Primar UDMR face campanie PSD pentru 2,2 milioane din partea Guvernului României

• publicat la: 14 noiembrie 2014
Primar UDMR face campanie  PSD pentru 2,2 milioane din partea Guvernului României

Primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, a declarat ieri, în cadrul emisiunii „Ora adevărului” de la Nord Vest TV, moderată de Victor Constantinovici, că singura şansă a maghiarilor din întregul judeţ Satu Mare este PSD, cu un preşedinte al României în persoana lui Victor Ponta,precizand că municipiul Carei a primit recent o sumă de 2,2 milioane de lei din partea Guvernului României, ceea ce arată clar susţinerea de care se bucură Careiul din partea Guvernului Ponta. „Aş vrea să motivez decizia mea de a-l susţine pe Victor Ponta. Din nefericire, în toată campania electorală nu s-au discutat aceste atribuţii ale preşedintelui. S-a vorbit de economie, de pensii, dar nu despre ceea ce trebuie să facă preşedintele României şi consider că atât maghiarii cât şi românii nu vor vota în cunoştinţă de cauză, ci sentimental. Un primar ales nu votează cu inima şi nici cu idei preconcepute, ci votează politic. Trebuie să spun că singura şansă a unui primar ca să facă ceva este să aibă fonduri. Fonduri europene şi guvernamentale. La ultima vizită a premierului Ponta şi a vicepremierului Dragnea din 25 octombrie am făcut o înţelegere, iar mâine semnăm contractul pe 2,2 milioane lei, bani pentru municipiul Carei. Iar anul viitor, dacă PSD va fi la guvernare, vom semna şi alte contracte. Părerea mea este că UDMR este interesat să fie la guvernare cu PSD pentru că oricine va fi preşedintele României PSD va guverna cel puţin până în 2016 România. Pragmatismul meu spune clar că noi trebuie să mergem cu PSD”, a declarat Kovacs Eugen.

Cu alte cuvinte,primarul ales al unui oras  multiethnic si presedinte al UDMR Carei  sustine candidatul PSD,pentru fonduri alocate de la  actualul Guvern,fonduri ce provin din contributiile tuturor cetatenilor acestei tari,indiferent de optiunile lor politice.

 redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 14 noiembrie 2014 - 10:51

Mustăciosul cu pălărie de gábor sá voteze exact cu cine vrea, cu guvernul si cu Ponta sau cu măsa, este dreptul lui constitutional, dar să tacă din bot, adică mucles, să facă ciocul mic și să-i lase în pace, să nu-i dirijeze la vor pe careieni fiindca acesția pot gândi și cu mimtea lor, pot avea propriile lor opțiuni.

Evident in afară de cei care fac parte din gașca mafiotă a primașului, în afară de pulimea incultă, în afară de cei care sunt dependenți de primaș prim slujbe la primărie sau prin alte lucruri ilegale și care nu sunt în stare să se întrețină singuri dacă nu se îmfrupta și ei din furăciunile, mita, șpaga, escrocheriile practicate de clanul mafiot al lui Kovács Jenö.

Pofa be, Jenö bácsi, nu mai da atât de mult cu cracii!

de birta la 14 noiembrie 2014 - 11:44

A polgármester úr szavazzon akivel csak akar,de aljas dolog,a semmiért kérni egy kétszinű,hazug jelöltnek szavazatott toborozni.Már megtapasztaltuk ki is ez a Ponta Viorel Viktor. A törvényszegő,tolvaj,visszaélő helyi bárók védőszentje.A 2,2 mil.lej anélkül is jár ha nem ponta kapja az elnöki széket.S,ha csak akkor kapja meg a város ha ponta nyer,akkor ennek zsarolás szaga van,tehát ismét nem érdemli a szavazatot.Jút is eszembe miért is vizsgálódik a DNA Govoréknál? Szerintem a polgármester most árulja el azt az eszmét amiért,úgymond,harcol az RMDSZ.SZÉGYELJE MEG MAGÁT,POLGÁRMESTER ÚR!

de Horia Mărieș la 14 noiembrie 2014 - 15:30

Până și un primaș pupincurist de-al lui Hunor, Ponta, Govor, Tökés, Sigheteanul, etc. (Fiindcă nici el, traseist din născare fiind, nu mai știe cui trebuie să-i acorde azi prioritate) cum este Kovács Jenă, cel lipsit de orice urmă de cultură, de caracter, de bună creștere, de rușine și de bun simț, ar putea invăța ceva din textul de mai jos, dacă ar ști să citească și dacă ar putea să înțeleagă. Lucru de care eu mă îndoiesc foarte serios.

