Jandarmii la ora bilanţului

• publicat la: 17 ianuarie 2015
Jandarmii la ora bilanţului

247 fapte de natură penală şi 2772 fapte de natură contravenţională constatate de jandarmii sătmăreni în anul 2014

Vineri, 16 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă susţinută de inspectorul şef al unităţii, colonelul Vasile BOCEA şi purtătorul de cuvânt al unității, căpitanul Camelia Lucuţ, care a avut ca temă prezentarea activităţii desfăşurate şi a rezultatelor obţinute de Jandarmeria Satu Mare în anul 2014.

Obiectivul prioritar al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare în anul 2014 a fost acela de a asigura un climat de ordine şi siguranţă pentru cetăţenii întregului judeţ.

Pentru ducerea la îndeplinire a acestui obiectiv, jandarmii sătmăreni au executat în cursul anului 2014, peste 4455 misiuni specifice.

Pe genuri de misiuni, situaţia se prezintă astfel:   3375  misiuni de menţinere a ordini publice; 445  misiuni de asigurare a ordinii publice; 272  acţiuni de restabilire a ordinii publice; 224  acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii și pentru efectuarea unor acte procedurale; 149   misiuni de punere in aplicare a mandatelor de aducere.

 Conform prevederilor legale în vigoare, în anul 2014 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a asigurat paza şi protecţia unui număr de 18 obiective. În vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a şedinţelor de judecată, în perioada analizată, s-a asigurat şi menţinerea ordinii interioare necesare desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţilor la instanţele judecătoreşti în 13 săli de judecată. Totodată jandarmii sătmăreni au asigurat paza şi protecţia transporturilor speciale, de bunuri şi valori precum şi a transportului corespondenţei clasificate, astfel: 19 transporturi de produse cu caracter special în beneficiul I.J.J. Satu Mare şi 157 transporturi de bunuri şi valori.

În urma executării acestor misiuni, la nivelul I.J.J. Satu Mare, au fost constatate un număr de 247 fapte de natură penală şi 2772 fapte de natură contravenţională.

Din cele 247 fapte de natură penală, 70 au fost constatate în mod independent şi 177 în sistem integrat cu poliţia.

Din totalul de 70 fapte de natură penală constatate în mod independent, 61 au fost săvârşite şi constatate în mediul urban şi 9 au fost săvârşite şi constatate în mediul rural.

Cu ocazia infracţiunilor constatate în anul 2014, au fost identificaţi 81 de făptuitori (72 în mediul urban şi 9 în mediul rural). Dintre infracţiunile constatate independent de jandarmi în cursul anului trecut, amintim: furturi de diferite bunuri, oferirea spre vânzare de mărfuri contrafăcute, oferirea spre vânzare de mărfuri de produse piratate, tăiere ilegală de arbori, portul fără drept de obiecte periculoase, folosirea de instalații clandestine în scopul sustragerii de curent electric și furturi de energie electrică.

În domeniul constatării contravenţiilor şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, personalul Jandarmeriei Satu Mare a constatat şi aplicat un număr de 2772 sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 1924 sunt amenzi aplicate, reprezentând 69%, iar 848 sunt avertismente scrise, reprezentând 31%.

Inspectorul şef al instituţiei aduce mulţumiri presei sătmărene, jurnaliştilor acreditați, pentru corectitudinea şi imparţialitatea cu care au reflectat  întreaga activitate  a Jandarmeriei Sătmărene pentru concetăţenii noştri.

Dorim să rămânem acelaşi colaborator deschis şi impartial al  presei  ca şi până acum.

Totodată colonelul Bocea Vasile, inspectorul şef al Jandarmeriei mulțumeşte sătmărenilor că au respectat recomandările făcute cu prilejul diferitelor evenimente cu public numeros desfăşurate pe raza judeţului Satu Mare.

Comanda Jandarmeriei sătmărene apreciază activitatea jandarmilor şi le mulţumeşte pentru implicare, pentru dăruirea şi loialitatea, pasiunea şi curajul, cinstea şi onoarea de care au dat dovadă.

Lasati un comentariu