România poate deveni centrul mondial IT

• publicat la: 27 decembrie 2014
România poate deveni centrul mondial IT

Cu cei aproape 64.000 de specialişti în domeniu, România ar putea deveni capitala afacerilor IT, potrivit revistei Forbes, scrie Digi24.

Având cel mai mare număr de angajați în domeniul IT din toată Europa, spun analiştii, în doi ani va putea concura cu Londra.

Domeniul IT a cunoscut o dezvoltare foarte rapidă și înfloritoare în ultimii ani, în România, cele mai importante centre fiind la București, Timișoara, Iași și Cluj.

Domeniul este foarte atractiv, mai ales pentru tineri, din perspectiva salariilor. Un începător poate să câștige chiar și 3.000 de lei lunar.

România şi-a câştigat respectul în lumea informaticii. Specialiştii din ţara noastră sunt căutaţi de toţi giganţii din domeniu.

„Pot să judec din perspectiva Google, unde multe facultăţi româneşti erau tratate la egalitate cu Stanford. Universitatea era cunoscută, şi de asemenea în Cluj, Iaşi, Timişoara, când vedeam facultăţi tehnice din aceste oraşe, orice intervievator, nu numai eu, oricare dintre noi, inginerii de la Google, eram atenţi la acel om, deci aveau renume foarte bun”, spune Cristian Frâncu, fost angajat Google şi profesor de informatică.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu