi decat cei transferati prin sistemul bancar”, potrivit comunicatului citat.

Federatia aminteste ca romanii din strainatate isi construiesc case in tara, trimit bani in România pentru hrana si haine sau pentru a-si deschide o afacere. Toti acesti bani sunt impozitati, iar statul ii foloseste inclusiv pentru finantarea domeniului sanatatii.

„Asistam in ultima vreme la un scenariu ocult, in care din cand in cand se trezeste cineva care sa demigreze românii din diaspora. Ar fi momentul ca statul român sa isi schimbe atitudinea fata de noi si in loc sa ne jigneasca, mai degraba ar fi cazul sa ne apere si sa ne multumeasca pentru ceea ce facem pentru tara”, a declarat Daniel Tecu, presedinte FADERE- Federatia asociatiilor de români din Europa.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu