Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române în şcolile careiene

• publicat la: 23 ianuarie 2015
Manifestări dedicate Unirii Principatelor Române în şcolile careiene

Pentru ca tânăra generație să conștientizeze importanța unității naționale, a semnificaţiei  Zilei de   24 Ianuarie 1859 şi a consecinţelor acestui act  istoric  înfăptuit de  poporul român, la instituţiile de învăţâmânt din municipiul nostru s-au organizat  manifestări care să marcheze Ziua Unirii Principatelor Române.

La Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu’’, vineri, 23 ianuarie, începând cu ora 9.50 a avut loc un moment festiv în curtea scolii. Prof. Nicoleta Mocan,directorul scolii, a susţinut o alocuţiune despre importanţa acestui moment  apoi  a fost intonat imnul de stat, cântat la unison de toţi elevii şcolii. Prof. Nicoleta Ioan a  rostit  un discurs despre semnificaţia şi importanţa Zilei de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.

Manifestarea s- a încheiat cu Hora Unirii in care s-au prins  toţi elevii, împreună cu dascălii şcolii, potrivit tradiţiei.

 Elevii clasei a III- B, a VI-a A, a VII-a B, a VIII-a B, de la  Şcoala Gimanzială nr.3  Carei, îndrumaţi de prof. Mihaela Cornoc, au marcat aniversarea a 156 de ani de la Unirea  Principatelor Române  printr-un moment  artistic. În cadrul programului ,  elevii au recitat  poezii,  au cântat  cântece patriotice şi au realizat o scenetă pe tema Unirii Mici.

Liceul Teoretic Carei a marcat ziua  de 24 ianuarie „Unirea Moldovei cu Tara Românească” printr-un spectacol deosebit, organizat în sala festivă. Elevii clasei a X –a E, pregătiţi de prof.  Monica Mădăras,   au  realizat o prezentare în Power Point despre infăptuirea  Unirii Principatelor, apoi a  urmat  „Omagiul  Unirii”, un moment prezentat de elevi constând în recitări de poezie de cântece patriotice, îndrumaţii fiind de prof. Vlad Paşca. Elevii au realizat şi o  frumoasă scenetă în care  au evocat  personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza,  manifestarea încheindu-se cu tradiţionala Horă a Unirii.

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Carei , îndrumaţi de  prof. Maria Bisztricki au aniversat Unirea Principatelor Române joi, 22 ianuarie la Biblioteca Municipală Carei, în sala Biblionet, în care a avut simpozionul intitulat ,,Unirea Mică- primul pas spre Mare Unire’’. Momentul istoric din 24 ianuarie 1859 a fost prezentat şi în limbile maghiară şi germană pentru clasele cu predare în aceste limbi. Evenimentul s-a încheiat cu Hora Unirii. Tot la Biblioteca au marcat ziua de 24 ianuarie si elevi de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Carei .

Lasati un comentariu