Curs gratuit de formare ca lucrător interpret de limbaj mimico-gestual

• publicat la: 31 martie 2015
Curs  gratuit de formare ca lucrător interpret de limbaj mimico-gestual

Săptămâna  trecuta  a avut loc la Satu Mare un eveniment de conştientizare a comunităţii privind nevoia persoanelor surde de a primi sprijin în comunicarea cu reprezentanţii serviciilor publice şi private şi cu persoane auzitoare, în general.

Voluntari ai filialei Satu Mare a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România (Str. Mihai Viteazul, nr.19) au însoţit membrii echipei ASSOC (Asociaţiei Profesionale Neguvernamentale de Asistenţă Socială), în stradă, într-o acţiune de dialog cu membrii comunităţii din zona filialei ANSR. Se aduc mulţumiri tinerilor voluntari pentru deschiderea şi bucuria lor!

Informaţiile transmise comunităţii au scopul de a promova noua ocupaţie, ”lucrător interpret de limbaj mimico-gestual”, ocupaţie care va fi introdusă în Nomenclatorul Calificărilor.

800 de femei vor fi formate la nivel naţional în cadrul acestul proiect, ”Inovare în ocupare pentru femei – voci pentru comunitate! (IOF)” ID 130795, desfăşurat de ASSOC, în parteneriat cu organizaţiile: Asociaţia Communication for Community – C4C, Fundaţia Light Into Europe Romania, Fundaţia Light Into Europe Marea Britanie şi BPI Management Consulting Romania, în perioada mai 2014 – octombrie 2015.

 Persoana de contact este Kristina Cucu, la nr. de tel.0742156232
Pentru informaţii privind înscrierea la cursul gratuit de formare profesională în ocupaţia ”lucrător interpret de limbaj mimico-gestual”, puteţi contacta pe Liana Munteanu, la nr. tel: 0748 883 963.

Lasati un comentariu