Legile României scoase înafara Legii locale. Haos în primăria din Republica de la Carei

• publicat la: 7 martie 2015
Legile României scoase înafara Legii locale. Haos în primăria din Republica de la Carei

Pe domeniul public al municipiului Carei au apărut încă din toamna anului trecut mai multe chioşcuri de lemn în punctele centrale ale oraşului.

Pentru spaţiul public ocupat de către acestea, nu se percepe  nici un fel de taxă sau chirie şi nici nu există un acord scris de închiriere. La şedinţa din 30 ianuarie 2015, primarul Kovacs a afirmat că nu există nici un contract  şi nici autorizaţie pentru amplasarea acestora pe raza oraşului, totul fiind  rezolvat…. în baza unei convorbiri din cursul verii 2014.

“ I-am somat să le ridice,…ne-am trezit cu ele în oraş…tot au fost pe la mine…parcă din Baia Mare sunt (  SC Presa ABC SRL Baia Mare- n.r.)  ….nu au autorizaţie,şi eu m-am mirat că au apărut….  “  a declarat la sedinta din ianuarie primarul Kovacs.

Întâlnim mai nou din ce în ce mai multe situaţii care  provoacă  mirare nu numai pentru cetăţenii contribuabili careieni ci chiar şi pentru primar, care se pare că este depăşit de situaţie.

Ocupat cu semnarea viramentelor către firmele la care sunt angajaţi vajnicii gazetari care se ocupă de denigrarea (fără documente doveditoare ) unui  consilier liberal ,Ilie Ciută, preşedintele PNL Carei, nebugetar, cu plăţile la  zi către bugetul local şi de stat, neşantajabil, primarul Kovacs a scăpat din mână frâiele primăriei. Şi ne referim aici la cele legale.

În blocul gestionat de primăria Carei, oameni şi şobolani împart deopotrivă grupurile sanitare, oamenii nu au apă potabilă şi aduc de la cişmelele din jur dar plătesc chirie şi utilităţi pentru aceste servicii. Clădirea noii primării este departe de a fi terminată ca finisare  deşi a fost tăiată panglica inaugurală şi au mai fost semnate 6 acte adiţionale la contractul iniţial din 2010, prin care sume uriaşe se scurg în direcţia dorită fără  ca  instituţiile abilitate să se intereseze de soarta banilor publici viraţi de către Guvernul Ponta. Plăţile sunt la zi  către toate firmele colaboratoare , penalităţile nu au fost aplicate conform contractului  iar   lucrarea nu este terminată.

Tot la primăria din Republica de la Carei,  o personă este angajată şi plătită din bani publici ca să presteze servicii pentru instituţie dar fără ca vreunul din cei 3 jurişti să semneaza contractul încheiat şi fără ca şeful biroului de Resurse Umane să aibă habar.

Aceiaşi primărie  aprobă gestionarea ştrandului local unei societăţi private pentru suma de 1.000 euro pe an,adică o mie de euro,în condiţiile în care aceasta utilizează ca materie primă aducătoare de profit , apa geotermală pe care o  foloseşte absolut  gratuit! Lucrări la obiective din patrimoniul local efectuate înainte de aprobarea lor, că doar soţia este  şi administrator şi angajat în primărie iar soţul este manger de proiect, tot pe statul de plată al primăriei Carei.

Nu sunt singurele anomalii de la primăria din Republica de la Carei , atent ocolită  momentan de către ochiul Legii. Nici nu am abordat soarta terenurilor din Domeniul Statului sau al păşunii comunale  sau al Căminului Cultural din Ianculeşti, refuzat a fi  întreţinut de către localnici doar pentru a împiedica întruniri culturale în sat, sau  situaţia lacului Ianculeşti,  împrejmuit cu sârmă ghimpată  pe terenul înscris în acte ca şi păşune  şi nici despre pădurea comunităţii de moţi din Ianculeţti ce aparţine de UAT Carei.

