Satul cultural al României în 2015.Comunele finaliste

• publicat la: 6 martie 2015
Satul cultural al României în 2015.Comunele finaliste

Vineri, 13 martie 2015, la Muzeul Satului din Bucureşti va avea loc desemnarea titlului Satul Cultural al României.

În fața unui juriu de specialitate, fiecare comună va prezenta programul cultural compus din minim 5 evenimente – festivaluri, sărbători, expoziții, concursuri, simpozioane etc.

Satul Cultural al României este un program AFSR lansat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc.

Felicităm și mulțumim comunelor finaliste pentru pasiunea, perseverența și efortul lor permanent de păstra și promova patrimoniul imaterial românesc, meșteșugul, tradițiile și obiceiurile, sărbătorile României. Aceste comune sunt modele de dezvoltare rurală și de promovare prin valori, iar astăzi când finanțările și susținerea proiectelor culturale sunt atât de rare, invităm pe toți românii să fie alături de valorile noastre care s-au născut pe ulițele satului românesc. Drept amintire, vă spunem dragi români că marile noastre personalități, că bucatele tradiționale care sunt rodului României rurale, că tradițiile și obiceurile pe care reușim să le pastrăm în ciuda modernizării, că patrimoniul UNESCO, că peisajele fabuloase care ne îmbracă cu frumos zi de zi, că folclorul ca un ecou al codrului, că toate aceste comori s-au născut în satele României”, precizează organizatorii evenimentului, Asociaţia Cele Mai Frumoase Sate din România.

Satele finaliste sunt:

1.Vorona – județul Botoșani

2.Jurilovca – județul Tulcea

3.Cumpăna – județul Constanța

4.Aninoasa – județul Dâmbovița

5.Cândești – județul Dâmbovița

6.Gura Râului – județul Sibiu

7.Prundeni – județul Vâlcea

8.Vinerea (Cugir) – județul Alba

9.Biia (Șona) – județul Alba

10.Săsciori – județul Alba

11.Vânători Neamț – județul Neamț

12.Izvoarele – județul Prahova

13.Drăguș – județul Brașov

Lasati un comentariu