Continuă proiectul „Minutul de cultură” la Carei

• publicat la: 3 April 2015
Continuă proiectul „Minutul de cultură” la Carei

Reprezentanții Direcției de Cultură a Municipiului Carei au schimbat fotografiile și poeziile din Stațiile de autobuz din municipiul Carei, acțiune desfășurată în cadrul proiectului „Minutul de cultură”, care a debutat în luna februarie a acestui an.

    Au fost montate planșe cu poezii în limbile română, maghiară, engleză și germană în interiorul și exteriorul a trei stații de autobuz din municipiul Carei, precum și două fotografii realizate de membri ai Clubului Foto „Vasile Vénig László Carei. Stațiile unde au fost montate imaginile sunt: stația de lângă Biserica Romano-Catolică Sf. Iosif de Calasanz, stația de lângă Parcul Dendrologic de pe Strada 1 Decembrie 1918 și stația de lângă blocul cu 10 etaje, în apropierea sensului giratoriu.
    Tematica poeziilor și a fotografiilor este reprezentată de Sărbătoare Pascală, în luna aprilie, creștinii sărbătorind Sfintele Sărbători de Paști.

Poeziile de Paşti afişate în staţiile de autobuz sunt:

,,La Paşti” de George Coşbuc

,,La Paşti” de George Topârceanu

,,A szep Husvet” de Ady Endre

,,Husvet” de Reviczky Gyula
,,Ostern” de Kurt Tucholsky- poezie în limba germană şi o poezie în limba engleză ,,A better Resurrection” de Sylvia Plath.

    Poeziile și fotografiile vor putea fi admirate de trecători până în luna mai, când vor fi expuse alte fotografii și poezii.
     Pe această cale, reprezentanții Direcției de Cultură vă urează Sărbători Pascale pline de sănătate și lumină în suflete!

comentarii

de Lucian la 3 April 2015 - 20:45

Foarte buna idee si initiativa.
Bravo.

Lasati un comentariu