Evenimente rutiere

• publicat la: 25 noiembrie 2014
Evenimente rutiere

La data de 24.11.2014, ora 18.41, pe DN 19 F, în afara localităţii Odoreu din judeţul Satu Mare a avut loc un accident rutier. Poliţiştii Seviciului Rutier au stabilit în urma cercetărilor efectuate la faţa locului că  Liliana H. de 44 ani, în timp ce conducea autoturismul marca VW Passat, pe fondul neadaptări vitezei, într-o curbă la dreapta , a pierdut controlul asupra autoturismului ,părăsind partea carosabilă şi  intrând în şanţul din partea stânga a direcţiei de deplasare. În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a unei pasagere din autoturism, în vârstă de 17 ani. Conducătoarei auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii eventualei alcoolemii. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

                             Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare

 

          Luni poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au prins şi încarcerat un sătmărean în vârstă de 40 de ani, pe numele căruia  Tribunalul Satu Mare a  emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat 4,6 ani închisoare,  pentru comiterea infracţiunii de înşelaciune.

Marius R. a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi urmează a fi transferat în penitenciar unde îşi va ispăşi pedeapsa.

                    A condus deşi nu deţinea permis de conducere

Ieri în jurul orei , 16:15, poliţiştii  din cadrul Secţiei  Carei au identificat în trafic, pe DJ 195 C, la ieşire din localitatea Domăneşti, un bărbat  , în vârstă de 26 de ani, care conducea tractorul marca New Holand.

În urma controlului efectuat s-a stabilit că Alexandru V. nu deţinea permis de conducere. În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere .

                                             Sancţiuni la regimul silvic

La data de 24.11.2014,   poliţiştii din cadrul Secţiei  Negreşti Oaş , au organizat şi executat o acţiune pe linie silvică ocazie cu care i-au identificat în trafic pe numiţii  Ioan C.  de 20 ani şi R. Vasile, de 47 ani, care transportau cu 2 autoutilitare  şi 2 remorci  material lemnos,  primul transporta cantitatea de 20,65 mc material lemnos de esenţă fag, iar cel de-al doilea  cantitatea de 23,60 mc. Conducătorii auto au prezentat avize de însoţire pe care nu era înscrisă provenienţa legală a materialului lemnos.

Ambilor conducători li s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4000 lei, conform Legii 171/2000  pentru transport material lemnos cu aviz de însoţire care nu are înscrisă provenienţa legală a acestuia. fără provenienţă legală  şi totodată  materialul lemnos transportat a fost ridicat în vederea confiscării. .

În cadrul acţiunilor desfăşurate  luni   pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor  rutiere au fost  aplicate  148 contravenţii  în valoare de 14600 lei.

Lasati un comentariu