„Johannis are, însă, o mare calitate, e poate singurul primar care nu negociază. Din relatările sibienilor care au avut afaceri cu el, ori îţi spune “da” din prima, ori ramâne “nu”, şi nu negociază. Este un lucru bun, atipic pentru noi, românii, dar pe care saşii îl au în sânge. În acelaşi timp, Johannis este un adept al averii, al transmiterii acesteia peste generaţii şi al economiei. Johannis nu se îmbracă cu ultimele branduri, dar la el în anticameră găseşti o bibliotecă cu cărţi rare, piesele de mobilier sunt alese cu mult bun gust şi au o vechime de peste 150 de ani. Este de departe primăria cu cel mai bun gust din ce am văzut eu prin ţară, şi am văzut ceva primării. Un alt aspect important. Nu am văzut la Johannis acea masă de profitori care să-i roiască în jur şi nici agitaţia din alte urbe, semn că lucrurile sunt bine aranjate şi bine organizate. Când am fost la el în audienţă, nu era coadă, nu era nimeni pe holuri, o linişte desăvârşită domnea peste tot, deci “teoria lucrului bine făcut” are pe ce să se bazeze. E drept, cred că la el e lucru “bine organizat”, şi când nu e “bine făcut”, e organizat foarte bine, chiar să fie prost făcut.

E foarte importantă etnia din care provine, dacă vrem să-i înţelegem reacţiile. Când a spus “ghinion”, el spunea asta ca neamţ. Adică e un ghinion că ceilalţi, profesori ca şi el, nu s-au descurcat să aibă 6 case. Neamţul strânge cureaua şi doreşte să facă avere, să strângă active, pentru unul ca Johannis, destul de limitat în plasamente financiare, casele şi pământul sunt mai importante decât vacanţele sau bijuteriile de la Graaf. Este esenţial să-l privim aşa cum el ne priveşte, lăsând, evident, la o parte discuţia dacă averea este cinstit şi corect acumulată. Că doar Krupp, Quandt sau mai ştiu eu ce familii germane nu au făcut averile cinstit, ba chiar au călcat pe mii de cadavre pentru ele.”

– ” E foarte importantă etnia din care provine, dacă vrem să-i întelegem reacțiile.”

Kovács bácsi, drága uram, dumneata din care etnie provii, neamule, ca să-ți întelegem bine reacțiile (alea care sunt mereu aiurea)?

de Horia Mărieș la 14 noiembrie 2014 - 16:03

Hai báieții și fetele de la DNA, mai trageti o dată, poate nimeriți si lozul câstigátor, pe numitul Eugen Kovács Jenö.
Mai faceti doar un minim efort! Sunteți foarte aproape!

http://www.scribd.com/mobile/doc/246239717#fullscreen

de ferencz la 14 noiembrie 2014 - 17:20

kovacs a venit in carei cu numire de la pcr la crasna si dupa ce a pus pe butuci fabrica a deschis 4 firme pe rand ale lui dar de prost conducere au dat toate faliment si acum vine sa spune ce si cum??? a fost in paretidul noua democratie de nord vest in 1996 cu keizer si cu doina de la radio si apoi fiecare au plecat la alte partidele dupa ce a cazut acest partidul!!!
fiecare este un kurvet politic si cred pe noi prosti ca nu stim ce invarteli au impreuna!
primareul are casa la debrecen si vicele la szalka si au luat si de la ianculesti padurea si lacul si nu face carte de munca la tamplarii de la sectia de scasune de pe ecolului care au dat la copii.
primarul din carei are taiat salarul pentru datoriile la stat si spune la noi cu cine sa votam????

