Captură de rachete şi petarde în piaţa Carei

• publicat la: 1 ianuarie 2015
Captură de rachete şi petarde în piaţa Carei

          Marţi , poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase în colaborare cu poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Carei, au organizat o acţiune , pe raza municipiului Carei, în vederea combaterii comerţului ilegal de obiecte pirotehnice. În acest context au fost identificaţi 2 bărbaţi, unul dintre aceştia a deţinut şi transportat cantitatea de 29 de bucăţi rachete şi 31 de bucăţi baterii de artificii, de diferite dimensiuni şi modele, iar cel de-al doilea , Iuliu H. oferea spre vânzare în incinta pieţei de alimente Carei, cantitatea de 60 de bucăţi petarde din categoria II. Obiectele au fost ridicate în vederea confiscării, valoarea acestora ridicându-se la 2500 lei.

Tot ieri şi pe raza municipiului Satu Mare, poliţiştii au desfăşurat o acţiune  care avea acelaşi obiectiv, respectiv combaterea comerţului ilegal cu obiecte  pirotehnice. În cadrul acţiunii au fost depistate 2 persoane de sex feminin care ofereau spre vânzare asemenea obiecte în incinta pieţei „Someş”. Aranka V., de 34 de ani, oferea spre vânzare cantitatea de 12 bucăţi  artificii, diferite modele, iar Timea V., oferea spre vânzare cantitatea de 19 bucăţi artificii , diferite dimensiuni. Toate obiectele făceau parte din categoria a II –a. Din această categorie fac parte articolele  pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni.

Şi în aceste cazuri obiectele au fost ridicate în vederea confiscării.

În toate cele 4 situaţii s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzută de  articolul 37 litera a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, articol  care stipulează  că, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

                                     Incendiu la Odoreu

     La data de 30 decembrie a.c., în jurul orelor 07.00 poliţiştii  din Odoreu au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 despre faptul că la o fermă de creştere a puilor situată pe raza localităţii Odoreu a izbucnit un incendiu.

La faţa locului au intervenit poliţiştii şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare, iar după stingerea incendiului, s-au făcut verificări din care a rezultat că incendiul s-ar fi produs de la scânteile coşului de fum al centralei termice , scântei care au aprins o prelată din material plastic, extinzându-se la aşternutul de paie şi instalaţia de hrană a păsărilor care se aflau în incinta halei. Din cauza fumului au murit asfixaţi aproximativ 15.000 bucăţi de pui, cauzându-se un prejudiciu de 30.000 lei.

S-a întocmit lucrare penală pentru infracţiunea de distrugere din culpă.

                                               Evenimente rutiere

Ieri, în jurul orelor 19.30, pe raza localităţii Cămârzana, judeţul Satu Mare  a avut loc un accident de circulaţie. Poliţiştii rutieri negreşteni au stabilit că Ionuţ B. , de 18 ani, a condus autoturismul marca Toyota, înmatriculat în Marea Britanie, iar pe fondul conducerii imprudente a pierdut controlul autoturismului şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca Land Rover, care era condus regulamentar de Dumitru C. În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a unei pasagere,din autoturismul care circula regulamentar .

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Şi pe raza municipiului Satu Mare  s-a produs marţi seara,  un eveniment rutier. Poliţiştii Biroul Rutier au intervenit la faţa locului şi au constatat că evenimentul s-a produs în următoarele împrejurări: Dorinel N., de 49 de ani, a condus autoturismul marca Audi, pe bulevardul Lucian Blaga din municipiu, iarla intersecţie cu strada Lotus , a efectuat un viraj spre stânga fără a acorda prioritate de trecere autoturismului marca Volkswagen, care circula regulamentar din sens opus. Conducătorul autoturismului VW a efectuat o manevră de evitare a impactului, moment în care a pierdut controlul autoturismului intrând în şanţul din partea dreaptă a direcţiei de deplasare. În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a unui tânăr, în vârstă de 17 ani, pasager în autoturismul VW.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru mediul Urban din municipiul  Satu Mare au desfăşurat  marţi  o acţiune pe linia normelor de convieţuire socială fapte prevăzute de Legea 61/1991r şi combaterea infracţiunilor stradale, pe raza municipiului Satu Mare ocazie cu care au fost aplicate  contravenţii  în valoare de 5100 lei.

Lasati un comentariu