Şedinţă fulger de Consiliu Local

• publicat la: 5 ianuarie 2015
Şedinţă fulger de Consiliu Local

Consecvent celor promise ieri in emisiunea Prânzul de duminică de la Radio Tramsilvania Carei,consilierul liberal Ilie Ciută s-a întâlnit astăzi cu primarul Eugen Kovacs pentru a-i solicita convocarea unei sedinte de Consiliu Local pentru data de 6 ianuarie 2015. In cadrul acestei întâlniri, Ilie Ciută doreste să solicite ajutorul colegilor săi de consiliu pentru a identifica  modalităţile cele mai eficiente de a oferi un suport careienilor  afectati de pana  de curent  ce a durat 3 zile,de a se constitui în parte vătămată împotriva SC Electrica SA.

Numeroşi careieni au apelat în aceste zile la instalatori şi depanatori de centrale de apartament pentru a încerca să remedieze din pagubele suferite în urma  întreruperilor de curent . Potrivit celor declarate de meşteri,aceştia au câte 11-12 solicitări de reparaţii pe zi.  În unele cazuri au crăpat conductele de la centrale din cauza îngheţului, ceea ce a provocat inundaţii sau  au fost afectate aparate electrocasnice.

redacţia

comentarii

de Pensionar la 5 ianuarie 2015 - 21:50

Foarte bine D-le .Ciuta ! Intotdeauna va tineti de cuvant.Un om cu mintea treaza si cu simtul raspunderii asa procedeaza.Sper sa-i lamuriti si pe majoritarii care in cele 3 zile de cosmar au disparut ca magarii in ceata.Ba mai mult o doammna consilier in a doua zi a cosmarului se plimba prin parc cu sotul administrator de parc si se mira de ce e intuneric. Nici ea nici sotul nu stiau ca jumatate din careieni nu au curent.Sotul administrator la Castel bombanea ca de ce nu aprind astia lumininile in parc .Habar nu avea pana nu i-a spus o persoana care-si plimba cainele prin parc.Reactia lor a fost: na apoi nu-i bai o sa-l repare …noi avem acasa curent…Trageti concluzia …

de Horia Mărieș la 6 ianuarie 2015 - 02:13

Aparent, prin ședințe și…pe hârtie, administrația județului a început să miște. Hãrtia suportă orice promisiune.
Cu sau fără corpul de control cu care amenința Ministrul Energiei.

https://www.facebook.com/institutiaprefectului.satumare/posts/889185471105095

Vezi pct. 1.6 Elaborare documentatii pentru trecerea distributiei de energie electrica de la 6 kV la 20 kV etapa 1 Carei

NU este vorba însă numai de cabluri. Vor trebui făcute de urgență de către Electrica investiții într-o stație de transformare de 110/20 kV, în două transformatoare de putere de min. 25 MVA, intr-un șir de celule de medie tensiune de 20 kV in statia respectivă, schimbate cablurile existente de 6 kV din rețeaua subterană a orasului cu altele monofazate de 20 kV, construite alte posturi de transformare de 20/0,4 kV; etc.

Optimist vorbind, probabil că vor mai trece două ierni peste Carei pãnă la finalizarea lucrărilor „pentru trecerea distribuției de energie electrică de la 6 kV la 20 kV”, dacă până acum nu s-au elaborat la Electrica nici un fel de documentații.
Fac această remarcă – pentru cine vrea să asculte – doar pentru ca locuitorii Careiului să știe la ce trebuie să se aștepte.

COMUNICAT DE PRESA

Analizand situatia municipiului Carei, judetul Satu Mare, cu privire la avariile aparute la retelele de alimentare cu energie electrica,
Prefectul judetului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta intr-o sedinta extraordinara in data de 02.01.2015, de la orele 12,00, pentru a se prezenta toate masurile intreprinse si a se lua deciziile pentru modul de interventie in perioada imediat urmatoare.

Astfel, s-au adoptat urmatoarele masuri:

1. Solutionarea tuturor problemelor tehnice pentru asigurarea cu energie electrica a consumatorilor din municipiul Carei, azi, 02.01.2015, pana la orele 20,00.
2. Demararea in regim de urgenta, a lucrarilor de modernizare a retelelor electrice din municipiului Carei, pentru a nu se repeta o astfel de situatie.
3. Extinderea pe parcursul anului 2015 a programului de investitii n modernizarea retelelor electrice la nivelul intregului judet.

