Invitaţie: Deschiderea Anului Vieţii Consacrate în Eparhia de Oradea

• publicat la: 23 noiembrie 2014
Invitaţie: Deschiderea Anului Vieţii Consacrate în Eparhia de Oradea

Dragii mei,
Sfântul Părinte Papa Francisc a dedicat anul 2015 Vieţii Consacrate iar deschiderea va fi la Roma la data de 29 noiembrie 2014 printr-o veghe şi rugăciune.
Cu toată dragostea vă invit la Oradea în data de 29 noiembrie 2014, orele 10.30, pentru a celebra împreună deschiderea ”Anului Vieţii Consacrate” în Catedrala „Sfântul Nicolae”.

Vom fi împreună cu toţii: preoţii şi persoanele consacrate, călugării şi călugăriţele, credincioşii şi asociaţiile laicale care lucrăm pentru propovăduirea Cuvântului Evangheliei şi pentru mântuirea sufletelor. În acest cadru de rugăciune vom încerca să înţelegem rolul indispensabil al fiecăruia în Biserică; să ne bucurăm şi să mulţumim Domnului pentru toate darurile primite şi, să ne dăruim sufletul, inima şi viaţa noastră Bisericii şi Sfintei Treimi. Pruncul care Vine este viaţa noastră, Cristos cel Înviat estre credinţa noastră iar speranţa este Domnul cerului şi al pământului.
”De la persoanele consacrate”, spune Sfântul Părinte, Papa Francisc, ”nu se aşteaptă să împlinească gesturi eroice, nici să lanseze proclamaţii răsunătoare, ci să mărturisească bucuria care izvorăşte din certitudinea de a fi iubiţi şi din încrederea de a fi mântuiţi”.
Vă aştept pe toţi la Oradea şi sunt convins că această celebrare Liturgică va fi o încununare a activităţilor pastorale din parohiile dumneavoastră, un bun prilej de a sta împreună şi de a ne cunoaşte mai bine precum şi un moment de a reîncepe o nouă viaţă cu Domnul.

.
Cu arhierească binecuvântare,
+ Virgil Bercea

Lasati un comentariu