de Horia Mărieș la 15 noiembrie 2014 - 09:56

Un distins si foarte talentat pictor originar din Carei, din „diaspora”, pe care-l respect ca și om de artă dar cu ale cărui luări de poziție publice nu rezonez de nici un fel și al cărui nume, din acest motiv, nici nu pot să-l pomenesc aici; a postat recent pe pagina sa de f-book un link, însoțit de „like”-ul său la articolul apărut în IZSM, „Primarul Kovacs Eugen îndeamnă maghiarii din judeţ să-l voteze pe Victor Ponta”. Scris de I. Z., în ziua de 13 noiembrie 2014.

Până aici nimic de comentat fiindcă „De gustibus non disputandum.” Nici măcar cele ale pictorilor.

Mi s-au părut totuși interesante unele din comentariile apărute la postarea respectivă, dintre care spicuiesc doar câteva:

– B.P.B. Megáll az eszem Jenőőőő!
– J.P. Ez az eremdéesz.
– D.M.L. N-am cuvinte, domnule primar! nu pot să spun decât: felicitări pentru alegerea făcută!
– S.E. én egyáltalán nem like-olok semmi-féle irányitást !!!
– S.G. Jól teszed…! Én se likeoltam.

Postarea de care am amintit mai sus se pare că a fost ștearsă, dar chat-ul pe această temă a continuat și în cadrul Grupului închis de pe f-book, având 1.869 de membri (în special pe cei ce aparțin comunității locale maghiare), cel intitulat A „Nagykároly és környéke.. I Love You” csoport.