02.01.2015 Cancelaria Prefectului

de Horia Mărieș la 6 ianuarie 2015 - 06:51

PupăUndePoateȘiMaiȘiLinge ăla de Lorant se bagă și el în seamă pe gazeta aia care a implinit cică 25 de ani.

Zice că nașu-primașu’ n-are nici o vină pentru bezna de Revelion fiindcă dânsul a avut lumină pe str. Căplenilor precum și grupuri electrogene la balul FDG-ului. Dacă a avut lumină, de unde să știe el, cel care n-a fost decât timp de 10 ani primaș că rețeaua de cabluri subterană de 6 kV este una putredă? Păi n-avea unde să stie că un tâmplar n-are registru de cabluri. Chiar dacă l-ar avea, n-ar ști sâ-l citească. Chiar dacă ar ști săl citească, n-ar putea, fiindcă suferă de orbul găinilor, iar la Spitalul Municipal Carei nu există medic oftalmolog.

Pe scurt, Lorand Szarika a concluzionat că de vină pentru bezna aia de trei zile au fost tot liberalii. „Necazul careienilor, (este) speculat de liberali, 04/01/2015”

Sunt chiar curios, oare cãți ani a fost ditamai gazeta aia de partid și de stat nord-vest sătmăreană sub diriguirea CucuBaului ăla turbat care are azi o rubrică zilnică numită Castorică, mãzgălită tot de hunoristul cu umor negru, așa cum ii este și cerul gurii, numit Lorant, cetățeanul turmentat mereu de pálinka primită de pomană de la nașul primaș?

de istvan la 6 ianuarie 2015 - 07:45

nu va luati de individ ca degeaba e fin la jeno ca el este omull lui lajos la care are mari datorii.
si daca tot vorbim de lajos …ati vazut la el pe undeva…unde are ascunzatoarea?poate a inghetat la el obrazul si acum a cand a venit curentul a crapat….

de Horia Mărieș la 6 ianuarie 2015 - 15:02

Bag samă că de iohannis are timp să se ocupa Înalta Curte de Casație și Justitie, a fixat termen 14 ianuarie 2015 in procesul având ca obiect „incompatibilitate” vs. ANI, dar pe Eugen Kovacs îl tratează (deocamdată) cu maximă indiferență, nu a fost fixat primul termen de judecată în recursul pe care Kovacs Eugen l-a declarat vs. ANI în procesul avănd ca obiect tot „incompatibilitate”.

Dosarul cu nr 496/35/2013 înregistrat la ICCJ la data de 10.06.2014 se afla tot în faza de pritocire: „Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.”

Până la acel termen care va fi alocat „ulterior” i s-a mai dat o perioadă de respiro binemeritată primașului. Va avea ragaz să se ocupe serios de conductele de apă și canalizare care vor brăzda serios cele 70 de străzi ale Careiului cuprinse în „masterplanul” cu care ne tot aburește de câte ori are ocazia (să dea Domnul să nu fie și acesta, așa cum spun cârcotașii, un nou „disasterplan”) și de rezolvarea problemelor legate de alimentarea in condiții de siguranță cu energie electrică a municipiului Carei, pentru ca acesta să nu mai rămână iar în beznă timp de trei așa cum s-au întâmplat lucrurile de Revelionul 2014/2015.

Singurul sprijin pe care-l va da primașul va fi că-i va pune pe subordonații lui să se ocupe de emiterea autorizațiilor de construcție necesare. Primașul se va ocupa (sperăm) serios și cu celeritate de aceste hârțoage.

În rest, îi va ajuta mai mult ca sigur pe cei de la Apaserv si pe cei de la Electrica și cu „un oftat” fiindcă doar la asta se pricepe.
Va aștepta însă nerăbdător termenul de judecată al recursului pe care l-a declarat contra ANI urmare procesului de incompatibilitate pe care l-a pierdut la Curtea de Apel Oradea, proces a cărui prim termen de judecată urmează a fi alocat de ICCJ cãndva aproape de paștele armăsarilor lipițani domiciliați la Lovarda.

Lasati un comentariu