A trebuit să crape întreg sistemul de alimentare cu energie electrică al oraşului ca să beneficiem şi noi de cablaj nou si lucrări de modernizare deşi în preţul fiecărui kw plătit se regăsesc şi costurile pentru lucrările de investiţii. Nimeni nu a tras de mânecă Electrica SA pentru a realiza aceste lucrări înainte de a se trece la modernizarea căilor principale din oraş, din fonduri europene.

Pentru primăria  din Republica de la Carei e mai importantă  interzicerea busturilor de personalităţi româneşti în oraş si crearea unui ţarc,pardon, perimetru bazat pe istoria dorită de primar, că doar istoria scrisă a locului dispune şi de  imagini cu  traseul străbătut de suveranul Ferdinand  în mai 1919 când a fost oaspetele oraşului împreună cu regina Maria. Toate celelalte treburi obşteşti pălesc  pe lângă interzicerea busturilor lui Eminescu,Brătianu,Ferdinand sau Otilia Marchiş.

Aşa că nu e de mirare că firmele private îşi amplasează pe domeniul public careian când şi unde vor chioşcurile  sau îşi construiesc terase ample din lemn fără autorizaţie de la Urbanism sau că firme private beneficiază de lucrări de canalizare plătite de primăria  din Republica de la Carei şi efectuate  de firmele de casă ale acesteia. Ce mai contează LEGEA la o primărie din Republica de la Carei?

Buletin de Carei

comentarii

de Tiberiu Vanca la 7 martie 2015 - 15:37

Cine v-a spus că scrierea într-o foaie locală poate duce la îndreptarea lucrurilor. Eugen Kovács este imun la articolele noastre. Unica soluţie este acțiunea judiciară prin care consilierii locali ai unui grup să ceară suspendarea din funcţie având în vedere argumentele, mai exact defecțiunile pe care le fluturăm în presă, de la discriminare, la administrare abuzivă, etc.etc. Avem argumente. Vă asigur Stimaţi Consilieri, ce vă veți asuma o astfel de răspundere, că după o astfel de încercare, administraţia UDMR-istă prezentă sau una viitoare va fi mult mai receptivă chiar şi la ceea ce propune Buletin de Carei, cotidian pe care în prezent socotesc că-l pot ignor.

de hun la 7 martie 2015 - 16:26

Pirmare de Carei, da-ti demisia, urgent !!! DNA, actioneaza !!!

de gigi la 8 martie 2015 - 17:10

DNA nu actioneaza in cazul acestui primar nenorocit pentru ca este protejat de mafia psd-udmr

de radu la 9 martie 2015 - 11:58

Adunam semnaturi pentru demiterea tov. primas de Carei !! Da-ti demisia tovarase jeno kovacs !!!!

de alinuta la 9 martie 2015 - 12:54

e adevarat ca tovarasul jeno plateste pe toti in dreapta si in stanga din banii orasului ca sa isi adune simpatizanti?\ sponsorizari si premii consistente si indemnizatii de concedii se duc catre toti nevertebratii……. da din banii nostri ca jeno nu da din buzunarul lui de datornic cu salaru taist pentru datorii…..numa prostii si ignorantii cred ca da de la el

de un cetatean roman la 10 martie 2015 - 11:32

Domnilor atata gargara degeaba.pai daca aveti dovezi clare ca se fac atatea lucruri ilegale in primarie de ce nu sesizati DNAul? De ce lasati lucrurile sa mearga la nesfarsit tot asa? Domnul Ciuta de ce nu se i-au masuri? Asteptati alegerile viitoare in care iar noi romanii v-om fi ingenuncheati de mafia udmerista?

de andrei la 10 martie 2015 - 11:51

din fericire domnul ciuta nu lucreaza la dna si mafia din famiglia udemristopesedista careiana poate fura in voie de la cetatenii din carei…cotizati dragi careieni ca stim noi ce sa facem cu banii vostri munciti..nici nu stiti ce bine ne distram intre noi in cluburile noastre exclusiviste

de uzbekistan la 11 martie 2015 - 16:25

nici in africa nu veizi deastea

de kinga la 11 martie 2015 - 17:34

cineva baga in buzunar bani negri la afacerea asta cu casutele…..

Lasati un comentariu