Spicuiesc și de acolo câteva comentarii/postări pe care le-am considera a fi ceva mai reprezentative:
………………………………………
– J. O. azt szokták fújni, hogy az rmdsz-n kívüli más magyar pártok megosztják a magyarságot; én úgy látom nem kellenek ide más pártok elég az rmdsz egyedül is
– F. Cs. Nem olvastam, nem is találtam de gondolom, hogy Pontát ajánlja nekünk. Tiszteletem polgármester Úr, de nem élek az ajánlatával. És ha jól sejtem nagyon sokan most (is) másképpen szavaznak.
– S.Z. Tehàt Tisztelt Tamas Róbert Megyeri hogy is van ez ?
– F. Cs. Pedig tudtuk… igaz, nem vártuk… most meglepődünk vagy elmerengünk… csalódunk vagy háborgunk kicsit… aztán saját belátásunk szerint vasárnap SZAVAZZATOK PONTA ELLEN! – Kívánom persze, hogy Pontának legyen sok szavazata, jó sok! De a győzelemhez kevés!
– M. O na polgarmester ur–-edig kedveltem de most leszerepelt ,,nem jobb mint az ortodox papok,,,töbet öra sem szavazok!!!remelem PONTA–elbukik de a polgarmesterünk is egy
– R.S. A kis 25-ikei penzugyi tamogatasert mindent enyire nem lehetunk gerinctelenek.
– A-K K. Én hiszem nem szívböl mondta, így volt a parancs,bne ítélkezünk olyan hamar várjuk ki a végét,bés hogy ki fog gyözni az nagyban mi tölünk is függ. Senki nem látja a függöny mögött, hogy kire szavazunk,noda tesszük a pecsétet ahova a szivünk diktálja.
– R.S. Vannak parancsok miket feltetel nelkul kell telyesiteni es vannak amiket nem, mindenki a maga lelki ismerete szerint kell hogy dontson erol,de gerincesnek kell hogy legyunk.
– M. O. a papok is ö is parancsra beszeltek?? hat lehet mert jött a kis bör taska penzel, talan ezert!!
– A-K K. Az ortodox papok is parancsra beszélnek,csak figyelni kell mennyi segélyt kapnak,de egy másik felekezett szinte semmit vagy valami kevesett.A polgármester egy magyar ember akinek állandoan meg kellett küzdeni a liberálisokkal és még sok másokkal még akkor is ha igaza volt. Most biztos vagyok nem lelkiismerete szerint mondta amit mondott de muszály volt.Mindég vannak helyzetek,hogy valamit valamiért.
– R.Z. Valoszinuleg az volt az utasitas fentrol es a megegyezes Pontaval hogy ezt kell csinalnia es ezert jon varosnak penz . A penz az jol jon a varosnak a mór megtette kötelességét mi meg szavazunk Johannisszal. A legnagyobb problema az hogy a penzelosztast kozpontilag ilyen alapokon csinalyak.
– A-K K. Csakis Iohannis .
– I.G. Egy magyar emberrel meg nem talalkoztam aki elmegy szavazni hogy ne Iohanissra szavazon.
– R.Z Persze lehet gerincesnek lenni egy olyan orszagban ahol gerinctelenseg es a smekeria ereny, de akor kell valalni a kovetkezmenyeket is.
– I. G. Egy kedves ismerosom akinek elege van az RMDSZ-bol azt javasolta hogy erre emlekezzunk 2016-ban is amikor valasztasok lesznek.
– F. Cs. Arra, hogy a polgármester nyilvánosan kit ajánl arra sokat nem adok. Lehet a helyében akár mi is ugyanezt mondanánk és ugyanezt tennénk. Nem védeném, nem azért mondom de akár az is elképzelhető, hogy ha másképp nyilatkozna akkor a DNA rászállna és akár olyan dolgokat derítene ki ami sosem volt. És ebben az országban az ilyen el is képzelhető. – A legfelsőbbek is hasonlóan nyilatkoztak, mindenféle semlegesség mellett.
– B. E. csakis Iohanes johet szoba arra szavazunk barki let volna az elenfele arra szavaznek
– Tamás Róbert Megyeri: Ha már meg lettem szólítva, elmondanám az észrevételeimet. Először is, nem olvastam sem nálam (két napig még Nagykároly.ro), sem a Frissben, sem egyéb magyar nyelvű sajtótermékben, hogy a polgármester úr arra buzdítaná a híveit, hogy szavazzanak a szocdem jelöltre. Hogy román nyelvű újságoknak, tévéknek mit nyilatkozik, az az ő dolga. Az vesse rá az első követ, akit nem ér utol Gorcsev Iván. Hogy „cserébe” nem fog rá szavazni pár ember, az más tészta. Jóemberek, hát pontosan ti kampányoltatok ellene négy éve, kockáztattátok, hogy Nagykárolynak a PNL-s jelölt legyen a polgármestere. Ti mondtátok, hogy van ráció a 6:3-ban. Nem baj, ha szidjátok az RMDSZ-t, sok hibája van, csak a szememben hiteltelen. Ha én szidom az EMNP-t vagy a PNL-t, akkor az nem fair, hiszen vélhetően nem vagyok vele szemben objektív. Bár olykor abban az illúzióban ringatom magamat, hogy… Egyébként is, egy polgármester munkáját van, aki az alapján ítéli meg, hogy egy, a város életében nem túl fontos államfőválasztás kapcsán mit javasol? Az ilyen komoly ember? – ugyan pirospozsgás most a pofám (kérem szépen a piros, meg a pozsgást nem összemosni holmi államfőjelölt színeivel).
– F. Á. Hehehehe akkor megyünk kampányolni a buszmegállóhoz és össze ölelkezünk majd a ,,Buletin de Carei ” hívekkel és majd barátaink és társaink lesznek a PNL-sek …..Sajnos a politikában nincs csak fehér és csak fekete ….Itt helyben jól ,a tanács , csak a PSD-vel tudott együttműködni , és szó mi szó pénz is jött ,,fentről ”, és ha a PNL jelöltjét nem Johannisnak hívnák , és nem arra gondolnék hogy egy szász csak nem fog a magyarba rúgni hát nem biztos hogy rá szavaznék. Ufff-Ufff.
………………………………………………
Nu comentez nici o iotă la cele de mai sus, doar atât că este cât se poate de bine că oamenii își împărtășesc opiniile, pro sau contra, vs. subiectul aflat în discuție.

Mi-aș dori doar ca primașul Kovács Jenő să știe să citească și să afle și el (înainte de a ajunge la pârnaie) ce părere mirobolantă și fantasmagorică au despre el, până și cei de aceeași etnie cu el. Poate s-ar mai trezi nițel din somnul cel de veci.

Indiferent dacă duminică, pe 16 noiembrie, va câștiga Ponta sau Johannis.

Vă doresc minte limpede la vot și să ne iubim ca frații. Numai bine tuturor!

P.S. Careiul fiind considerat a fi un oraș multicultural și multietnic, am considerat că ar fi fost de prisos să traduc.
De altfel, nici nu sunt un translator autorizat din limba maghiară în limba română.

de Róbert la 15 noiembrie 2014 - 10:45

este mare foame de bani la primarie si sa nu va mire atunci iesirea lui kovacs care isi permite sa vorbeasca pentru maghiarii din judet de parca ar fi presedintele udmr judetean! nu inteleg de ce tace udmr si nu iese gabor si pataki sa isi exprima singuri pozitia sau poate le-a fost rusine si l-au pus pe jeno ca el nu are asa ceva.
si Tamás Róbert face campanie pentru comunisti ca asteapta ca sa primeste postul de administrator la cafeneaua culturala din primarie.
indemn la voturi contra interese personale se numeste ce face caplenaru’.

de istvan la 15 noiembrie 2014 - 10:52

nici un maghiar nu este de acord cu manierele lui kovacs cu romanii din oras!
noi vrem respect pentru noi ca minoritate din romania si ne purtam exact invers decat cerem? comunitatea maghiara din carei nu este de acord ca manifestarile sa fie tinute in carei numai in limba maghiara asa cum a fost la statuia lui florian! nu asa se rezolva problemele noastre si noi ar trebui sa fim cei care dam exemplu dar cu asa un primar care ne face de ras nici noi nu suntem de acord! se vede ca nu este din carei si nu stie cum sunt oamenii de aici.
de ce nu sunt lasati romanii sa si i puna busturile si statuile unde vor ei in oras domnule primar kovacs? cum va permiteti sa va bateti joc de cei cu care noi traim impreuna bine in acest oras?

de careian la 15 noiembrie 2014 - 10:59

da nici cu still catzapulache
de commeñtarii…adoptat de Basina de Carei

de Horia Mărieș la 15 noiembrie 2014 - 11:03

@Róbert la 15 November 2014 – 10:45

Să înțeleg din cele scrise de Dvs că T.R.M. se pregătește de cariera prodigioasă de CAFEGIU, chiar dacă va fi unul „literar”.

Renunță el așa ușor la cariera de jurnalist? O ducea chiar bine, nu făcea nici hernie și nici reumatism.
Va câstiga mai bine ca și „cafegiu”? Sau ce alte mobiluri poate să aibă pentru o astfel de alegere?
Te pomenești că va face cumul de funcții în slujba UDMRului. Legal, are voie, este dreptul lui să aibă exact atâtea slujbe câte poate să ducă. Eu unul îi doresc „succesuri”.

Foarte sincer, mi-ar părea rău să nu mai am ocazia să citesc articole scrise de dânsul. Uneori (când nu o lua razna, așa cum a făcut-o și in comentariul de mai sus, postat pe f-book) reușea să rămână obiectiv. Am scris: „uneori”.

Alteori se vedea clar, de la o poștă că este și el partizanul, pupincuristul primașului. Dar nu era singurul, vezi și ciracii dânsului, pe alde neica-nimenii Boros Ernö și Szasz Lorand. Sau pe Tőtős Tímea.

Adevărul este că pentru Kovács, un jurnalist pupincurist in plus sau in minus nici nu mai contează.
Are destui, poate să dea și la alții.

de careian la 15 noiembrie 2014 - 13:12

doar nu ati crezut ca va renunta la scris cand poate sa ia banii din doua partile?

de gonorika la 15 noiembrie 2014 - 13:30

aveti grija la ce spune jenou ca daca nu ma votati vine duba de la dna si sevos cu noi!!
\votati pontakul ca sa scapam de justitie!

Lasati un comentariu